0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Фоликули и бременност
« -: Март 12, 2008, 09:55:35 am »
Освен че съм бременна,имам 4 доста огромни фоликула.Размер не знам,но са над 40 мм.със сигурност.Така се получи заради стимулациите от инвитрото.Даже след пункцията,яйчниците продължиха да произвеждат фоликули. Имала ли е някоя от вас подобен случай,какво се прави, има ли някакви рискове и какво ще стане с тези фоликули все пак?
*
Re: Фоликули и бременност
« Отговор #1 -: Март 13, 2008, 23:08:54 pm »
Ох Пуки незнам, би трябвало да се спукат или регресират, но то това са кисти не фоликули. Твоя лекар какво мисли по въпроса, как ще процедирате?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Март 13, 2008, 23:12:23 pm »
Даже след пункцията,яйчниците продължиха да произвеждат фоликули.

това просто не е възможно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

petq74

• 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
« Отговор #3 -: Март 13, 2008, 23:26:45 pm »
Цитат
[,яйчниците продължиха да произвеждат фоликули/quote]Не мили4ка те не произвеждат.Това са остата4ни фуликули които са били с тварде малки размери за да ги извадят при пункцията и сега са наедряли.Не се притесняваи организма ще ги резорбира.Ти само бади спокоина и се грижи за себе си :bighug:
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*
« Отговор #4 -: Март 14, 2008, 00:03:41 am »
Даже след пункцията,яйчниците продължиха да произвеждат фоликули.

това просто не е възможно.

Може и да не са ги видели,а така да са ми казали.Но сега проблема ми не е да изяснявам истината а да разбера има ли рискове за мене или бебето.

Разрових форума,но не намерих подобна ситуация. В момента няма как да ме пунктират или да пия противозачатъчни за да се махнат.
Учуди ме обаче факта,че лекарите /общо вече 5тима,които присъстваха на ехографиите/ и видяха тези огромни фоликули,изобщо не ги коментираха като нещо  необичайно а само казваха " Имаш си даже още фоликули" Размера ми го казаха по мое настояване.
А чета из форума по принцип че като се пукат тези вече кисти ,става страшно.
« Отговор #5 -: Март 14, 2008, 08:06:54 am »
Ето подобна тема - можеш да пишеш на момичето как са процедирали те: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=13331.msg230203#msg230203
*
« Отговор #6 -: Март 14, 2008, 08:43:22 am »
Много ти благодаря Принцеска. Ще питам създателката на темата,какво стана все пак с кистите й накрая.
« Отговор #7 -: Март 14, 2008, 08:55:54 am »
Виж в подписа и - каквото и да е станало, хубавият край е на лице :)  Успех и на теб!
*

petq74

• 373
« Отговор #8 -: Март 14, 2008, 10:34:56 am »
При едната ми бременност също бях образувала кисти,но не им обращах внимание.Едната беше станала толкова голяма,4е когато се пукна изпаднах в голям шок таи като на момента не ми доиде на акала,4е може да е кистата.Запо4на с болки в корема и краста като при идване на цикъла.И както си лежах по4увствах,4е нещо изти4а.Парвона4ално си помислих,4е е утрогестана и трагнах кам банята.Когато се саблякох цялата баня стана в крав.Все едно сам имала огромен балон и тои се е праснал.Веднага хукнах кам болницата и се оказа,4е вси4ко е наред,4е кистите ги няма и третия плоден сак,които беще спрял да се развива сащо го нямаше.Още на следващия ден вси4ко беше на ред ,но ме даржаха седмица.Така,4е не се притесняваи или ще се пукнат или организма ти ще ги резорбира
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #9 -: Март 14, 2008, 11:53:17 am »
Аз също имах кисти по време на бременността, след стимулацията.

Не се притеснявай, до колкото разбрах често се случва.

При мен се резорбираха в организма в рамките на първите 3 месеца от бременността.

Все пак щом се притесняваш го обсъди с лек. лекар!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #10 -: Март 14, 2008, 12:32:35 pm »
Днес бях на лекар.Засега няма да предприемат нищо и ще ги наблюдават само.Дано се абсорбират сами. А бебето е вече цели 12 мм. :dance2: :balk_118: :balk_602: :balk_47: съвсем в норми за седмицата и деня си.
*

petq74

• 373
« Отговор #11 -: Март 14, 2008, 12:34:21 pm »
Браво пуканката ми.Не се плаши а го даваи по спокоино.Сега ти трябва мноооого спокоиствие и никакви притеснения и напрежение :bighug:
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #12 -: Март 14, 2008, 13:49:28 pm »
Днес бях на лекар.Засега няма да предприемат нищо и ще ги наблюдават само.Дано се абсорбират сами. А бебето е вече цели 12 мм. :dance2: :balk_118: :balk_602: :balk_47: съвсем в норми за седмицата и деня си.

Хубави новини!  :sunshine:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #13 -: Март 14, 2008, 14:56:13 pm »
Айде Пуки, от тук на татък безоблачни дни до финала. :D
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #14 -: Март 14, 2008, 19:52:56 pm »
Пуки, споко, нормално е! Често се случва малките фоликули които не са пунктирани да продължаваш да си ги имаш, но те в последствие се пукат и резорбират от организна.
Хайде не се притеснявай вече! Лека и безпроблемна до финала!
*
« Отговор #15 -: Март 14, 2008, 20:00:57 pm »
Благодаря ви за подкрепата.Днес вече съм спокойна.
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #16 -: Март 15, 2008, 10:56:27 am »
Пуки, само спокойствие и много лежане! Аз също имах такъв проблем, спомням си че на два пъти ми биха допълнително прегнил, предполагам за да предизвикат спукването на кистичките, да не растат и да стават по-големи. При всекиго е различно,но се доверявай единствено на лекуващия лекар,защото само той цени бременността ти почти колкото теб. Аз ти пожелавам скоро да нямаш никакви проблеми и да се насладиш на бременността си.

П.П. За съжаление, докато аз бях бременна все още не знаех за този сайт и нямаше от кого да поискам съвет...Всичко щеше да бъде толкова различно...
« Последна редакция: Март 15, 2008, 10:58:55 am от everything_possible »
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!