0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инвитро в АГ-Варна
« Отговор #600 -: Август 16, 2008, 09:06:30 am »
Katalina, като започнеш да пиеш противозачатъчни вече няма смисъл от изследвания на полови хормони - не са реални и показателни резултатите. Аз пия регулон от няколко месеца. Имам изследвания на някои хормони от преди това. Вчера стана ясно, че е трябвало преди това да си изследвам и естрадиол - много е важен за ин витрото. Би могла да си изследваш поне него преди да започнеш с противозачатъчните. Аз вчера пуснах едно изследване на естрадиол, независимо от регулона, за да видим просто от къде започваме.
А иначе за док.Александров - довери му се!
« Отговор #601 -: Август 16, 2008, 09:35:58 am »
Lady Vi , ами то сега си чакам цикъла за да започна от първия ден да ги пия, а изследванията се правят на трети ден от цикъла. То как да стане? Хич не ми се иска после да се окаже че нещо с хормоните не е наред и всичко да се е оплескало заради това.
 Аз си имам мои изследвания правени последно март месец, лекарката ме накара да ги пусна на 5-ия ден от цикъла. Той както вече писах не пожела да ги види, все пак той е лекаря и преценя вероятно по-добре от мен.
 Дали мога да помоля да пейстна резултатите си тук, та да споделите лично мнение дали са наред. Поне да ми е отчасти мирна главата по темата.
LH 31.67 при референтни 1.9-12.5
FSH 10.40               2.5-10.2
Estradiol 324.3         46-607
благодаря предварително момичета.
« Последна редакция: Август 16, 2008, 09:42:35 am от Katalina »
« Отговор #602 -: Август 18, 2008, 09:21:18 am »
Не знам много за нивата на хормоните, но ще ти кажа какво на мен ми казаха. LH / FSH при мен е по - голямо от 2, което било показателно за поликистозни яйчници. Освен това, нивата на 3-я ден били най - точни и показателни! А ти имаш изследван естрадиол!
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #603 -: Август 18, 2008, 10:47:53 am »
здравейте и от мен!Имам един въпрос Lady Vi : При мен  LH / FSH беше 5, когато започвахме стимулациите , но на мен никой не ми обясни нищо за поликистоза, само ми казаха  , че щом е под 5 вкл. -продължаваме с инвитрото.На теб кой ти каза  за тези неща ???
« Отговор #604 -: Август 18, 2008, 11:06:18 am »
...
С две думи, нито изследванията ми са добри нито са пуснати когато трябва...В Бургас, където са правени също изказаха опасения за поликистозни яйчници, Александров обаче изобщо не каза че вида им е на такива.
Благодаря ти, като дойде време ще питам Ани какво да пусна.
Клемче, какво е това под 5  :oops: 5 какво  :oops:
« Последна редакция: Август 18, 2008, 11:14:24 am от Katalina »
« Отговор #605 -: Август 18, 2008, 11:18:10 am »
Това което е видно в резултатите е че първите две са извън референтни граници.
Само доктор трябва да ти ги разтълкува.
« Отговор #606 -: Август 18, 2008, 11:23:29 am »
...
Моят в Бургас не ги отрази особено, а както вече казах Александров не ги погледна. Абе момичета, както вече по-нагоре се писа...аз като почна противозачатъчните, то вече от хормонални изсл. няма да има смисъл. Взможно ли е да се стартира цялата процедура и накрая заради това нещо да се обърка?
 Съжалявам ако въпросите ми звучат някак тъпо, обаче все си мислех и си мисля, че във Варна трябваше да ми кажат нещо по тоя повод. :?
« Последна редакция: Август 18, 2008, 11:25:32 am от Katalina »
« Отговор #607 -: Август 18, 2008, 11:35:38 am »
Когато отидеш при Александорв питай и настоявай за отговор,няма да ти откаже, а и ти ще бъдеш по -спокойна.
*
« Отговор #608 -: Август 18, 2008, 11:39:43 am »
те докторитте си знаят работата, ама да си кажа и аз.......
по какъв начин ще ти се назначи вида протокол и доза ФСХ, при положение, че нямаш пълни и читави хормони?
и още, ако започнеш противозачатъчните и след това ги пуснеш то тогава те няма да са реални!
*
« Отговор #609 -: Август 18, 2008, 11:51:38 am »
zonceto, на мен също не ми бяха казали ..., но това не е проблем, защото си записах час при Александров малко преди да ми дойда и той ми обясни всичко. Дори два дни след прегледа ми направи и сондажа.
Моя съвет - Александров си знае наистина работата - отиди и питай направо него. Аз вече само в него имам доверие - човека обяснява всичко ..., но трябва да се отиде на място, не става по телефон...
Виж в началото на темата - там съм писала премеждията си с незнанието и неяснотите около самото инвитро. И ... много от момичетата ще те посъветват да не искаш да знаеш много много - прави са, да знаеш :)
Цунки на тези, които не са ме забравили и много късмет на всички, които ще опитват сега на есен. Пожелавам ви много летни бебчета  :bighug:
Благодарим Ви Д-р Александров!
« Отговор #610 -: Август 18, 2008, 12:01:57 pm »
Прави сте момичета, обаче аз нали вече бях при него...Тогава още на място настоях каквото може да се направи. Преглед, цзветна снимка и спермограма направихме още тогава. След отва разговаряхме с него, той самия предложи процедурата да е октомври-ноември. Прибрахме се, звъннахме му по тела за уточняване, той ни препрати към Ани и така :? Аз сега като му се обадя малко нелепо да го питам как ще започва всичко без да ми е погледнал хормонални изследвания. Направо нелепо :? Освен да се направя на ударена и я питам, дали не е възможно на третия ден от цикъла да пусна хормоните и час следт това да пия хапчетата. То май това е едниствения вариант...
« Последна редакция: Август 18, 2008, 12:20:55 pm от Katalina »
*
« Отговор #611 -: Август 18, 2008, 13:03:04 pm »
Katalina ,според мен притесненията ти са излишни.Александров те е прегледал,направена ти е снимка и спермограма на мъжа ти - това му е достатъчно да добие представа какво е положението.Ако така недоверчиво караш и по време на стимулацията бъди сигурна че успеха ще е далече от теб.Прекалено много информация намираме в интернет,която ни заблуждава и до голяма степен ни вреди.Нека оставим все пак лекарите да преценят.Отпусни се и мисли позитивно.Успех!

*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #612 -: Август 18, 2008, 13:32:54 pm »
dori, здравей мила!!! :bighug:, ако знаеш как исках да разбера как си ??Радвам се ,че се включи .Моето инвитро се отложи за ноември , но не губя вяра в това което ми предстои- ти си ми опората.- като усетя , че започват да се прокрадват негативни мисли , влизам в темата и започвам да чета всичко което си написала , и се зареждам с такъв оптимизъм , че  ми иде да хвръкна.Благодаря ти , че те има ! :D
« Отговор #613 -: Август 18, 2008, 16:07:49 pm »
Док.Александров има по - особено виждане за ПКЯ! За него това не е проблем! Така ми каза като ходих при него преди време! При първият им прием противозачатъчните се започват от първия ден на менструацията, така че Каталина не отлагай нищо, а се довери на Док. Това е моето мнение! И не се страхувай!  :D
*
« Отговор #614 -: Август 18, 2008, 16:11:48 pm »

Моят в Бургас не ги отрази особено, а както вече казах Александров не ги погледна. Абе момичета, както вече по-нагоре се писа...аз като почна противозачатъчните, то вече от хормонални изсл. няма да има смисъл. Взможно ли е да се стартира цялата процедура и накрая заради това нещо да се обърка?
 Съжалявам ако въпросите ми звучат някак тъпо, обаче все си мислех и си мисля, че във Варна трябваше да ми кажат нещо по тоя повод. :?
[/quote]
 Каталина нормално е да се чувстваш объркано след като не си наясно.На въпроса ти дали може да се обърка процедура ДА.Настоявай за хормонални зашото се вижда че имаш проблем.Противозачатъчните наистина влияят но със високи нива на хормоните е безмислено да се започва процедура.
 Успех!
*
« Отговор #615 -: Август 18, 2008, 17:39:44 pm »
Katalina, изобщо не се връзвай на тия "съвети" спокойно всичко ще е наред. тук става въпрос за твоята процедура, за твоето здраве, за твоя успех! преди да започнеш с противозачатъчните се обади на лекаря ти, обсъди с него проблема! ако трябва иди до клиниката!
НЕ мисля, че е редно да се назначава протокол и дози ФСХ преди да са направени хормоналните изследвания!
успех!
« Отговор #616 -: Август 18, 2008, 19:20:40 pm »
ocean,Arlina мисля да се обадя но чакам да ми дойде цикъла, защото преди това и да се обаждам смисъл няма. Ако се наложи ще отложа с месец за да може да направя изследванията на 3-ти ден от предстоящия цикъл. Простете невежеството ми, но ако противозачатъчните се започнат от третия ден на цикъла, непосредствено след като са направени хормонални изследвания...това променя ли нещо?
« Отговор #617 -: Август 18, 2008, 20:12:32 pm »
Каталина трябва да си изясниш този въпрос с хормоналните изследвания. Те ненапразно се изискват при започване на процедура по инвитро. Как така без да се знае хормоналния ти статус ще ти се назначават стимулиращи препарати? Между другото от цялата камара изследвания, които трябваше да направя и за които дадохме сума пари, моя док /не д-р Александров, но пак в АГ Варна/ погледна САМО цветната снимка. Добре, че аз настоях да ми види и хормоните, че ФСХ ми беше малко над горна граница.
Успехи ти желая и дано това ти е последния опит, защото ще е ++++!!!
Дори много се радвам, че се появи! Все се чудех къде се изгуби и дали всичко е наред. Много се радвам за теб и ти желая успешна бременност до края  :)
*
« Отговор #618 -: Август 18, 2008, 20:21:06 pm »
Каталина, мисля, че Ани е забравила да ти каже да си пуснеш изследвания на хормоните на трети ден. Има такова изискване към клиниките за тези изследвания. На мен също бяха забравили и под пара ме караха да ги правя след дъжд качулка, вече когато бях почнала стимулацията. Така че не се притеснявай, а звънни и питай Ани какво да правиш.
Според мен е добре точно това- на третия ден пускаш изследванията и после почваш хапчетата.
Но и с хормони и без според мен не е фатално.Аз така се шашках първия път, защото според моите хормони от всичко четено тук трябваше да съм по къс протокол със силна стимулация, а ме пуснаха дълъг със слаба. Ами реагирах също както и втория път по късата. Организмът си реагира общо взето по един начин.Само дето изхабих толкова енергия за съмнения и недоверие. А опитните лекари имат много правила преценка от един преглед само.Но за да не се притесняваш, пусни си хормоните. И без това е задължително, и не само тях- трябва и микробиология, и още някакви други, ама тях не си спомням в момента-Ани ще ти каже. И успех!!!
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
*
« Отговор #619 -: Август 18, 2008, 22:54:08 pm »
Виж, аз също имах доста съмнения, но не бива - трябва да си изясниш всичко и да си наясно какво започваш - това са думи на Александров.
Наистина се правят пропуски, като е много натоварено и ако държиш всичко да е наред, трябва да влезеш и да попиташ лично него - лекаря ти какво ти предстои (макар и да не е негова работа да обяснява). Аз обаче така предпочетох. Тук преди това четох за болезнени сондажи и наличие на такива изобщо преди самата стимулация. На мен не ми бяха назначили такава и затова и поради ред други питанки му се обадих ... Той обаче ми каза, че няма нужда да се виждаме и да правя всичко, което ми е казала Ани. Аз си поревах след разговора ни, защото всички отвсякъде ни отсвирваха и реших да се направя на луда и да си запиша час в клиника Кисьови, за да се видя все пак с него - иска ме не иска. Така се оказа, че без малко да изпуснем сондажа... На следващия ден направихме сондажа - нищо страшно :) Той ми обясни какво и как да правя и и всичко си влезе в релсите. ТРЯБВА да му имаш пълно доверие, разбираш ли? Остави се в ръцете му, той знае какво прави. Ти ще решиш как да му се довериш - да направиш както ти казват по-горе повечето момичета (а именно да се консултираш с него) или да започнеш Регулона без хормонални изследвания.
ocean е страшно права - става дума за теб, твоето здраве и твоята стимулация
Затова те съветвам - не говори с него по телефона, а направо си иди на преглед.
Набора от изследвания мисля съм го писала по-горе, някъде в началото. Ако не го намериш, ми пиши, ще ти ги пусна.

Здравейте милички  :bighug: При мен всичко върви добре. Пожелавам ви лека стимулация като моята (в смисъл спокойна и без сътресения и притеснения) и също толкова лека бременност :)
В началото, както се сещате бях страшно притеснена и изплашена от самата стимулация, но ... нямало смисъл разбрах после :) Желая ви скорошно дебелеене  preggo
Благодарим Ви Д-р Александров!