0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля за мнение..
« -: Януари 18, 2006, 11:32:40 am »
Здравейте момичета,

Преди няколко месеца писах тук за пръв път. Оплакванията ми бяха за 2 месеца неуспешно бебеправене. Тогава бях сигурна че искаме ли ще стане от първия път и затова споделих с вас.
Посъветвахте ме да направя хормонални изследвания и да се прегледам при специалист. Вече 8 месец без успех. Показателите от хормоналния тест са в норма ,мнение    на 3-ма доктора които посетих през този период. Опитах се да получа повече информация за Клостилбегита от тях, в резултат на което получих упреци ,че 6-8 месеца са  нищо,да спра да чета каквато и да била информация от интернет и да чакам на нормалния процес .Чух и изказвания от рода’От както станахте толкова компетентни,нашата работа става все по трудна’

Кажете ми, да чакам ли още или да хващам моя под ръка и заедно на преглед но въпроса ми е къде??къде ще мога да питам спокойно и къде лесно ще могат да ми разяснят някои неща. Много ли искам?

Вярно е ,че тук всеки може да намери отговор на повечето от въпросите си ,но за съжаление трябва да се достига и до доктори понякога , а тогава....

------------------
Приятен ден на всички форумци!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Моля за мнение..
« Отговор #1 -: Януари 18, 2006, 11:34:42 am »
Стелитка, кажи ми първо на колко години сте ти и съпругът ти, а също така - редовен ли е цикълът ти и колко дни е?
След това ще ти дам по-подробен отговор.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Моля за мнение..
« Отговор #2 -: Януари 18, 2006, 11:40:40 am »
предните две мение на стелитка ТУК
Казала е в тези мнения че цикъла й е на 28 дни и винаги е бил редовен.Стелитка-кажи и от кой град си-понеже искаш да ти препоръчат лекари.А колкото до това:
Цитат
Чух и изказвания от рода’От както станахте толкова компетентни,нашата работа става все по трудна’
просто е без коментар:)ако всички си разбираха от работата нямаше да се налага и ние да ставаме компетентни и да ставаме по-умни от колкото сме :roll:  :wink:
Моля за мнение..
« Отговор #3 -: Януари 18, 2006, 12:18:56 pm »
Мила, какво да ти кажа. Мненията на специалистите е да се изчака 6 месеца при жени над 35 год и 1, та и две години съм чувала за жени под тази възраст.
Ако питаш за моето мнение, щом вече си почнала да ходиш по лекари - карай напред - изключвай проблемите един по един и дано по-бързо да стане бебето. Ще ти кажа това, което биха ти казали и болшенството - спермограма - въпреки, че имате дете - то не гаранция за качеството на еякулата и проследяване на овулация - вариантите са три - фоликулометри, който е най-достоверния, мерене на базална температура и тестове за овулация. Това е засега.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Моля за мнение..
« Отговор #4 -: Януари 18, 2006, 12:20:26 pm »
Извинявам се за оскъдното инфо по -горе...

От София съм 29 г. От редовен 28-дневен цикъл,последните месеци е на 36-40 дни. Може ли да промяната му да има общо с бебеправенето?Странна работа

Първите 3 месеца от опитите ми правих тестове за овулация Clear Plan,но позитивен резултат не отчетоха .
Съпругът ми си е същият все още :)  ,имаме дете на 10 г заченато от един единствен опит.Никакви противозачатъчни до сега. Затова си мислех че зачеването  е наи-лесното нещо... а като си спомня колко презервативи и страхове напразно :)

Още веднъж Благодаря!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Моля за мнение..
« Отговор #5 -: Януари 18, 2006, 13:19:22 pm »
Цитат на: Stelitka
’От както станахте толкова компетентни,нашата работа става все по трудна’

:balk_70:
... упс, исках да кажа - извиняваме се за затрудненията, които създаваме!  :balk_111:

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Моля за мнение..
« Отговор #6 -: Януари 18, 2006, 13:51:06 pm »
възможно е да има някакъв хормонален проблем, щом цикълът ти от редовен 28-дневен внезапно е станал 36-40 дневен. това е твърде дълъг цикъл.
с тестовете за овулация може да не си хванала точните дни около овуто, че да я засечеш.
моят съвет е да почнеш да мериш няколко месеца базална температура и на основа на графиките да видим има или няма овулация. ако няма трайно овулация - проблемът е установен. ако има - ще знаеш кога да планирате сексуалните контакти най-точно.

а мъжът ти може да си направи за всеки случай една спермограма, нищо, че вече имате дете.

и все пак, не забравяй - 6-8 месеца не са дълъг срок. имам приятелки, които са точно като теб - първото е станало от раз, а второто са го правили по цяла година, че и повече.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Моля за мнение..
« Отговор #7 -: Януари 18, 2006, 19:14:03 pm »
Не казвам, че сто процента за всички, пищещи тук е вярно, но психологическия проблем и живот на принципа : цикъл, овулация, секс, очакване, нов цикъл и разочарование,  влияят на процеса.
Моля за мнение..
« Отговор #8 -: Януари 18, 2006, 20:21:51 pm »
Според мен зад качването на килограмите и удължаването на цикъла се крие някаква причина и трябва да я откриеш. Най-логичното предположение е хормонален дисбаланс. Посъветвай се с ендокринолог, а междувременно започни да мериш БТ и ако имаш възможност прави фоликулометрия за да ти е по-спокойно и да не се чудиш и чакаш. В едно от първите си мнения беше написала две доста различни едно от друго лекарски мнения и мисля, че трябва да разбереш кое от двете е вярно.
Успех и не се предавай.