0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

За пола на осиновеното детенце
« -: Март 29, 2008, 11:01:53 am »
Здравейте уважаеми, смели мами и татковци в този ползен форум!

Аз съм на 35 години, имам дъщеричка на 7 годинки и напоследък (след като напуснахме родната София и се остановихме в прекрасния Несебър) ме наляга усещането за второ детенце...
Аз самата съм сирак, но съм живяла не по домове, а при втората съпруга на моя баща...Дали заради това, дали заради друго, незнам, но винаги съм искала да си осиновя дете. Съпруга ми ме подкрепя изцяло, отговаряме и на всички изисквания ...

Та дилемата пред мен сега е - дали да рискувам с една късна бременност, или да затворя очи и да скочим в дълбокото, като задвижим процедура за осиновяване...

Това, което най-много ме притеснява е възможността за избор на ПОЛ на детенцето - имам позната с момченце и момиченце и й отказаха осиновяване въобще!!!
Та ние, като имаме дъщеря, дали ще можем да си осиновим момченце???

Благодаря 
*
Re: За пола на осиновеното детенце
« Отговор #1 -: Март 29, 2008, 11:08:06 am »
Защо късна бременност-35год. са идеална възраст за второ дете.
Ако обаче държите да си осиновите дете няма нищо по-хубаво от това.
« Отговор #2 -: Март 29, 2008, 11:18:56 am »
Хей...благодаря! Мисля, че 35 са доста, но Вие ме обнадеждавате! Ще трябва да се съобразя с някой отминали проблеми с щитовидната жлеза, възникнали след първото раждане...въобще - дава си сметка, че може би няма да стане ведвага, или пък няма да стане въобще...
Но идеята за осиновяване живее в мен от дълги, дълги години...вялвам, че ще успеем да се справим с всякакви евентуални психологични последици...и въобще с всичко свързано с такова решение...

Единствената информация, която ми липсва е дали изобщо е възможно осиновеното детенце да е с различния пол??? Не, че не бихме осиновили момиченце - всички деца са прекрасни, но искаме момче, ако е въможно, разбира се...
Та, затова питам тук, където има хора с толкова много опит - има ли ограничение за пола на детето, когато в семейството вече има едно дете?
*
« Отговор #3 -: Март 29, 2008, 11:28:55 am »
За проблемите с щитовидната жлеза ти трябва консултация с добър ендокринолог.
Тук много от момичетата имат подобни проблеми.Потърси тези теми и ги разгледай.
За осиновяванета-моя позната има син, след това  реши да си осинови  детенце и то е момиченце. Това момиченце е вече на 16 год. Преди 16 год. явно е можело-предполагам, че и сега няма да има проблем.
« Отговор #4 -: Март 29, 2008, 12:28:43 pm »
Защо късна бременност-35год. са идеална възраст за второ дете.
Ако обаче държите да си осиновите дете няма нищо по-хубаво от това.

На мен един лекар ми беше втълпил, че вече съм доста възрастна, с което трудността при забременяването ще се увеличи.
Е, Стаменов ми изби от главата този комплекс. Родих на 37.
Въобще не си и помисляй, че бременността ще бъде късна - дерзайте!   :D
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Март 29, 2008, 15:29:09 pm »
надявам се жените тук, които вече са осиновили или са в процедура за осиновяване, да ти дадат най-точна информация, но доколкото знам, може да се посочи желание за конкретен пол и възраст на детето в молбата за осиновяване.
ако сте решили да осиновите дете - мога само да ви поздравя и да ви пожелая успех.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #6 -: Март 29, 2008, 17:59:24 pm »
Благодаря много на всички! Страшно сте мили!
Идеята за осиновяване никога не ме е напускала....смятам, че е въпрос на време при нас!
« Отговор #7 -: Март 30, 2008, 14:15:46 pm »
още в заявлението, което се подава се посочва пола на детето което желаете да осиновите, както и възрастта му. това, че имате собствено дете - момиче, не е пречка да осиновите момченце.
*

petq74

• 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
« Отговор #8 -: Март 30, 2008, 14:37:01 pm »
Цитат
...Дали заради това, дали заради друго, незнам, но винаги съм искала да си осиновя дете. Съпруга ми ме подкрепя изцяло, отговаряме и на всички изисквания ...
Каквото и да решите ще е прекрасно.А щом има и 4овек който те подкрепя ска4ай в дълбокото/все пак си на морето/А за пола и аз мисля,4е няма да има проблем,но за да не се 4удиш и луташ направи една консултация с адвокат на който можеш да зададеш вси4ки въпроси които те притесняват.  P.S.е най-накрая да се вклю4и и някой от Несебър :D.Мислех,4е съм едни4ка в този форум
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
« Отговор #9 -: Март 31, 2008, 08:31:08 am »
А най-точна информация можете да получите в Дирекция социално подпомагане, отдел "Закрила на детето". В заявлението се посочват години, пол,физическо състояние на дете, каквото бихте искали да осиновите.
Успех!
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #10 -: Март 31, 2008, 09:57:39 am »
имам позната с момченце и момиченце и й отказаха осиновяване въобще!!!

И на какво основание са й отказали да осинови!!! :x В закона няма забрана за осиновяване, ако имаш свои деца! Твоята позната трябва да си търси правата!

Колкото до пола на детето, което искате да осиновите - няма проблем - това се вписва в молбата ви. Успех!
Намерихме нашето синче.
« Отговор #11 -: Март 31, 2008, 10:29:59 am »
Ели, браво момиче. Прекрасно е да направиш едно дете щастливо. А щом толкова го искаш и човекът до теб те подкрепя - то, какво по-хубаво от това :lol: Въпреки, че годините ти никак не са много за втора бременност :wink:
*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #12 -: Март 31, 2008, 17:09:08 pm »
Поздравления за решението да осиновите детенце! А кой знае, след това може да се появи още едно бебенце :wink:.
« Отговор #13 -: Април 01, 2008, 14:32:13 pm »
БЛагодаря на всички! :thankyousign: Страхотни сте!!! :lovedock:
Много ме обнадеждихте и ми помогнахте!
Разбира се, че първо ще се консултираме с адвокат и разбира се, ще задвижим процедурата както си му е реда.

За Несебър - отскоро сме тук, надявам се - завинаги!!!! Невероятно градче е....уютно, спокойно, красиво, чисто! Дъщеря ми се чуства прекрасно тук, ние също!
Изключително съм горда с решението ни да напуснем родната София!!!
Сега остава да ни стане готово жилището, да получим адрес и да задвижим процедурите...ще вземе време, но смятам, че нищо няма да ни попречи!

Отново благодаря на всички! Бъдете здрави и щастливи!
*
« Отговор #14 -: Април 02, 2008, 12:59:01 pm »
Мила, изобщо не ти трябва адвокат. Поне в този начален етап. Каквито въпроси имаш - задай ги тук. Много момичета тук минахме през процедурата и вече сме щастливи майки. Можеш да имаш всякакви претенции и изисквания за детенцето - ввкл. възраст, пол и пр. Ние например осиновихме момченце. Първия път нямахме претенции за пол. Втория път обаче, ще имаме - искаме момиченце  :lol:
Имай предвид все пак, че колкото повече претенции имате, вероятно, толкова повече ще чакате.
Поздрави и питай за всичко, което те интересува  :lol:
В очакване ....
« Отговор #15 -: Април 02, 2008, 18:20:42 pm »
Всичко вече е казано, ама хайде и аз :lol:
1. 35 години въобще не са много,особено за втора бременност. Тук сме масово към тая възраст и повече, пък още се борим за първо.
2. Може да посочите желан пол, даже много често двойки с деца (собствени или осиновени) имат такива предпочитания и е разбираемо за социалните.

Успех, който и път да поемете, дано скоро се появи второ дете в семейството ви :D
Благодаря ти, Бени!

*

meri_djein

• *
  • 47
  • това което не ни убива ни прави по силни
« Отговор #16 -: Април 03, 2008, 12:54:13 pm »
Паздравления.Прекрасно е че имаш такъв разбран и отзивчив съпруг и идеята за осиновяване на дете е много благородна.Надявам се да има повече хора които да искат да дарят дом уют и спокоен и щастлив живот на тия деца.А и не на последно място да апелираме към хората от които зависи това осиновяване.МОЛЯ СЪДЕЙСТВАЙТЕ НА СЕМЕЙСТВАТА ДА ОСИНОВЯТ ДЕТЕ А НА ДЕЦАТА ДА ОСИГУРИМ БЪДЕЩЕ.
Ден преди раждането си дете попитало Бог:Не знам защо ще се появя натози свят?Какво трябва да правя?Бог отговорил:Ще ти подаря ангел, който винаги ще е с теб.Той всичко ще ти обясни.Но как ще го разбирам, аз не знам езика на ангелите?Ангелът ще те научи на своя език.Той ще те пази.А как е името на този мой ангел?Не е важно как се казва, той има много имена.Ти ще го наричаш Мамо

любовта.url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=vesielina][/url]
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #17 -: Април 04, 2008, 21:29:02 pm »
Привет!

За възрастта - родих детенце на 39 г. :)
За пола - преди да имаме дете в семейството, не сме посочвали пол в заявлението за осиновяване. Сега, с момиченце в къщи, пак не сме посочвали, а и никой не ни е казал, че момче не може и само момиче може да осиновим.

Пожелавам ти скоро още едни весели детски очички у дома!