0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

alechandra

• *
  • 15
  • скромността е за хора,на които им липсват качества
фоликули и бременност
« -: Март 02, 2008, 14:09:02 pm »
Здравейте! Предварително се извинявам за тъпия въпрос,но все пак ще го задам-продължават ли да се образуват фоликули по време на бременността. Ако жената забременее ще образува ли пак фоликули следващият месец. Знам че отговорът сигурно е НЕ ,но все пак не съм много компетентна и моля да ме извините за това!
*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
Re: фоликули и бременност
« Отговор #1 -: Март 10, 2008, 09:55:35 am »
Когато аз бях бременна в първи-втори месец ми казаха, че имам и задържан фоликул, който се развива паралелно с бременността, предполагам, че после стана кистичка. Лекарката ми каза да не се притеснявам за това. Повече не го коментирахме.
Но все пак ми е интересно като е имало доминантен фоликул и той явно е "станал" ембрион каква би могла да бъде причината за задържане на другия фоликул? 
Иначе - логичният отговор на твоят въпрос е, че по време на бременност няма овулация. :wink:
Re: фоликули и бременност
« Отговор #2 -: Март 10, 2008, 21:19:20 pm »
Аз бях на стимулация при ин-витрото и когато 3 седмици след трансфера отидох на УЗИ имаше 2-3 фоликула, които не са ги извадили при пункцията, защото са били мн. малки. Казаха че това не било проблем. А ову през бремеността няма така че нови фоликули няма да се образуват.