MALENA, много готин виц
. Faith hope, ще се справиш, мисля че дори си в разцвета на силите си, а пък затова как ще се промени живота и мисленето ти, когато си паявят малките сладури, сама ще разбереш./ Много ти е сложен и дълъг ника
/
Един призив към бременните от вас! Сигурна съм думите ми ще потвърдят и майките на близнаци. Не се страхувайте предварително! Знам, че е трудно, защото самата аз се тресях от страхове и нерви, четейки къде ли не, какво ли не. Питах сигнус, сами, ема, затрупвах ги с въпроси, а когато останах сама с бебета по цял ден си се справях отлично. Дори се е случвало да ги изкъпя сама и даже беше много приятно и забавно.
Най-важното според мен е, това, че всички бебета са различни като характер и прочие. Недейте да съдите по другите близнаци за вашите все още неродени близнаци. Изглежда много, много трудно, всъщност не е чак така. Това, което забелязах при мен е предварителната нагласа за нещата. Ако си казвате нон-стоп "как ще се справям, сигурно ще е много тежко", да-тежко ще ви е!
За себе си съм изградила една философия или по-скоро поведение.
И тя е следната: Да, трудно е с едно бебе, камо ли с две! Да, трудно е, когато си спал по 3-4 часа на денонощие първите два месеца. Трудно е, когато едното плаче, още по-трудно е, когато и двете бебета плачат едновременно и нямаш физически сили да ги гушнеш и успокоиш. Трудно е, когато имат колики, но има начини за справяне! Уморително е приготвянето за разходка, защото обличаш две човечета. На мен ми предстоят зъбките, признавам, страхувам се, но знам, че и това ще преодолеем, предстои ни прохождането, но знам, че няма как - ще проходим заедно
. Но пък защо ми е да си блъскам главата предварително, като не знам, дали пък на моите няма да им излязат зъбките по-безболезнено. Дали пък няма да проходят по-лесно, а?
И така си вдъхвам сама кураж и оптимизъм.
Казвам си, аз мога и ще се справя! Ето това работи при мен.
Както виждате време имам, вися по цял ден в сайта, и успявам и всичко останало да си свърша. Е, уморена съм вечер, но не винаги! Не отказвайте помощ никога, колкото и да ви е неприятно понякога. Най-мажното е децата ни да са здрави и щастливи! Аз приемам всеки един етап от развитието им като нещо неповторимо, и сега с усмивка си спомням първите тежки месеци, и се опитвам с усмивка да очаквам другите промени в тяхното развитие.
От днес момчетата са сами в стаята си, ние се отделихме в другата спалня, така че и при мен сега има леки притеснения, как ще е през ноща. Основно ми е мъчно, че няма да съм при тях, но пък знам, че понатам ще ми е по-лесно. През деня основно са сами, играят и спинкат, не ме търсят, така ги научих от малки. Естествено играем заедно, гушкаме се, разузнаваме света около нас. Виждам, че при други майки, които са по цял ден с децата в една стая, е по-трудно, когато остават децата сами дори за минутка. Може и да греша, ще видим как ще е занапред.
Така че, при нас военния режим действа
.
Уф, стана дълго, но ми дойде сутрешната неделна муза
, дано съм била полезна.