0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Болки след мисед аборт
« -: Март 10, 2008, 10:32:32 am »
Здравейте!
Днес се реших най-после да се регистрирам във форума, за съжаление и аз след лошата новина. Миналата седмица направих missed abortion. Искам да ви питам, понеже не намерих информация за това - имахте ли болки след аборта? Аз първия и втория ден бях о.к., но на третия ми се появиха болки в корема, подобни на тези при цикъл, и така съм вече 2-3 дни. Това нормално ли е според вас?
Re: Болки след мисед аборт
« Отговор #1 -: Март 10, 2008, 10:42:04 am »
 И аз съвсем скоро преживях миссед в 9 г.с. След кюретажа на 28.01се чувствах добре , имах слабо кървене , но на 3 -4 ден започнаха болки - леки , но постоянни , които без да се усетя ме караха да вървя приведена.Всичко отшумя след седмица. някои от момичетата от форума ми казаха , че е нормално , но питах и лекаря си и той го потвърди. Не се тревожи за сега .Пий но шпа , нурофен , ако се наложи и естествено антибиотика си. След първия цикъл трябва да отидеш на преглед .
« Отговор #2 -: Март 10, 2008, 10:44:05 am »
 Забравих да кажа - болките най - вероятно се дължат на прибирането на матката , затова и започват по - късно след аборта. Ти в коя г.с. беше?
« Отговор #3 -: Март 10, 2008, 10:57:06 am »
Благодаря ти много, наистина ме успокои. Хич не ми се искат още проблеми.
Аз бях в 11 г.с., когато доктора установи липсата на сърдечна дейност. Плодът беше спрял да се развива в 8-9 седмица.
« Отговор #4 -: Март 10, 2008, 11:03:25 am »
 Имаш ли резултатите от хистологията? Каква е причината?
« Отговор #5 -: Март 10, 2008, 11:13:42 am »
Не, още не са готови - казаха ми след 2 седмици. Дано да покажат каква е причината
« Отговор #6 -: Март 10, 2008, 21:55:21 pm »
от хистологията едва ли ще разберете причината. Говорих с доста момичета тук и от нея нищо не е излязло. Изследвали  за да се докаже че е аборт и е имало бременост. Правете имунологични и генетични, ако до сега не сте ги правили. Проверете щитовидната жлеза-ТАТ, МАТ и ТСХ. Токсоплазмоза, хламидии също може. Микробиология на влагалищен секрет.Хормони. Поне това правя аз от 1.5 месеца. Моят аборт беше на 19.01. в 10 седмица. Не са установявали спиране на сърд. дейност. Предната седмица всичко беше ОК.
« Отговор #7 -: Март 10, 2008, 21:58:59 pm »
Ей, забравих болки и аз имах. Минаха до 10 дни. Кървенето продължи 15-16 дни. А хистологията-хеморагична децидуа. Нищо повече. Което пък значи че това е част от обвивките на плода.
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #8 -: Март 10, 2008, 22:31:11 pm »
И аз имах болки. Много силни. Но винаги съм имала болезнен цикъл.
*
« Отговор #9 -: Март 11, 2008, 10:48:59 am »
Да кажа и аз - първият път нямах никакви болки, кървенето спря на 2-рия ден и бях супер. Вторият - имах много силни болки, много обилно кървене, докато спях се събуждах цялата в кръв. Оказа се, че не са ме изчистили добре и се наложи ревизия, след която пак нямах никакви болки. Ако нещо те притеснява, непременно потърси лекаря си и иди на преглед.
Горе главата и успех следващият път!
« Отговор #10 -: Март 11, 2008, 13:26:35 pm »
А хистологията-хеморагична децидуа. Нищо повече. Което пък значи че това е част от обвивките на плода.
От разговора по тел. с док. разбрах , че причината е възпаление на обвивката на плодния сак , т.е. и при мен е нещо подобно. :(Като отида на преглед ще питам какво го причинява.
« Отговор #11 -: Март 11, 2008, 14:17:45 pm »
Питах в болницата , но въпросът ми остана без отговор, защо не са изследвали плода. Като постъпих в болницата ми направиха УЗИ и дежурния док каза че в матката има само кръв, бебето го няма. Аз му обяснявам, че освен кръв нищо друго, не имало - парченца или нещо подобно. Отговори ми, че може би е все още в шийката или горната част на влагалището. Докато ме подготвяха за абразиото, то излезе. Дадох го на док, за да го изследват и голямо беше учудването ми като получих после резултата, че са дали за изследване само това, което са извадили от матката. Аз исках да изследват и плода, за да разбера причината, генетична ли е каква е. Но после разбрах от други момичета във форума, че такава била практиката. Плода не го изследвали. Колко нерви и пари можеше да спести това, да се знае точния проблем.
« Отговор #12 -: Март 11, 2008, 14:29:21 pm »
 Плода също може да се изследва.Не се сещам как се нарича изследването , но зная че е скъпо и не е масова практика.
« Отговор #13 -: Март 11, 2008, 15:29:14 pm »
При мен се получи така:в14г.с.висока температура придружена с повръщане,леко кървене,постъпване в болница страхотен кръвоизлив 3 дена, до последно каналите ми бяха затворени и двата плода имаха сърдечна дейност.На4 ден различна картина,докато чаках за абразио едното бебе излезе пълен ужас за мен,придружен с припадък от кръвозагубата и видяното!След направеното абразио не са ми направили хистология да не говорим за друго.Обяснение:ти нали си плаща престоя и всички манипулации не искаше да си с направление затова не сме ти пуснали хистология  8O а то и при тебе се знае температурата ги уби!Това обяснение разби док. ми в София.Сега на ново изсл. и напред към 4ти опит инвитро.
« Отговор #14 -: Март 11, 2008, 15:29:53 pm »
При мен първия път нямаше болки и кървене. Вторият път, обаче, ми бяха били прегнил. 2-3 ден след абразиото започнаха адски болки като при цикъл. Малко след това прокървих. При прегледа се оказа, че цервикса се е затворил много бързо и задържам кръв. С обезболяващи кръвта успя да излезе.
Съветът ми е консултация с лекар (извършилият процедурата по възможност).
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #15 -: Март 23, 2008, 18:56:55 pm »
Съжалявам за преживяното от теб, мила!
Аз имах болки предимно от дясно и то острички, но отшумяха за 10-тина дни. При мен кървенето си продължи до следващия цикъл - близо 40 дни. Още първите дни обаче бях на антибиотик и метергин - за свиване на матката...
Дано скоро се възстановиш и имаш нов прекрасен повод за радост!

« Отговор #16 -: Март 30, 2008, 19:38:08 pm »
 Искам да попитам , преживелите миссед кога се възстанови овулацията ви? Аз този месец нямам. :?
« Отговор #17 -: Март 31, 2008, 12:58:22 pm »
За овулация незная, защото имах цистит и от болките при пишкане даже май и малко кръв ми почече, но цикъла ми хич го няма - абразиото ми беше на 20.02 - вече доста време мина, взех да се притеснявам. Е не че ми липсва особено, но все пак ...
« Отговор #18 -: Март 31, 2008, 13:15:11 pm »
Искам да попитам , преживелите миссед кога се възстанови овулацията ви? Аз този месец нямам. :?
При първия ми мисед, още на вторият цикъл имах О. При втория - 2 цикъла пих противозачатъчни. Като ги спрях на третия цикъл, тестовете показаха пик на LH, но графиката не показа О. Четвъртият цикъл вече имах О.
...абразиото ми беше на 20.02 - вече доста време мина, взех да се притеснявам. Е не че ми липсва особено, но все пак ...

Първият цикъл след абразио нормално е 35-45 дни. Ако не дойде до 50 дни отиваш на лекар.
*
« Отговор #19 -: Март 31, 2008, 13:24:57 pm »
fatalwoman този месец ще следя овуто-но на мен преди 5 дни ми наравиха кюртаж, така че предполагам следващия месец най-рано ще имам ову.