0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Фоликул 36 мм нормалнолие това?
« -: Март 13, 2008, 23:31:53 pm »
Здравейте на всички,интересувамсе от вашето мнение с женами правихме инсеминация,при самата процедура имаше един спукан фоликул и още 3 неспукани,на последващия ден направихме реинсеминация и тези фоликули още небяха се спукали а единия от тях беше стигнал 36 мм.Въпросами е нормалнолие това фоликул да стигне 36 мм?

Силно вярвам, че и нашите мечти ще станат реалност.
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Фоликул 36 мм нормалнолие това?
« Отговор #1 -: Март 14, 2008, 00:12:20 am »
При 36 мм този фоликул си е вече киста или още задържан фоликул.Той не е годен за оплождане. Ако питаш дали е опасно за жена ти - не, не се притеснявай. При следващия цикъл този фоликул най-вероятно ще се спука и ще изчезне. Ако все пак остане и след цикъл сигурно ще се наложи жена ти да пие някакви медикаменти - това ще каже доктора ви след преглед. Успех!
*
« Отговор #2 -: Март 14, 2008, 08:47:38 am »
Аз имах такъв случай преди няколко месеца.Пих лекарства за да се спука,но понеже не стана и с тях, го пунктираха.
*
« Отговор #3 -: Март 14, 2008, 09:04:54 am »
Аз във момента съм с два такива фоликула - кисти. Единия 33/32, а другия 21/17. Мазнейкова ми каза, че имам хиперстимулация. Има ли вероятност тези кисти да се изчистят от само себе си или пункцията е задължителна.
Един лекар, ми каза, че ако не се махнат оперативно, след като нараснат много ще се превърнат на шоколадови кисти и от там при пукането им ще получа ендометриоза.
*
« Отговор #4 -: Март 14, 2008, 21:11:29 pm »
ММдаааа,това си е киста.Понеже сте правили инсеминация,ако резултата е положителен,което ви пожелавам,вероятно е кистата да претърпи обратно развитие,тъй като яйчниците ще излезнат в почивка ,така да се каже.Иначе аз имам няколко такива слуая.При единия ,от които пих един месец Регулон и на другия ,кистата я нямаше.При втория случай нищо не пих и тя пак си изчезна с идването на цилъла.Обаче пък третия път три месеца не се махна и я оперирахме.
« Отговор #5 -: Март 16, 2008, 16:40:12 pm »
Благодаряви за отговорите и успех на всички.

« Отговор #6 -: Март 18, 2008, 22:38:02 pm »
Чакам още отговори от вас.Моля пишете вашето мнение.

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #7 -: Март 18, 2008, 23:05:23 pm »
Даката, успокой се, нали е имало други 2 фоликула, освен този 36 милиметровия (който със сигурност няма да свърши работа). Но да се надяваме другите два да са се оплодили и скоро да се превърнат в две или пък едно бебче. 
Знам, че е трудно да се чака резултата, но още малко търпение.

ПС: Възхищавам се на такива мъже - искрено загрижени, интересуващи се, споделящи най-искрените си вълнения. Дано скоро да стнеш най-добрия татко.