0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

maara

въпрос
« -: Януари 19, 2006, 15:03:58 pm »
От 10 дни си меря вазална та температура но приз устата, там стоиностите пак ли са такива както от другото място?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
въпрос
« Отговор #1 -: Януари 19, 2006, 15:09:11 pm »
Няма значение къде мериш, важното е да има двуфазност.
въпрос
« Отговор #2 -: Януари 19, 2006, 15:44:55 pm »
има разлики в зависимост от това къде се мери и обикновенно при оралното мерене БТ е по-ниско от аналното мерене.както примерно има разлика при мерене с живачен и дигитален термометър-дигиталния дава по-ниски стойности.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
въпрос
« Отговор #3 -: Януари 19, 2006, 17:52:28 pm »
Цитат на: BLACK_ROSE
има разлики в зависимост от това къде се мери и обикновенно при оралното мерене БТ е по-ниско от аналното мерене.както примерно има разлика при мерене с живачен и дигитален термометър-дигиталния дава по-ниски стойности.

а щом дигиталният отчита по-ниски стойности ,..означава че не отчита вярно и следователно е повреден...

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
въпрос
« Отговор #4 -: Януари 19, 2006, 19:10:57 pm »
Мен хич ме няма по меренето на БТ,но този месец за пореден път се хванах да меря и до момента ми е /от 07.01./ 12 ден от началото на цикъла т.е. съм в първата фаза-само един ден имах температура 36 и нещо ,всички останали дни 34-35 и нещо. 8O  8O  8O И не за пръв път установявам това.По едно време се бях амбицирала-купих си дигитален термометър и почнах да меря орално сутрин и така 34-35...и като тръгнах да ги нанасям в графиката-ами то няма толкова ниски стойности или става една графика да те е срам да я покажеш :oops:  :lol:  и се отказах.Май не е за мене работа,пък и постоянно забравям.Ама сега ,като стана дума за ниските температури - реших да се включа ,че и на мен ми е интересно,как сте толкова горещи  8) ,а пък аз -  xmas-smiley-010  :balk_144:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
въпрос
« Отговор #5 -: Януари 19, 2006, 19:20:10 pm »
Ели , къде мериш температурата?
Знаеш ли каква е нормалната ти ТТ?
Например  аз имам ТТ 36,5- 36,6.
Вечер ТТ  е малко по-висока (36,7)  -това е нормално( вечер да е малко по-висока.
Имам една причтелка,чиято ТТ е около 38,0. и за нея,  това е нормалната и ТТ. Води ли са я на какви ли не лекари - накрая се заключава: нормална ТТ.
Така, че и твоя случей може да е такъв.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
въпрос
« Отговор #6 -: Януари 19, 2006, 21:23:06 pm »
eli написа:
Цитат
почнах да меря орално сутрин

Денис, Ели е написала е къде мери.Колкото до температурните разлики между меренето с живачен и дигитален не означава че дигиталния е развален.От момичета съм чувала че по принцип с дигиталния се отчитат по - ниски стойности отколкото ако се мерят с живачен.
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
въпрос
« Отговор #7 -: Януари 19, 2006, 21:24:31 pm »
denis,меря я в устата.Знам,че анално е по-добре,но ми е гадно.Аз по принцип съм с ниско кръвно и винаги ми е студено...и в първата фаза на цикъла ми са супер ниски стойностите,направо се отчайвам и зарязвам термометъра.А преди да ми дойде ми се покачва на 37- 37.2,след това спада и ...нали се сещаш-надежда всяка тука оставете :(
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
въпрос
« Отговор #8 -: Януари 20, 2006, 08:52:11 am »
Цитат на: Eli_
denis,меря я в устата.Знам,че анално е по-добре,но ми е гадно.Аз по принцип съм с ниско кръвно и винаги ми е студено...и в първата фаза на цикъла ми са супер ниски стойностите,направо се отчайвам и зарязвам термометъра.А преди да ми дойде ми се покачва на 37- 37.2,след това спада и ...нали се сещаш-надежда всяка тука оставете :(

Ако ти е студено е нормално да е по-ниска ТТ(БТ). Това,че ти се покачва след Ову е супер,то това е важното.
Първата ти графика е добра.Там си мерила анално.
На втората-където ти варират стойностите нагоре-надоло , може да има техническа причина за това , ако ли не - отиваш на лекар.
Мери и този месец -  ще се разбере дали всичко е наред  още първите 5-6 дена след М.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
въпрос
« Отговор #9 -: Януари 20, 2006, 08:58:12 am »
Цитат на: BLACK_ROSE
eli написа:
Цитат
почнах да меря орално сутрин

Денис, Ели е написала е къде мери.Колкото до температурните разлики между меренето с живачен и дигитален не означава че дигиталния е развален.От момичета съм чувала че по принцип с дигиталния се отчитат по - ниски стойности отколкото ако се мерят с живачен.

Розичке, дигиталните термометри отчитат по-ниска температура , ако не се държат достатъчно. Ако всичко е наред с термометъра, живачен,дигитален , спиртен, телесен (дето се лепи не челото),какъвто и да е   - трябва да отчита  едни и същи стойности.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
въпрос
« Отговор #10 -: Януари 20, 2006, 10:37:16 am »
Мен хич ме няма по меренето на БТ,но този месец за пореден път се хванах да меря и до момента ми е /от 07.01./ 12 ден от началото на цикъла т.е. съм в първата фаза-само един ден имах температура 36 и нещо ,всички останали дни 34-35 и нещо. 8O  8O  8O

Ели, незнам как мериш и колко мериш ала явно нещо не правиш както трябва. Та значи тези температури които си дала 34-35 означават че тялото ти е замръзнало. Точната дума не се сещам как е но само да уточня че температурата на тялото падне ли до 35 и по-малко градуса то вече неможе да поддържа нормални жизнени функции. Руснаци така правят сърдечни опреции. Изстудяват пациентите до състояние на термична кома 34-35 градуса телесна температура вместо да включват пациента към изкуствено сърце (както правят американците) така се намалява риска от увреждане на мозъка.  :lol: Незнам, но колкото и да си слаба и анемична такива температури са невъзможни за нормално състояние на организма  :)
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
въпрос
« Отговор #11 -: Януари 20, 2006, 10:42:31 am »
А слагаш ли термометъра под езика? В противен случай получените стойности са интересни  :roll:
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
въпрос
« Отговор #12 -: Януари 21, 2006, 12:58:13 pm »
Мммм,не го слагам под езика,а над /все едно ще го гълтам :lol: /.Ето днес пак си мерих - 34.00 градуса 8O Това отчита след звуковия сигнал.То верно,че съм  :a_snake_01: ама чак пък толкоз...може да съм в кома постоянно :?:  :) Незнам,започнах да се замислям дали пък не ми е там проблема.Да не вдигам температура достатъчна за оплождането?Но пък преди да ми дойде същия този термометър ми отчита 37 и нагоре.. :dontknow:
въпрос
« Отговор #13 -: Януари 21, 2006, 15:37:40 pm »
Доколкото разбирам от do, термометъра трябва да е ПОД езика. Така ли? Ако е така Eli_, май ще трябва така да я мериш. Да не говорим, че аз съм върла привърженичка на мерене в д****о.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
въпрос
« Отговор #14 -: Януари 21, 2006, 16:55:36 pm »
Мммм,не го слагам под езика,а над /все едно ще го гълтам :lol: /.Ето днес пак си мерих - 34.00 градуса 8O Това отчита след звуковия сигнал.То верно,че съм  :a_snake_01: ама чак пък толкоз...може да съм в кома постоянно :?:  :) Незнам,започнах да се замислям дали пък не ми е там проблема.Да не вдигам температура достатъчна за оплождането?Но пък преди да ми дойде същия този термометър ми отчита 37 и нагоре.. :dontknow:

След звуковият сигнал термометъра се ОСТАВЯ ОЩЕ НАЙ-МАЛКО 5 МИН.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Re: въпрос
« Отговор #15 -: Януари 21, 2006, 17:13:50 pm »
благодаря 8)
*
« Отговор #16 -: Януари 21, 2006, 17:33:07 pm »
Цитат на: maara
благодаря 8)
вижте графиката ми нормално ли БТ да е 36,9-37
*
« Отговор #17 -: Януари 21, 2006, 17:39:24 pm »
как да махна еdit изтриване
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #18 -: Януари 21, 2006, 17:55:49 pm »
благодаря 8)
вижте графиката ми нормално ли БТ да е 36,9-37

След Овулация по време на ЛФаза е нормално БТ да е 36,9-37.0.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #19 -: Януари 23, 2006, 11:23:49 am »
как да махна еdit изтриване

от къде да го махнеш?
иначе нормално е да е такава температурата стига да е поне 10 дни така.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!