Здравейте момичета,
накратко моята история - мисед аборт в 10 г.с. през септември 2007. След това познатата история на повечето от вас, защо на мен и какви са причините. Та се започнаха изследвания: д-р Тодорова на щитовидната жлеза TSH - стойност 7.39, МАТ и ТАТ в стотици пъти над нормата, имунологични при д-р конова - Плевен. Там също отклонения, но не в такива драстични стойности. След приложено съвместно лечение по указание на двете лекарки, на първия месец декември след прием на тироксин 100, селен и аспирин, контролата на щитовидната жлеза показа стойност TSH = 4.39. Дотук добре, но на 12 март си пуснах контролни изследвания и се оказа този път, че TSH e под норма - 0.136 , ТАТ и МАТ значително намалели. Проведох веднага тел. разговор с д-р Тодорова и нейната препоръка беше да спра тироксина за 5 дена и след това да подновя с тироксин 25 , докато дойде часа за преглед при нея в началото на април. Вчера 27 март си пуснах нова контрола , която да и занеса и тук вече не знам какво да си мисля и да тълкувам, за 14 дена TSH = 7.74, при положене , че след 5 дена прекъсване съм подновила приема на тироксин.
Много се учидих възможно ли е това , преди за около месец го свалих от 7 на 4 , а сега за няма и две седмици го вдигнах TSH от 0.136 на 7.74. В началото на другата седмица имам час при д-р Тодорова, но дотогава има ли други като мен и какво лечение им е приложено, аз без да и се обаждам вече сама си назначих от тая сутрин тироксин 100.