0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Изчерпан яйчников резерв или...
« -: Март 28, 2008, 13:22:23 pm »
Здравейте, момичета!
Това са ми резултатите, които са достатъчно показателни според мен. Правени са на пети ден:
 ESTRADIOL- 9.83  реф. ст.  12.5-166 pg/ml
  LH - 7.48  реф. ст.  2.4-12.6 mIU/ml
  FSH - 18.83 реф. ст.  3.5-12.5 mIU/ml
Обаче на осми ден от предходният цикъл гинеколожката ми ме гледа на вагинален ехограф и видя два фоликула един 10.7мм в десен яичник, и един 15.6мм в ляв.
Не съм била стимулирана.
Вече незная, какво да си мисля. Ще съм ви много благодарна ако можете да ми помогнете  :bighug:
*
Re: Изчерпан яйчников резерв или...
« Отговор #1 -: Март 28, 2008, 13:32:47 pm »
Здравей! Къде си прави изследванията и защо на 5-ти ден от МЦ? Кажи нещо повече - кой лекар ти ги назначи и защо? Аз съм с диагноза изчерпан яйчников резерв и също имам фоликули всеки месец. FSH е доста високо, а E2 е ниско, това и ти го виждаш от референтните стойности. Но, ако това са първите ти такива резултати, има вероятност да е инцидент. Изчакай си следващия цикъл и ги пусни пак на 3-ти ден. Желая ти успех!

« Отговор #2 -: Март 28, 2008, 13:53:07 pm »
Благодаря ти Душка. На лекар ходя в Сливен. Немога да си позволя истински специалисти. Но и гинеколожката при която ходя процедира горе-доло както го описвате тук. Макар че кара малко на изчакване. И въпреки че и имам доверие пак си я проверявам тук. В интерес на истината, когато и зададох директно въпроса тя не потвърди, но и не изключи диагнозата,която сама си поставих.
Тези изследвания са от август. Правени са на пети ден, защото третия беше събота.Други не съм правила, но сега открих една лаборатория в Сливен и смятам да си направя няколко поредни цикъла.

Може би е нужно да добавя, че май месец преживях мисед
« Последна редакция: Март 28, 2008, 13:54:58 pm от iri_is »
« Отговор #3 -: Март 28, 2008, 14:15:05 pm »
Повтори изследванията на 3-ти ден от МЦ и в надеждна лаборатория!
*
« Отговор #4 -: Март 28, 2008, 15:04:38 pm »

Както вече са ти писали момичетата трябва да повториш изследванията.Моята диагноза е горе долу същата/Намален яйчников резерв/Миналия месец и аз имах ФСХ-18 но това се случва за първи път.Предишните ми резултати винаги са били под 10.Както ми обясни моята Док.нивата се променят всеки месец.Така че споко и много късмет!
« Отговор #5 -: Март 28, 2008, 16:40:43 pm »
Благодаря ви момичета!
Ще ги повторя изследванията.
А относно лабораторията мисля че е добра. Или поне се надявам да е така. Там си правих щитовидни хормони и антитела. Резултатите съвпаднаха с очакванията на ендокриноложката.
*
« Отговор #6 -: Март 29, 2008, 10:10:39 am »
Момичета имам едим въпрос???Аз също трябва да пусна подобни изследвания , плюс инхибин и антимюлеров хормон.Доки каза от 3 до 5 ден.Аз ще ги пусна 5 ден защото ми се пада в понеделник.Дали е грешка.Изследванията са скъпи и не ми се иска да ги прецаквам.Но доки каза така от 3 до 5 ден
*
« Отговор #7 -: Март 29, 2008, 10:56:41 am »
Kolean,днес лаборатория Кандиларов работят :wink:
*
« Отговор #8 -: Март 29, 2008, 11:26:00 am »
Kolean,днес лаборатория Кандиларов работят :wink:
Да, но не правят инхибин и АМХ.Ще трябжа в понеделник да отида в Надежда