Стига бе Джам! На теб при първото инсе ти върнаха цели 22 млн, а това е нормоспермия отвсякъде. Щом са ти върнали толкова първоначалната бройка преди обработка е доста по-голяма-консултирай се се Мели или си погледни пак спермограмата. Мацката има 11 млн в 1 мл нормокитеични, а в целия обем са 22 млн. Е как си представяш , че след обработката на материала ще останат пак толкова? Айде си прочети пак урока!!!!
тутто, извинявай, но на мен ми писна за споря с теб по тези въпроси. очевидно някой не си е научил урока, но ми се струва, че това не съм аз!
първото ми забременяване стана по естествен път, точно 2 дни след направена спермограма при проф.Протич, в която резултата беше:
КОНЦЕНТРАЦИЯ 9 МИЛИОНА/МИЛИЛИТЪР
% НОРМАЛНО ПОДВИЖНИ 28%
и професорът казал на мъжа ми, че за инсеминация и дума не може да става!
преговори си пак критериите за нормоспермия! моят мъж само един път е имал 20 милиона/мил в необработен еякулат, всички други данни са ПОД тая долна граница.
процентът на нормално подвижните никога не е бил повече от 44% при норма над 50%
морфология по Крюгер 11% при норма над 14%.
естествено, че бройката на обработените ще излезе по-голяма, като има нормален обем от 3 милилитра, опитай се да сметнеш сама какво се получава.... освен това, резултатът от обработката не е математика, това е ясно на всички!
е на мен ми писна да се обяснявам, ти си имаш някакви свои втълпени разбирания си не искаш да помръднеш от тях, ако ще не Мели, а лично шефа на СЗО да дойде да те убеждава! в такива случаи аз съм безсилна.
само ти и Щерев смятате, че долната граница на нормата за концентрация е 40 милиона в милилитър, но нека това ваше мнение да не бъде причина за подвеждане на други хора....