0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Темата на бременните - 21 част
« Отговор #220 -: Март 28, 2008, 09:00:19 am »
Добро утро! :D
Благодаря на всички, които ми помогнаха да си изясня ситуацията с избора на лекар, със здравна каса и изследвания, с болница, в която евентуално ще раждам и т.н. Оказва се, че трябва сега да почна да мисля къде и как искам да родя, да взема решение преди още да съм чула да бие сърчицето на бебчо. Честно казано, май не искам да кроя толкова сериозни планове за бъдещето от малко суеверие...досега животът ми е показвал многократно, че обикновено нещата не се развиват така, както ти сам предопределиш...Затова ще изчакам да мине следващия ми преглед при д-р Владимиров (следващия четвъртък) и мисля да поискам и неговото мнение и съвет. 
Желая ви прекрасен, слънчев и много успешен ден! :grouphug2:
*
« Отговор #221 -: Март 28, 2008, 09:32:46 am »
Аз малко късничко, но все пак да кажа при мен как е.

Ходя 1 път в месеца при д-р Владимиров. Както някой беше писал по- нагоре единствено в неговите ръце се чувствам спокойна и неговото мнение е водещо за мен.
Тук, в Бургас посещавам гинеколог на частно.
Личната лекарка ми издава направления за изследванията, които ми се полагат.

Последния път д-р Владимиров ми каза, че те ще ми подготвят всичко за раждането вкл. и болнични, направление за раждане по ЗК и т.н.

Това не е съвсем вярно:
Цитат
Задължително трябва да се запишете на ЖК по здравна каса с направление от личния лекар, за да нямате после проблем с болничния за бременност и раждане и направлението за постъпване за раждане ако ще е по ЗК

От клиниката, която съм си избрала да раждам ми казаха, че при всички случаи ще мина по здравна каса, независимо дали отивам с направление или по спешност. Те ще подготвят всички необходими документи.

Елма
, моят съвет е всичко, което те вълнува да го коментираш с д-р Вадимиров. Той най-добре ще те насочи!

Хубав ден, момичета!
« Отговор #222 -: Март 28, 2008, 09:33:55 am »
Добро утро на всички :D,
пожелавам ви един усмихнат и изпълнен с положителни емоции петък.
 :jump12:

Днес за първи път ми стана малко лошо :), защото за първи път хапнах сутринта. Просто не съм гладна сутрин и затова не закусвам, а знам че е добре да се прави, но не мога да се насилвам.
най-красивото и истинско чувство на света е да бъдеш обичана и да обичаш истиснски
http://www.myvideowish.com/videogallery_watch_view.php?id=1776

*
« Отговор #223 -: Март 28, 2008, 09:41:54 am »
Може ли някой да сподели мнение за д-р Димитрова от Фемина, аз при нея съм решила да правя първата фетална морфология през 13 г.с.

Ходих при нея в 18г.с. за втората ФМ. Доволна съм, мисля, че е много добър специалист. Щом моя лекар от Варна, който е един от най-добрите специалисти по ин витро изказа само суперлативи за нея за мен беше достатъчно :D Тук много момичета са ходили при нея, ако се разровиш във форума ще намериш доста мнения. Успех! :D
« Отговор #224 -: Март 28, 2008, 10:11:56 am »
Момичета от ЖК ми препоръчаха, като изследвам резус антителата, дори да са отрицателни да бием Анти Д гамаглобулин :ask: Много рядко, но било възможно за 1-2 седмици рязко да се покачат в края на бременността. Естествено аз трябва да си купя ваксината. Другата седмиця ще ходя при д-р Владимиров и ще го питам, но и вашите мнения ще са ми от полза.
*
« Отговор #225 -: Март 28, 2008, 10:45:38 am »
Може ли някой да сподели мнение за д-р Димитрова от Фемина, аз при нея съм решила да правя първата фетална морфология през 13 г.с.
Аз съм правила общо 6 ФМ. 1 при Мазнейкова, 1 при Димитрова и 4 при Марков. На фона на Марков останалите ми се струват недостатъчни. Димитрова отдавна е престанала да бъде лекар. За сметка на това е добър търговец.
Специално за първата ФМ няма толкова голямо значение, кой от тези лекари ще избереш, но за следващите е.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #226 -: Март 28, 2008, 11:00:06 am »
Stivarip , аз бях в същото положение. Даже тема бях пуснала.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=26332.0
В крайна сметка я сложих преди няколко дни.
« Отговор #227 -: Март 28, 2008, 11:14:00 am »
Значи остава д-р Владимиров да си каже тежката дума  :D
« Отговор #228 -: Март 28, 2008, 11:18:41 am »
незнам дали мястото на този въпрос е тук, но все пак ще питам.
От година и половина съм с ноктопластика и съм адски доволна. Според вас живот и здраве като родя трябва ли да ги махна. Ще пречат ли на бебо. Те по принцип не драскат.  С маникюристката ми сме си говорили, че много нейни клиентки след като забременеят си ги махат и тя се чуди защо. Какво мислите и какво ще ми препоръчате? :)
най-красивото и истинско чувство на света е да бъдеш обичана и да обичаш истиснски

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #229 -: Март 28, 2008, 11:21:14 am »
аз мисля,че определено ще ти пречат, :Dлично аз ще се притеснявам да ненараня по някакъв начих  бебето

*
« Отговор #230 -: Март 28, 2008, 11:24:07 am »
elanaa аз не съм с ноктопластика, но ноктите са ми твърди и стават доста дълги ако ги оставя, но смятам преди да родя да ги намаля максимално. Не мога да си представя как точно няма да пречат например като правя масаж на бебчо и изобщо като си представя колко са мънички и с каква нежна кожа са, все си мисля, че не е особенно подходящ дълъг маникюр :ask:

*
« Отговор #231 -: Март 28, 2008, 11:27:59 am »
и аз съм с твърди и дълги нокти, обаче ще ги жертвам като се родят малките, поне докато не свикна да си ги оправям. А и съм чела че за раждането, ако е нормално трябва да сте с изрязани нокти и без лак. За лака важи и за секциото. По това дали посиняват пръстите под ноктите следят състоянието.
*
« Отговор #232 -: Март 28, 2008, 11:29:06 am »
Нокти и да искате, няма да може да поддържате. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #233 -: Март 28, 2008, 11:43:36 am »
благодаря ви момичета, май и аз ще ги жертвам.

Я сега да ви питам, вие суеверни ли сте?
например кога казахте на всички за щастливата новина?

« Отговор #234 -: Март 28, 2008, 11:45:55 am »
Ето какво намерих по темата, ама много много не трябва да се връзваме  :D
Суеверия и вярвания свързани с бременността и раждането

1. Да не се минава под стълба и прескача маркуч - ще се увие пъпната връв на детето около врата
2. Ако бременната жена се стресне от нещо и се пипне някъде по тялото - бебето ще се роди с петно във формата на нещото, от което се е стреснала майката
3. Ако бременната жена си открадне нещо и се пипне някъде по тялото - бебето ще се роди с петно във формата на нещото, което е откраднала майката (вариация на т. 2)
3. Когато разбере, че е бременна, жената да не крие защото детето ще проговори късно
4. Да не се купува нищо за бебето преди раждането - ще се случи нещо неприятно
4. Когато тръгне за родилния дом, жената да каже на възможно най-малко хора - за по-лесно и бързо раждане
5. Преди да се отиде в родилния дом, да се прекара по корема едно яйце /сапун/ - за по-лесно и бързо раждане
6. Първото, което се купува за бебето да е шапка - да излезе с главата напред при раждането
7. След като се появи първото зъбче да се подарят игли за шиене - за по-лесно излизане на зъбките
8. Събутите обувки на детето да не са със завързани връзки - връзва му се късмета
9. Против уроки:
- с опакото на лявата ръка се измива 3 пъти лицето на детето от горе на долу със студена вода
и се казва: "Ако има нещо лошо - да си иде".
- в прозрачна чаша наливате малко вода; въртите чашата три пъти в посока на часовниковата стрелка; след всяко завъртане детето отпива от водата така, че след третото чашата да остане празна.
- вързан червен конец или синьо мънисто на ръката на бебето

« Отговор #235 -: Март 28, 2008, 11:46:24 am »
За щастливата новина на различни хора по различно време съм  казвала. В зависимост от това колко са ми близки хората и как аз си го усещам вътрешно споделянето с тях.
*
« Отговор #236 -: Март 28, 2008, 11:50:40 am »
Направих теста в събота, в понеделник вече бях казала на най-близките ми и до седмица май знаеха всички покрай мен :D Първия път като забременях се похвалих веднага на всички - беше неуспешна бременност, втория път не казах на никой - пак неуспешна, така че за себе си прецених, че тези суеверия са безсмислени. Затова и сега отново споделих, а и такава радост трудно се крие...и се моля всичко да е наред до края!

*
« Отговор #237 -: Март 28, 2008, 11:53:38 am »
За щастливата новина на различни хора по различно време съм  казвала. В зависимост от това колко са ми близки хората и как аз си го усещам вътрешно споделянето с тях.
:balk_602:
Стелианка, честита ти розова панделка  :bighug:
*
« Отговор #238 -: Март 28, 2008, 12:37:12 pm »
Ето ти линк да прочетеш и други мнения.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=8319.0

Димитрова отдавна е престанала да бъде лекар. За сметка на това е добър търговец.
Не съм съгласна с теб White, а за търговците тук има една клиника в челната тройка на сайта, където са им най-високи цените и на процедурите и на прегледите, но си имат своите пациенти и не са престанали да бъдат Лекари заради това.
*

dеkki

• **
  • 74
  • Вярвам в чудеса!
« Отговор #239 -: Март 28, 2008, 12:40:40 pm »
За щастие и аз не съм от суеверните. И аз на по-близките казах в самото начало.