0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Температура при поликистозни яйчници
« -: Януари 19, 2006, 13:49:43 pm »
Колко трябва да е температурата за да имам овулация?Меря я от 10.01,варира 36.2-36.4,нямам М.от 2 месеца,лекарката ми каза да меря Т.,да видим дали изобщо ще има овулация.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Температура при поликистозни яйчници
« Отговор #1 -: Януари 19, 2006, 18:46:29 pm »
Цитат на: dudu
Колко трябва да е температурата за да имам овулация?Меря я от 10.01,варира 36.2-36.4,нямам М.от 2 месеца,лекарката ми каза да меря Т.,да видим дали изобщо ще има овулация.

За да има овулация,БТ както е при теб 36,2-36,4...трябва да се покачи на 36,6-36,7   даже и повече...това трябва да се види на графиката...така е трудно (трябва да има разлика ФФаза/Лфаза  0,3-0,4 градуса)

Забелязала съм че при кисти температурата прави едни големи скокове:нагоре-надоло... или е повишена като зяло,но не колкото след овулация- нещо по средата.
При ПКЯ метода на БТ е неприложим.
Ти може да си мериш БТ - но нищо не се разбира, по точно се вижда, че има проблем.
Но ако искаш ти си мери БТ, а ние ще коментираме.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Януари 19, 2006, 19:18:10 pm »
Два пъти досега съм имала кисти, видяни на ехограф.
Температурната ми графика и двата пъти беше идеална.
*

Anonymous

« Отговор #3 -: Януари 19, 2006, 19:36:19 pm »
Цитат на: Lali
Два пъти досега съм имала кисти, видяни на ехограф.
Температурната ми графика и двата пъти беше идеална.

Диагнозата ти ПКЯ ли е?
Наличието на яйчникови кистички не я поставя със сигурност. Необходими са и други изследвания.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #4 -: Януари 19, 2006, 19:36:53 pm »
Не, нямам такава диагноза.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Януари 19, 2006, 19:38:23 pm »
Госта бях аз.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Януари 19, 2006, 19:45:31 pm »
Преди години посещавах една лекарка,която все кистички виждаше.
Дори споменаваше, че съм имала кистозни яйчници.Това беше по времето когато пациента не гледаше в монитора.А не ми пусна никакви изследвания...
Смених лекарката и никой от тогава не ми е казвал подобно нещо.
Не искам да обидя никого, просто го споменавам като случай.
Купих си книги с снимки от УЗизследвания...учих ,гледах,сравнявах консултирах се с много лекари...и разбрах че това е физиологично състояние.
И пак не знам дали е така...

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Януари 19, 2006, 20:02:05 pm »
Лекарят ми е известен и добър в борбата със стерилитета, от добра клиника по стерилитет.
Освен това аз проверих при друга лекарка :wink:
*
« Отговор #8 -: Януари 20, 2006, 10:18:22 am »
Цитат на: denis

За да има овулация,БТ както е при теб 36,2-36,4...трябва да се покачи на 36,6-36,7   даже и повече...това трябва да се види на графиката...така е трудно (трябва да има разлика ФФаза/Лфаза  0,3-0,4 градуса)

Забелязала съм че при кисти температурата прави едни големи скокове:нагоре-надоло... или е повишена като зяло,но не колкото след овулация- нещо по средата.
При ПКЯ метода на БТ е неприложим.
Ти може да си мериш БТ - но нищо не се разбира, по точно се вижда, че има проблем.
Но ако искаш ти си мери БТ, а ние ще коментираме.

А по какъв начин тогава мога да разбера дали имам овулация?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #9 -: Януари 20, 2006, 10:29:15 am »
Най-добре е на фоликуметрия.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #10 -: Януари 20, 2006, 11:39:55 am »
Аз бях с ПКЯ,идваше ми 3 пъти годишно в най-добрия случай.Тогава температура не мерих,защото не виждах смисъл с този цикъл.После ми направиха оперативна лапароскопия и започва да ми идвва на 36 дни.Температурата обаче не показваше овулация и започнах да пия Клостилбегит-с него се получава-образувам по 1 фоликул.
<br />
« Отговор #11 -: Януари 20, 2006, 11:48:51 am »

denis правилно ти е казала, че трябва да има скок с поне 0,2 градуса и да се задържи поне десетина дни над този скок.
И аз съм ПКЯ и си меря температурата и когато имам овулация си я засичам. Така че при твоя случай най-евтино ти излиза БТ. Абе то във всички случаи излиза най-евтино, обаче ако тръгнеш на узи, при условие, че нямаш представа на 14-и или на 44-и ден ти е овуто - ще трябва заем да теглиш  :wink:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!