0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Високата захар пречи ли?
« -: Март 08, 2008, 14:54:22 pm »
Здравей те момичета!
Моля ви за малко инфо,вчера взех изследванията на мъжа ми,правихме пълна кръвна картина и урина.Оказа се че има висока захар-9,28(2,8-6,2),показах ги на личния,а той каза че тази висока захар може да влияе на качеството на сперматозоидите.Това вярно ли е?Преди 3г правихме обикновенна спермограма и що годе беше добре,но сега с тези резултати започвам да се тревожа .Моля ви дайте съвет? :ask:
Re: Високата захар пречи ли?
« Отговор #1 -: Март 09, 2008, 18:09:35 pm »
Хайде Мели,моляте влючи се,или който знае нещо. :balk_144:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #2 -: Март 09, 2008, 18:14:56 pm »
Диси, високата кръвна захар е проблем, и то повече за общоздравословното състояние на мъжа ти, а не само конкретно за сперматогенезата. Нека се консултира с ендокринолог, да уточни нивото на кръвната захар, инсулина, гликирания хемоглобин, да се направи глюкозотолерантен тест или там каквото каже специалистът. Да се помисли за килограмите му, хранителния режим, дали няма инсулинова резистентност и т.н.

Нали е направил изследването сутринта на гладно. Да не е хапнал пътем една вафличка?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #3 -: Март 30, 2008, 14:38:48 pm »
Здравейте моми4ета,
и мен ме притеснява много темата с повишената кръвна захар. Съпругът ми е с диабет тип 1 от близо 3 години.Имам един миссед преди 8 месеца и безброй напразни опити за забременяване. След направените изследвания докторите ми казаха, 4е трябва единствено и само да се успокоя.Въпросът е, 4е това с успокояването ве4е ми дойде в пове4е...Наистина не знам какво да правя.
Намираме се в Израел.
След много лутане по вси4ки форуми решихме, 4е е добре и той да си пусне изследвания.
Резултатите са следните:
Liquefaction -normal
Viscosity - normal
Colour - normal
pH -8.0

Volume (ml)  4.0   
Concentration ( mil/ml)  36
Total Concentration 144
Percent of Motile Sperm (%) 55
-Rapid (%) 25
-Moderate (%) 20
-Slow (%) 10
-Non progressive -

Total Motile Sperm (mil)  79.20
Percent of Motile Sperm after 4 hours (%) 40
Vitality (%) 70
Agglutination none

Morphology -Strict criteria - Kruger
 Normal forms(%) 5
 Abnormal Forms (%) 95
-Head Defect (%) 70
-Mid Piece Defect (%) 22
-Tail Defect (%) 3

Immature Forms -
Leucocytes (mil/ml) 0.8
RBC -

Conclusion : Teratospermia

Про4етох, 4е една от възможните при4ини за влошената морфология на сперматозоидите е диабет.Съпругът ми не пуши и не пие.
Моля ви дайте ми съвет какво трябва да направим и как може да се подобри морфологията при диабет.