0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Вижте и моята графика
« -: Март 18, 2008, 10:54:22 am »
Ето и моята графика. Мисля, че нещо си прави майтап с мен моя организъм. Нямам си и представа кога ще ми е овулацията, или дали е минала. Температурата я меря всяка сутрин по едно и също време - към 6.30 и дори и в събота и неделя се събуждам тогава, за да я меря. Ама тя гледам, че подскача надолу-нагоре като луда.....Сексовете не ги слагам, не гледайте, че има само едно сърчице. :D
Re: Вижте и моята графика
« Отговор #1 -: Март 18, 2008, 12:22:31 pm »
овулацията не е минала,според мен продължавай с тестовете за О.,защото по БТ може да се разбере кога е била О.(и то след 3-4 дни) ,но не и кога ще бъде!!
желая ти УСПЕХ  :D
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #2 -: Март 18, 2008, 13:30:42 pm »
Само да си кажа аз, че на 7 ден от този цикъл ми правиха електрокоагулация на раничка на шийката на матката. Това дали може да даде някакво отклонение и да ме пропусне овулацията? След обгарянето пих Флажил 7 дни и това беше. Уфффф, малко глупави въпроси задавам...ама.... :?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Март 18, 2008, 14:30:56 pm »
......... Това дали може да даде някакво отклонение и да ме пропусне овулацията?........
Не, това не би повлияло О.
С какъв терм-р мериш и колко го държиш?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #4 -: Март 18, 2008, 14:40:32 pm »
Меря с дигитален термометър и го държа докато си запищи алармичката му. Меря си я орално температурата. Миналия месец ми правиха изследване на хормоните и всичко си беше в норма, ама знам ли. Цикъла ми е между 30 и 35 дни.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Март 18, 2008, 14:55:13 pm »
Сравни дали има разлика в стойностите  /може и сега, като измериш аксиларно,под мишницата/ като мериш до сигнала и когато мериш  3мин след сигнала /още/.

ПП. Мери анално по-точно е

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #6 -: Март 18, 2008, 15:00:22 pm »
Денис, благодаря! Като се прибера от работа ще видя дали дава отклонения термометърчето.
« Отговор #7 -: Март 19, 2008, 09:44:41 am »
Денис, термометъра ми снощи на сигнала показа 36.1 и 3 минути след сигнала показа 36.4. Това сега как да го разбирам? Че досега измерената температура не е била вярна ли?  :ask: Тази сутрин, пък е 36.7, пак до сигнала. А тестовете за овулация са си отрицателни. Тя е минала и заминала, мисля. И дали въобще я е имало?  :ask: Уххх, че много въпросииии....
« Отговор #8 -: Март 19, 2008, 10:57:36 am »
Денис, термометъра ми снощи на сигнала показа 36.1 и 3 минути след сигнала показа 36.4. Това сега как да го разбирам? Че досега измерената температура не е била вярна ли?  :ask: Тази сутрин, пък е 36.7, пак до сигнала. А тестовете за овулация са си отрицателни. Тя е минала и заминала, мисля. И дали въобще я е имало?  :ask: Уххх, че много въпросииии....
аз също меря с дигитален..и моят в началото установих,че има няколко десети разлика преди и след сигнала,затова го държа по 4-5 минути след сигнала!
според мен БТ този месец не е достоверна при теб,заради разминаването след сигнала...
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #9 -: Март 19, 2008, 19:06:17 pm »
Подкрепям казаното от любопитка :D
БТ не е достоверна този МЦ.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #10 -: Март 19, 2008, 21:20:54 pm »
Лелеееее, ужас! Направо ме застеляхте! Ама така е като съм заплес и въобще не съм се сетила да го проверя тъпия термометър като го купих. :? Нищо, следващия цикъл ще знам, а от утре ще си го държа по 4-5 минутки. Уххх, че се ядосах на самата себе си!!!!

Благодаря ви, момичета!  :bighug:
« Отговор #11 -: Март 19, 2008, 22:14:46 pm »
няма нужда да се ядосваш  :D
то,затова се смята,че живачните термометри са по-точни,но на мен дигиталният ми е за предпочитане/по-тънък е и почти не го усещам.. :oops: :lol:/!ако решиш обаче,можеш направо от другия месец да мериш с живачен по 10 минути!
п.п. а може и да срваниш на подмишниците ти един живачен с дигиталния,едновременно мериш и с двата и ще видиш каква разлика ти дава дигиталния спрямо живачния-колко десети,за да знаеш поне колко точно минути след сигнала трябва да го държиш от другият месец!!държиш дигиталния докато не се изравни показваната от него Т с тази на живачния и така ще си засечеш точно колко минути допълнително трябва да го държиш.. :wink:
« Последна редакция: Март 19, 2008, 22:16:38 pm от любопитка »