0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

С отрицателен резус фактор съм. Досега изследванията ми за антитела са отрицателни.(последното правено в 24г.с.)
На последната консултация акушерката спомена, че в 28г.с. с доктора ще решаваме дали да ми слагат ваксина профилактично (става въпрос за Тина Киркова).
Знам, че в чужбина това е практика. В БГ обаче май не се прави.
Та сега се чудя дали да я слагам.
Четох даже мнението на някакъв доктор от Бургас, че може да навреди тази ваксина в 28г.с.
Имам време дотогава, ще се консултирам с Персенска и Сигридов.
Иска ми се обаче да чуя и други мнения, тук във форума.
Лошото е , че имам 3 спонтанни аборта, един от които в далечната 93г.Тогава във 2 градска ми определиха кръвта като А1+, и картонче ми дадоха даже. Та и след 3-те аборта ваксина не ми е слагана. Чак 2006г. преди лапароскопията разбрах, че съм резус фактор отрицателен, в страшна паника изпаднах тогава. Сега треперя всеки път като си пускам изследвания за антитела.
« Последна редакция: Март 01, 2008, 13:13:07 pm от zeituni »
*
Re: Профилактика с Анти Д гамаглобулин в 28г.с..
« Отговор #1 -: Март 01, 2008, 15:02:00 pm »
zeituni мила, не мога да ти дам съвет, но ако бях на твое място щях да си сложа Анти Д гамаглобулин. Друг е въпроса, че всичките ти изследвания са ОК и може би, не ти е нужно да правиш профилактика. А що се отнася за това, което си чела от бургаски лекар, ЗАБРАВИ ГО ВЕДНАГА. Тук никой не ражда вече в болницата, останаха почти само циганките, смятай на какво ниво е акушер-гинекологията.
Стискам палци всичко до финала мине гладко и безпроблемно.
« Последна редакция: Март 01, 2008, 15:04:48 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #2 -: Март 01, 2008, 15:04:27 pm »
zeituni, аз лично не направих профилактика с Анти Д гамаглобулин в 28 седмица. И при мен всички изследвания за антитела бяха отрицателни. След преглед и консултация, д-р Мазнейкова ми каза, че не се налага да ми прави такава. Аз и казах, че парите нямат значение, и че ще съм по-спокойна ако ми бият. Тя каза аз да си преценя и че според нея няма необходимост. Така че я послушах. Но и след трите аборта на мен са ми слагали Анти Д гамаглобулин. След раждането пак ми биха, защото дъщеря ми е с положителен резус фактор.
Изчакай да видиш какво ще ти кажат и твоите лекари, но според мен е невъзможно да ти навреди. Със или без профилактика ти желая лека бременност до края и на финала здраво пухкаво бебче.

п.п. Сега се сещам, че Мари Пз прави такава профилактика, така че ако тя не се включи, можеш да й драснеш едно лс.
« Отговор #3 -: Март 01, 2008, 15:53:55 pm »
Аз имам две профилактични анти де - след амниоцентеза и в 28 седмица. След раждането отново, понеже бебето е с положителен резус фактор. По едно време се бяха вдигнали антителата при изследванията в следствие на ваксината след амниото, но после отидоха на 0. Не знам дали има връзка - някъде четох нещо, но ситната не изкара физиологична жълтеница. Аз бих сложила за всеки случай. Успех.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
« Отговор #4 -: Март 02, 2008, 10:53:52 am »
Аз също правих профилактично Анти Д в 28 г.с. и след раждането ми сложиха пак, защото дъщеря ми се роди А+.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #5 -: Март 02, 2008, 12:46:09 pm »
Аз също правих профилактиката в 28 г.с. и хлапето не кара бебешката жълтеница.

На моя приятелка не й бяха казали за тази профилактика и и двете й деца са били около месец с тази жълтеница.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #6 -: Март 06, 2008, 13:24:40 pm »
Момичета, аз също съм с - Rh.
Проблемът при мен е че мъжът ми в момента е на рейс и не си знае кръвната група.
За всеки случай ще ми изследват антитела.
Чета,че ви бият Анти Д гамаглобулин в 28 седмица. Има вероятност като стигна до 28-мата седмица него да го няма още.
Ако евентуално се окаже,че и той е с Rh- и ми бият тази инжекция има ли някаква опасност?
Т.е.ако и двамата се окажем с Rh- има ли опасност ако се сложи инжекцията?
*
« Отговор #7 -: Март 06, 2008, 13:33:41 pm »
Мисля, че няма никакъв проблем, но ще е излишна.
« Отговор #8 -: Март 08, 2008, 15:37:45 pm »
Благодаря ви , момичета за мненията.
Днес бях в клиника "Надежда". И там ме посъветваха да я сложа ваксината. Така и ще направя.
Честит 8-ми март!Много щастие ви желая!