0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

naskomimi

• 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Здравейте, бъдещи майчици!
Знам, че ви е писнало да отговаряте на такива въпроси, аз много съм чела, но сега като ги направих вече всичко ми се обърка....
Особено за лх и фсх, знам, че имаше някакви съотношения между двата и не се сещам как бяха и съм много объркана.... Мисля, че рябваше да са в съотношение около 1:1 или се бъркам, а моите са 1:2,5   :(което ме плаши много....   8OЗащото прочетох страшни неща за високия фсх и яйчнвиковия резерв, а съм само на 25 и толкова много искам да си имам бебче вече.... :(

Затова ви моля за съвети и коментар и да ми дадете малко яснота, че съм много притеснена...
Предварително ви благодаря от сърце!  :flower:
Ето ги и тях:

Прогестерон ( 21 ден)  10.59 при норм. 1.7-27
Естрадиол (3-ти ден) 33.04 при норм. 12.5-166
LH (3-ти)  3.10 при норм. 2.4-12.6
FSH (3-ти)  7.03 при норм. 3.5-12.5
Пролактин 267.9 при норм. 127-637
Тестостерон 1.14 при норм. 0.22-2.9
DHEA-s ще си го взема във вторник.

Прегръдки и хубав ден от мен!  :bighug: :sunburn:

"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*

Olimpia

• 220
  • Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне:)
naskomimi, привет!
Не си спомням какво трябваше да им е съотношението за съжаление, но съм почти убедена, че не е 1:1! изчакай си консултацията с доктора и тогава ако се налага се шашкай  :wink:
Това колко е съотношението трябва да го потърсиш някъдсе из темите за хормонални смущения. Мисля че беше в една от закованите теми.
а ще се отнася до самите стойности направо са БИЖУ!!!!!!!! дай Боже всекиму такива резултати! :))) А сега се успокой - и не мисли за най-лошото, а потърси темичката.
*

naskomimi

• 1024
 :bighug: :bighug: :bighug:
Да знаеш само колко имах нужда от твоите думи!!!!
Наистина се бях паникьосала съвсем, че прочетох такива страшни неща за изчерпан яйчников резерв, че чак свят ми се зави 8O
Почти съм сигурна, че трябва да е 1:1, но наистина ще направя консултация с лекар( само незнам как ще я дочакам с тези почивни дни)....
Успокоявам се с това, че все пак фсх не ми е над нормата, но просто е в малко повечко от лх, незнам.......
Още веднъж те прегръщам и ти благодаря за успокоението - наистина имах нужда от това! :balk_5: :balk_5: :balk_5: :balk_21:
Хубав и усмихнат ден ( или по-скоро спокойна нощ) от мен!

И дано баба Марта тази година ти изпрати най-чакания от всички нас щъркел stork-girl

Току що четох някъде из форума/мисля в темата за СПКЯ/, че съотношението трябва да е 1:1.5 в полза на ЛХ, ако е повече се говори за поликистоза. Потърси повече инфо. И не се паникьосвай :lol:
Току що четох някъде из форума/мисля в темата за СПКЯ/, че съотношението трябва да е 1:1.5 в полза на ЛХ, ако е повече се говори за поликистоза. Потърси повече инфо. И не се паникьосвай :lol:
това не е вярно!вече в една от темите се спори много по въпроса и бях пуснала една таблица,която ми бяха дали на мен,в нея бяха дадени какви трябва да хормоните на 3 ден от МЦ!! тематае в хормонални проблеми и се казва"високо FS,ниско LH",разгледайте я!
съотношението трябва да е 1:1 до 1:1.5 в полза на ФСХ..не е фатално по-голяма разлика,моите бяха ЛХ-2,7.. ,а ФСХ-8,.. ПЪК ДОК КАЗА,ЧЕ СА ОК!и аз се бях притеснила,но той каза,че варират и неможе да искаме всеки месец да имаме хубаво съотношение!!каза,че ЛХ то е ниско,а после ми обясниха,че може да има по-късна О. заради това да е такова..така се и оказа...тъй че спокойно...разгледай темите в "хормонални проблеми"!
според ме обаче ти е нисък прогестерона малко..,но пък си го правила на 21 ден,а той се прави 7 дни след доказана О./ПО ВЪЗМОЖНОСТ С УЗ/..ти знаеш ли кога е била О.?

п.п. тази тема пак не е за тук,може би ще я преместят модераторите,та  naskomimi имай впредвид къде да я търсиш
« Последна редакция: Март 01, 2008, 23:05:10 pm от любопитка »
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*

naskomimi

• 1024
Здравей, Любопитка!
Благодаря ти за отзивчивостта!
Вече наистина много се обърках- четох много във всички форуми на тази тема - включително и във "Високо ФСХ, ниско ЛХ", но така или иначе не разбрах за какво става въпрос.
Защото един твърди, че трябва да е в полза на ФСХ, друг , на Лх и просто вече незнам на кое да вярвам.
Относно прогестерона-сега се сетих,че всъщност го правих на 22 ден, защото нямах възможност на 21. Ходила съм при гинеколог, който ме е следил един месец - всъщност само ме гледа на 16-ти ден - имала съм 16 мм фоликул и след два дни пак искаше да види дали е протекла овулацията. Каза, че е протекла - друг е въпроса, че разбрах, че 16 мм е твърде малко за този ден, но...
Та според неговите думи съм имала овулация и то е било между 16-18-ти ден. И по проинцип сама съм си се усещала, че ми е около 16-ти ден, но никога не съм мерила базална температура и правила календар. Сега ми е 4-ти ден и като ми свърши ще почна да си меря температурата, пък ще видим.
Този месец ми закъсня с три дни, така че може да ми е била по-късно овулацията..
А относно темата - знам, че по-скоро е за другия форум, но първо там си я пуснах, а нямах никакъв отговор и все още нямам. А бях много притеснена и затова я пуснах тук и ето че тук получих отговори.
Ако преценят модераторите - да я преместят, но нали ти казах - там никой не ми отговаря - още повече, че е четена около 30 пъти, а никакво мнение. Поне някой да ми беше писал две думи за успокоение....
Ами, това е от мен, ако се сетиш още нещо - питай!
И още веднъж ти благодаря!
Желая ти хубав и усмихнат ден!   :sunburn: :flower::balk_21:

*
Здравей и от мен.Първо ще те посъветвам да пуснеш още веднъж лх,фсх,естрадиол.Изследванията са месец за месец, може да е било нещо инцидентно.Иначе не са доби изследванията.Фсх е доста високо спрямо лх.Естрадиола е малко нисък.Но пак ти казвам , един месец не значи нишо.Пусни ги пак.Съотношението трябва да е около 1:1.При теб не е добре.Поздрави
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Мила Мими, аз пък бих те посъветвала да се успокоиш и да изчакаш със заключенията до разговора си с доктора.Ако трябва, консултирай се с двама различни.
Мисля, че сега си по-объркана и от преди да чуеш мненията на всички ни:)
Дано да греша разбира се:)
но аз лично се обърках:)

Успокой се, наслади се на почивните дни (ако и за теб са такива), освен ако не си от Варна, че тук може да те отвее в момента:)

прегръдка:)
*

naskomimi

• 1024
Благодаря ви за подкрепата, момичета и по специално на теб, Лиси!
Наистина в момента съм много объркана и вашите различни мнения ме объркват още повече. Наистина ще видя какво ще каже и лекарят по този въпрос, че вече незнам....
Успокоявам се, че и други момичета ми писаха, че са с подобни на моите резултати и доктора им е казал, че не е толкова голям проблем и е индицентно - незнам...
Ще видя и от дхеа-с какво ще излезе...
А относно отвяването- аз съм от Пловдив и направо такъв вятър не съм виждала - като ураган :) Но пък и е добре- дано отвее мрачните и уплашени мои мисли.......

..
Наистина в момента съм много объркана и вашите различни мнения ме объркват още повече... Наистина ще видя какво ще каже и лекарят по този въпрос..
А относно отвяването- аз съм от Пловдив и направо такъв вятър не съм виждала - като ураган :) Но пък и е добре- дано отвее мрачните и уплашени мои мисли.......
1-и аз така се бях объркала от спора,кое трябва да е по високо ФСХ или ЛХ..тъй че те разбирам,но щом си изчела темата,която ти казах,би трябало поне малко да си си изсяснила нещата..таблицата която пуснах е много ясна!!!ако не са равни е по-добре ФСХ да е по високо!
2-правилно си решила-най-добре лекаря да коментира..попитай го за всичко което тте тревожи..дори за съотношението в чия полза трябва да е!!аз така направих и се успокоих :wink:
3- :bighug: съжалявам за лошите мисли!
п.п.  незнам защо не си получила отговор в онази тема,която си пуснала там,може момичетата които са я чели да не са можели да ти отговорят..,а други пък да не са я видели!аз не съм я видяла там,видях я тук и отговорих..казах че е по-добре да е там,защото е логично да получихш повече отговори,но явно този път не е станало така..както и да!бъди спокойна до прегледа с док,тук си даваме инфо,но само от личен опит не сме лекари и всеки човек е много различен...!това което при мен е ок,при теб може да не е  и обратното..затова и отговорите са доста противоречиви във форума,но аз харесвам точно това,че ни се дава възможност да помислим и да чуем различни гледни точки..
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!