0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

IndyEl

противозачатъчни-на кой ден
« -: Януари 18, 2006, 12:14:44 pm »
Здравейте всички,

От известно време посещавам форума ви и вече реших да се регистрирам и аз, защото виждам, че чрез него можем много да си помогнем.
Аз също съм с поликистозни яйчници, въпреки, че нямам всички съпътстващи "бонуси", като затлъстяване и т.н.
След години лечение с Диане и Жанин имаше значително подобрение, но след като 1 година не пих нищо, старото положение се възвърна и даже е по-зле. Сега с мъжа ми вече искаме бебче и започнахме да правим опити, но лекарката ми каза да пия Жанин 6 месеца и след като го спра шансът да забременея бил по-голям. Интересното е, че никога не ми е назначавала хормонални изследвания, така че аз взех нещата в свои ръце и реших все пак да си направя такива. Имам обаче един въпрос - тъй като изследванията трябва да се направят най-рано на третия ден от цикъл, а Жанин трябва да започне да се пие на първия, дали ще има проблем да започна Жанин на третия ден, след като ми вземат кръв, тъй като не искам резултатите да се повлияят от него? Моля ви за спешен съвет, тъй като изследванията трябва да направя утре! Благодаря ви предварително и желая здраве и успех на всички тук! :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1 -: Януари 18, 2006, 16:17:35 pm »
А защо не започнеш да ги пиеш от следващият месец?
Това проблем ли е? Една година не си ги пила?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #2 -: Януари 18, 2006, 19:47:48 pm »
Ако не греша Жанин е противозачатъчно. Лечението на поликистозни яйчници е различно когато се цели забременяване от това когато не е това целта. Направи си този месец изследванията на хормоните, проследи дали имаш овулация чрез БТ или фоликуметрия, на 7-ия ден след овулацията си направи прогестерон. Тестовете за овулация не се ползват при поликистозни яйчници. Ако се окаже, че нямаш овулация вероятно ще ти направят проверка на проходимостта на тръбите и след това стимулация.

« Отговор #3 -: Януари 18, 2006, 22:20:40 pm »
И аз съм на мнение да не го почваш Жанина. Първо, че един месец повече или помалко не е толкова фатално. Второ - много съм скептично настроена относно лечението на ПКЯ с противозачатъчни. А между другото повечето доктори лекуват с три месеца пиене, а не с шест.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Anonymous

« Отговор #4 -: Януари 19, 2006, 09:56:56 am »
Благодаря на всички, които ми отговориха. Ще се почудя още малко дали да започвам Жанин-а. А някой знае ли на кой ден от цикъла  трябва да започна да меря базалната температура? Досега не съм го правила.
« Отговор #5 -: Януари 19, 2006, 11:32:53 am »
Ми по принцип се мери целия цикъл, но първите дни с М естествено няма смисъл и обикновено се пропускат. Откъм 5-ти ден някъде започвай.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!