0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
Честит рожден ден, malkod!!!
« -: Февруари 22, 2008, 09:58:18 am »
Честит рожден ден!!!
Желая ти много здраве и късмет!!!

*
ПРЕМЕСТЕНО: ендометриоза и забременяване
« Отговор #1 -: Февруари 22, 2008, 16:57:38 pm »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
На 20 февруари 2008 година, в София се роди първото у нас бебе, заченато чрез новия метод за асистирано оплождане, наречен „ин-витро матурация”. Бебето се казва Даная и е родено от първи опит с ИВМ на родителите, които са с 2 годишен стерилитет и мъжки фактор.
Ин-витро матурацията е извършена от екипа на Център по репродуктивна медицина и оплождане ин-витро "София" с ръководител д-р Явор Владимиров. Центърът за първи път въвежда у нас този нов и за света метод. За сравнение, първото бебе от ИВМ в Англия се роди през октомври 2007 година, а първото ИВМ бебе в Германия е родено в края на 2006 година.
Ин-витро матурацията е метод, който може да се използва за лечение на всички форми на стерилитет, без необходимост от хормонална стимулация. Повече информация за метода можете да намерите тук: http://www.ivf.bg/?p=630.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Суеверие ли е?
« Отговор #3 -: Февруари 29, 2008, 22:58:52 pm »
Момичета, искам да питам нещо?
По принцип не вярвам на суеверия но защо ли сега се замислих?:)
Утре е Голяма Задушница и знаете всеки който има починал близак човек подава.Току що моя приятелка ми се обади да ми препоръча да не подавам и да не приемам подавки защото за бременни йени не било хубаво, а нали и ние чакаме да разберем дали ще сме?
Моля ви ако някой друг е чувал подобно нещо да сподели.
Може да ви се стори глуповато, но щом аз невярващата се замислих?:)
А сутринта в 9 свеки ще ме посети да ми подаде,и на мен малко ми стана тягостно:)
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Има някакъв проблем с форума
« Отговор #4 -: Март 04, 2008, 18:59:18 pm »
сега сядам и два пъти поствам отговор в различни теми, обаче отговора ми не се вижда в темата. ако опитам да го посттна пак, казва, че вече има такъв постинг. в списъка с последни отговори по темата стои моят ник, но реално постинга ми го няма.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Здравейте, момичета.
Дойде и моят ред да си подавам документите в здравната каса.
Към тези от вас, които вече са минали по този път, бихте ли ми казали, защото нещо не ми стана ясно - необходимо ли е да предоставяме и изследвания на приятеля ми в здравната каса, при положение, че стерилитетът е при мен?
За тези от вас, които тепърва ще минават по този път, това е списъка с необходимите изследвания:

За жената:
Пълна кръвна картина с утайка, време на кървене, време на съсирване, фибриноген, протромбинов индекс, ASAT, ALAT.
Кръвна група
Хормони - FSH, LH, TSH, Prolaktin -  изследвани между 3 и 5 ден на менструланото кървене - важат направените изследвания с дата 6 месеца назад.
Микробиологично изследване на влагалищна чистота.
СПИН, Васерман, Хепатит B и С - важат направените изследвания с дата 6 месеца назад.
Ехография на малък таз - снимка.
Рецептурна книжка, заверена от личния лекар с код 97 - безплодие при жената.

За мъжа:

спермограма (при наличие на мъжки фактор - две спермограми от два независими центъра), СПИН, Васерман, Хепатит В и С - важат направените изследвания с дата 6 месеца назад.

Поздрави и успех на всички! :)
Замяна на час за д-р Димитрова от Фемина
« Отговор #6 -: Март 19, 2008, 08:34:13 am »
Здравейте момичета!
Имам голяма молба към вас: имам записан час за д-р Димитрова от МЦ "Фемина" за 17.04.2008 от 18 часа, но се наложи спешно да замина в командировка в чужбина на 16.04. Моля, ако е някой от вас има час за 15.04. (по което и да е време) и не е проблем да си разменим часовете да ми пише на лични.
Ще ви бъда много благодарна! Тази среща с докторката точна в тази седмица е важна, защото е първата ми фетална морфология след 2,5 стерилитет.

Поздрави и успех! 
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Покана от Марта Вачкова
« Отговор #7 -: Март 24, 2008, 16:11:47 pm »
Току-що ми се обадиха да ни поканят на запис в четвъртък. Темата ще е Сакс за забременяване. Самата организаторка ми каза, че й е малко неудобно да ни кани да говорим на такава несериозна тема, но аз мисля, че сериозно или не зависи от нас - както и каквото си кажем, това ще е. Там няма цензора, така че ... казвайте кой ще отиде, че утре сутринта ще ми звънят за потвърждение. Ако никой не може, ще отида аз, но нали знаете, че не ми се пътува.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу