0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 21 част
« Отговор #160 -: Март 25, 2008, 16:01:44 pm »
Според мен е вярно за предаването през поколение. Нашите слънца са така - станаха спонтанно, когато не очаквах, в месеца за почивка  :wink: - медения месец. А иначе от едната страна баба ми и от другата дядо са близнаци. Всичките ми братовчеди се изродиха и нямаше при тях - той реда си чакал мен  :lol:.
А за тежкото, тежи повече от 1 бебенце. И по-рано започва да тежи. Корема става доста по-голям от по-рано... но пък щастието е двойно  :D
« Отговор #161 -: Март 25, 2008, 16:44:10 pm »
 :youwoman:
Пожелавам ти от сърце огромно щастие и мн усмихнати бебоци.
 :bighug:
най-красивото и истинско чувство на света е да бъдеш обичана и да обичаш истиснски
http://www.myvideowish.com/videogallery_watch_view.php?id=1776

*
« Отговор #162 -: Март 25, 2008, 17:27:43 pm »
:youwoman:
Пожелавам ти от сърце огромно щастие и мн усмихнати бебоци.
 :bighug:
Благодаря ти много  :bighug: И аз ти желая безпроблемна бременност и здраво бебе или бебенца  :wink:, а и на всички останали момичета желая същото.
« Отговор #163 -: Март 25, 2008, 17:44:55 pm »
Мисля, че моцарелата трябва да се избягва, също и синьото сирене (все пак приемам корекции, ако не съм права). Не знам разумно ли е да се хапва по малко, защото не че е вредно и малко няма да навреди, ами е опасно заради зарази, които сигурно и от малко могат да станат. :?

Аз нещо преждевременно оглупях, ама пак ще питам: може ли да се яде конкретно шунка? може ли да се яде конкретно пушено телешко филе вакуумирано? (не мога да преценя дали са термично обработени).
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #164 -: Март 25, 2008, 17:47:43 pm »
Фреши, не можеш да се опазиш с неядене. Хапвай си от всичко по малко. Аз цял живот не съм харесвала рохки яйца, а през бременността изядох доста. :? Вярно, домашни, но... :oops: И синьо сиренце си хапвах и колбаси от време на време. Във всичко има консерванти. А химията, с която приготвят колбасите според мен унищожава всичко живо вътре. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #165 -: Март 25, 2008, 18:17:13 pm »
Мисля, че моцарелата трябва да се избягва, също и синьото сирене (все пак приемам корекции, ако не съм права). Не знам разумно ли е да се хапва по малко, защото не че е вредно и малко няма да навреди, ами е опасно заради зарази, които сигурно и от малко могат да станат. :?

Аз нещо преждевременно оглупях, ама пак ще питам: може ли да се яде конкретно шунка? може ли да се яде конкретно пушено телешко филе вакуумирано? (не мога да преценя дали са термично обработени).

Фреши, може разбира се, аз съм яла, но въпросът е, че има риск. Marie е писала за това в темата "грешки по време на бременност". Има опасност от листериоза и токсоплазмоза. Пожелавам ти да не се обременяваш много с информации, защото и тази крайност не е добра, но да си внимателна.
Много ли обичаш шунка  :D
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #166 -: Март 25, 2008, 20:26:16 pm »
Синьото сирене е по-добре да го забравите, заради мухъла в него. Вярно, че не растем под похлупак, но все пак от едно нещо може да се лишим. Евентуално ако се консумира да е термично обработено, но не рискувайте с прясно. Аз обожавам синьо сирене, но по време на бременността се отказах изцяло от него, от камамбер, от бри, от моцарела, просто, за да не рискувам излишно.
Шунката в България е по принцип варена, така че може да се консумира.
Фреш, ако имаш антитела за токсоплазмоза мисля че не е толкова голям проблем, т.е. можеш да ядеш.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

MALENA*

• 176
  • Смисълът на живота придава онова, което му липсва.
« Отговор #167 -: Март 25, 2008, 21:39:13 pm »
Млечни продукти
Някои млечни продукти като прясно и кисело мляко, моцарела, обикновено сирене са полезни за Вас и бебето. Но всеки продукт, който съдържа или се приготвя от непастьоризирано мляко трябва да се избягва. Избягвайте следните видове храни, освен ако на опаковката не е изрично упоменато, че са приготвени от пастьоризирано мляко:
* Фета
* Камебер
* Синьо сирене
* Кафе
http://www.mamaibebe.com/?id=96

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #168 -: Март 25, 2008, 22:15:05 pm »

-на всички нови бременни момичета!
Нека  yahoo_17късмета ви съпътства до финала!

:wave:

Момичета, а някой да е пил фероградумет?
И дали дава странични оплаквания?

:PЕве..., аз пиех и нямах странични реакции!

п:п-изключая черния цвят на  :oops: екскрементите.
Голямо  8O падна доде се усетя на какво се дължи!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #169 -: Март 25, 2008, 22:27:25 pm »

:PЕве..., аз пиех и нямах странични реакции!

п:п-изключая черния цвят на  :oops: екскрементите.
Голямо  8O падна доде се усетя на какво се дължи!

Благодаря ти Мише! :bighug:
Това за черния цвят го разбрах от аптекарката!
*
« Отговор #170 -: Март 26, 2008, 08:45:01 am »

Фреши добре дошла тука, много се радвам за теб :D
Аз не ям само синьо сирене и меки сирена, но шунка и пушени филета си хапвам, но пак предимно гледам да са на сандвич, преминал през някаква термична обработка. А луканка съм си хапвала, ограничавам се уж, като не купувам за вкъщи, но като сме били на гости съм си вземала :)
« Отговор #171 -: Март 26, 2008, 09:51:16 am »
Лекарката ми от ЖК ме предупреди да не ям синьо сирене, заради мухъла и съдържало някакви вещества, които предизвиквали спонтанен аборт. Това са нейни думи!
Аз изобщо избягвам такива сирена.
Но пушени колбаси си хапвам отвреме-навреме по-малко.
В началото,когато много повръщах от тези вакуумирани, колбаси (като филе Елена ) не ми се повръщаше. Затова си ги хапвах.
*
« Отговор #172 -: Март 26, 2008, 10:02:29 am »
Момичета, някой ходил ли е скоро в майчин дом за БХС. Аз трябва да отида тези дни и исках да питам на кой етаж се ходи, с предварително записване ли е, колко струва и въобще подробности.
Благодаря предварително за всички отговори.

Аз не бих рискувала да приемам сирена с благородна плесен като рокфора и камамбера. Полумеки сирена като "моцарела", пастьоризирани сирена, топено сирене и крема сирене и могат да се косумират без проблем.
*
« Отговор #173 -: Март 26, 2008, 10:14:53 am »
Момичета, някой ходил ли е скоро в майчин дом за БХС. Аз трябва да отида тези дни и исках да питам на кой етаж се ходи, с предварително записване ли е, колко струва и въобще подробности.
На 14 ет. в генетичната лаборатория без предварително записване. Трябва да си носиш снимка от ехограф от предния или същия ден, на която да е уточнена точната седмица от бременността. Трябва да е най малко 14 г.с 1 д.(Сега има и някакви китове за раннен БХС в 11-13 г.с., но не съм запозната). Изследването струва 25 лв., които се плащат след взимане на кръвта. Доста се чака!
Ето тук има инфо и телефони на лабораторията:
http://www.lmpbg.org/brochures.html

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #174 -: Март 26, 2008, 10:46:36 am »
Ох забравих преди два дни да напиша за БХС. :oops: Професор Кременски беше гост в Тази сутрин по БТВ. Официално съобщи, че вече правят и ранен скриининг от 11 до 14 седмица, който е с достоверност 90 %. Другата добра новина е, че БХС в 15-19 седмица вече е истински троен тест, а не както досега двоен(до скоро изследваха само ЧХГ и алфафетопротеини, без естриол). И така се е вдигнала и неговата достоверност - от 60 % на 75%. Ето още инфо за БХС.
« Отговор #175 -: Март 26, 2008, 15:24:09 pm »
Здравейте и от мен!
Надявам се да ме приемете сред вас! Много сте мили!
Желая ви най-хубавите бебета анв финала.
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #176 -: Март 26, 2008, 15:37:11 pm »

:welcome_1: Scarlet!
Прекрасна бременност ти желая и много красиви мигове и хубави емоции!
*
« Отговор #177 -: Март 26, 2008, 15:54:58 pm »
Здравейте и от мен!
Надявам се да ме приемете сред вас! Много сте мили!
Желая ви най-хубавите бебета анв финала.

Лека и успешна бременност, Скарлет! :D
*

mimozinq

• **
  • 52
  • Животът е чудо
« Отговор #178 -: Март 26, 2008, 16:26:44 pm »
Здравейте и от мен в този хубав слънчев ден!
На всички колежки по коремче, хубава, лека и успешна бременност!
« Отговор #179 -: Март 26, 2008, 16:31:02 pm »
Днес ходих на ЖК.
Както се вижда от лентичката ми съм края на 20-тата седмица.
Назначиха ми пак кръвни изследвания и изследвания на урина.
А за антителата ми казаха чак края на 6-ти месец. Досега не съм си правила изследвания за антитела.(Имам Rh-). Не е ли късничко чак тогава да си ги правя.
Сега вече изцяло си изясних влечението ми напоследък към розовия цвят :P
Ще си имам дъщеричка :P