0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Дуфастон и неменструално кървене
« -: Март 25, 2008, 15:38:33 pm »
Здравейте! Според вас нормално ли е неменструално кървене по време на прием на Дуфастон. Днес ми е 21 ден от цикъла, а Дуфастона ми е изписан от 12-ти ден на цикъла по 2 на ден.
*

eveishan

• 373
  • Напред и нагоре!
Re: Дуфастон и неменструално кървене
« Отговор #1 -: Март 25, 2008, 18:24:39 pm »
Да възможно е!Аз също пия дуфастон и то вече 9 месец,но не съм имала такова зацапване!Лекарката ми обясни,че може да се появи и да не се притеснявам!За какво ти е изписан?
*
« Отговор #2 -: Март 26, 2008, 10:31:26 am »
За регулиране на М, и изключителни нисък прогестерон на 22-ри ден от цикъла. Да не говорим, че цикъла ми никакъв го нямаше след три месеца на Диане 35, което пък го пих за една киста, която ми направи страхотни проблеми - прибаднах от болка, когато се спука и си разбих физиономията, а след два месеца пак се появи в същия яйчник и трагедията продължи с пълна сила. Сега правим опити за забременяване и така. Днес съм на преглед при АГ-то да видим какво ще каже!
А 9 месеца не е ли много за прием на хормонален препарат?
*

eveishan

• 373
  • Напред и нагоре!
« Отговор #3 -: Март 26, 2008, 14:47:31 pm »
За регулиране на М, и изключителни нисък прогестерон на 22-ри ден от цикъла. Да не говорим, че цикъла ми никакъв го нямаше след три месеца на Диане 35, което пък го пих за една киста, която ми направи страхотни проблеми - прибаднах от болка, когато се спука и си разбих физиономията, а след два месеца пак се появи в същия яйчник и трагедията продължи с пълна сила. Сега правим опити за забременяване и така. Днес съм на преглед при АГ-то да видим какво ще каже!
А 9 месеца не е ли много за прием на хормонален препарат?
Аз също съм с киста,но пия дуфастон и М ми се регулира от него!Незнам доколко ще ми навредят хормоналните препарати,но като няма друг начин!Ще ти стискам палци при д-ра всичко да е наред!Да пишеш какво е станало!Успех!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #4 -: Март 26, 2008, 15:20:29 pm »
Здравейте! Според вас нормално ли е неменструално кървене по време на прием на Дуфастон. Днес ми е 21 ден от цикъла, а Дуфастона ми е изписан от 12-ти ден на цикъла по 2 на ден.

Честно казано за мен нито едно неменструално кървене не може да се приеме за нормално. Правилно е, че си решила да идеш на лекар.Ако дуфастонът е причината, нормално е да се обмисли наново дали това е правилното лечение. А ако не е той, то може да е всичко друго.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #5 -: Март 26, 2008, 16:43:46 pm »
При лекаря мина нормално. Най-вероятната причина е по-късна овулация (по никое време). Лечението продължава, но от другия месец малко по-късно с дуфастона.
*

eveishan

• 373
  • Напред и нагоре!
« Отговор #6 -: Март 26, 2008, 18:03:44 pm »
Радвам се,че всичко е било нормално!
« Отговор #7 -: Юни 18, 2009, 10:52:46 am »
Моми4ета знаете ли дали по време на прием на дуфастон може да доиде цикъл?Пия го 2 пъти по 1.След инсе съм,днес ми е 17 ден? :ask:Много ви благодаря! :)

*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #8 -: Юни 18, 2009, 20:48:06 pm »
Не би трябвало според мен! Мисля, че ще дойде като го спреш, а не по време на прием на Дуфанстона. Някой даже го използват за задържане на цикъла /море, състезания...../.
« Отговор #9 -: Юли 21, 2009, 16:48:25 pm »
на мен ми изписаха дуастон, когато в 5-та седмица от бременността започна да ми кърви. След два дни ми спря, но докторът ми препоръча да го пия до 4-я месец.
« Отговор #10 -: Юли 21, 2009, 17:32:42 pm »
Моми4ета знаете ли дали по време на прием на дуфастон може да доиде цикъл?Пия го 2 пъти по 1.След инсе съм,днес ми е 17 ден? :ask:Много ви благодаря! :)

Като тръгне да идва ментруацията, дуфастонът не може да я спре. Може малко да се промени течението, да е кафеникаво и да трае повече дни.
« Отговор #11 -: Януари 24, 2011, 23:43:12 pm »
Искам да попитам вярно ли е че при прием на Дуфастон, ако не ти дойде М. до 3 дни има вероятност да си бременна, на мен ми закъсня вече 5 дни ?
*
« Отговор #12 -: Януари 25, 2011, 00:09:37 am »
При мен всеки месец цикълът идва на 2-3 ден след спирането на Дуфастон,
 но има случаи, в които може да се забави и евентуално да ти дойде в близките ден-два.
Дали има бременност можем само да гадаем. Направи си тест и ако очакваш двете чертички,
от сърце ти ги желая. :) 

*
« Отговор #13 -: Март 12, 2011, 21:53:52 pm »
Здравейте момичета,на мен преди две години така ми се появи кървене по време на прием на Дуфастон,някъде около 20я ден.Лекарката ми каза,че се е получило,защото съм имала овулация и не е нищо фатално,да съм продължала с приема.
*
« Отговор #14 -: Март 12, 2011, 22:14:07 pm »
Същото ми се случи и на мен този месец , с прием на Оргаметрил което е същото като дуфастона. При прием на хормонален препарат винаги ми идва 3,4 дена след спирането му , но този път вярно дойде ми 2 дена след като го спрях но  седмицата преди идването на МЦ всеки ден имах неменструално зацапване като за началото на Мц , но причини неизвестни.
*
« Отговор #15 -: Март 14, 2011, 09:42:06 am »
С Дуфастона май всичко е нормално....Аз също го пия от 1 седмица,защото ме изпопобъркаха че съм бременна и ми го изписаха....От 4 дни съм с кафяво течение,което само цапа....Както беше описала в по горен пост момичето : Той неможе да спре цикъла,само го превръща в кафяво течение ,което продължава повече дни.....Страха ми и надеждата до утрешното ЧХГ само ме спират да го хвърля тоя препарат,че все пак ако някой док е оплескал и наистина има бебо ще го пометна ако го спра.......
« Отговор #16 -: Октомври 19, 2013, 02:35:36 am »
Здравейте, малко се паникьосах и искам съвет.
Пия Дуфастон по препоръка на лекар от 16 ден на цикъла за 10 дни 2 по 1 хапче.
Изписан ми е, за да подпомогне процеса на имплантация.
Днес беше този 16 ден и започнах да го пия вечерта. Това ми беше първото хапче за този цикъл. Три часа по-късно от приема прокървих - ярка кръв, не е обилно.
Предният месец си го пих без никакви проблеми, никакво кървене или каквото и да е друго.
Попринцип никога не съм имала неменструално кървене, никога.

Какво да направя? Някой знае ли дали това е нормално? Преди месец с Дуфастон никаква кръв, сега изведнъж от първото хапче. Може би се дължи на друго?
Утре е събота, няма как да се обадя на гинеколога. Малко съм притеснена.
Съвет?
« Отговор #17 -: Октомври 19, 2013, 13:01:49 pm »
Здравей Fullmoon , аз също пия Дуфастон, но за регулиране на цикъла. Трябваше да го започна на 03.10. защото според моята АГ, която ме гледа на видеозон нямало да ми дойде скоро... и познай - след първото хапче ми дойде.... не знам на какво се дължи това толкова ме омотаха тия лекари. Моят съвет е да говориш с АГ-а си.
 Сега пак съм го започнала тоя Дуфастон и силно се моля нещата да се нормализират и да не ми попречи да забременея, защото почти година вече не се получава.
 Желая ти късмет и пиши какво е станало, за да можем една от друга да черпим опит и скоро всички да гушкаме бебчета

Успех мила :)
« Отговор #18 -: Октомври 19, 2013, 22:57:25 pm »
Успях да се свържа с гинеколожката.
Тя ми каза - не е нормално да има кървене, това е препарат, който спира кървене, и е парадокс да предизвиква такова.
Първо предложи да го спра.
После размисли,  а аз също я попитах дали да не го продължа още 1-2 дни и да видя дали ще има кървене отново.
Съответно окончателно реши да продължа още 2 дена и ако няма отново кървене, да продължа до 10 дни.
Ако кървенето се повтори, да го спра. Предупреди ме, че при спирането му вероятно ще изкървя.
Ще ви пиша с продължението след няколко дни. :)

И на теб, а и на всички нас - успех!
« Отговор #19 -: Октомври 20, 2013, 13:32:29 pm »
  Радвам се че си намерила отговор на въпросите си и ще чакам продължението..., аз също ще пиша,ако има някаква промяна. За сега и аз ще продължавам с тоя Дуфастон, но не знам до кога, защото от него страшно много се подувам. http://www.zachatie.org/forum/Smileys/default/osi_9.gif