0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
проблемна бременност
« -: Април 01, 2008, 09:04:34 am »
здравеите.много съм притеснена.бременна съм в 6-та г.с. но вчера получих розово течение.изпихаха ми но-шпа и казаха да чакам.видяхме и ембриончето.някои може ли да ми каже каква е вероятността да го задържа?лекарят каза че това били симптоми на заплашващ аборт.много ме е стах.
Re: проблемна бременност
« Отговор #1 -: Април 01, 2008, 09:40:15 am »
Нади, не се тревожи, защото така ще си навредиш повече,(това го знам от опит, за съжаление) По-добре, ако ти е възможно потърси второ мнение, за да те насочат какво трябва да правиш, вместо да чакаш, както са ти казали .От сърце ти пожелавам всичко да е наред. Успех 
« Отговор #2 -: Април 01, 2008, 11:33:38 am »
Нади,какво ти е казал лекаря го направи.Най-вече се опитай да се успокоиш,знам,че е трудно но е най0доброто за теб.
Понякога в началото на бременността е възможно да прокървиш,така че не се плаши,аз кървях всеки месец до седмия,така че не се притеснявай!
Стискам палци всичко да е наред!

*
« Отговор #3 -: Април 01, 2008, 12:59:07 pm »
Нади, и според мен не е страшно, но по-добре още един лекар да си каже мнението.
При подобна ситуация вземах и други лекарства освен Но-шпа.
Малко почивка в леглото също може да е от полза :)
Успех!
*
« Отговор #4 -: Април 01, 2008, 13:00:46 pm »
Пий си хапчетата и почивай повече. Случва се при бременност да има кървене. Аз също бях така в 6-7г.с. и не станах от леглото. Успех
*
« Отговор #5 -: Април 01, 2008, 13:04:57 pm »
Нади, повече почивка. Аз прокървих в средата на втория месец и веднага ми изписаха дуфастон, жълтото тяло ми беше недостатъчно за двете бебета, но се коригира. Провериха ли ти жълтото тяло?
*
« Отговор #6 -: Април 01, 2008, 13:19:12 pm »
Ако не ти е изписан прогестеронов препарат, то лекаря ти е за смяна. Инжекция Прегнил също би помогнала. Досега прокървявах 2 пъти и освен Нош Па , увеличих утрогестана, слагаха ми и Прегнил и кръвта спираше до вечерта а бебо е добре. Верно че при всеки е различно, но пък небях чувала да не се изписва Утрогестан или Дуфастон за задържане. Изискай тези неща и лежи докато спре че и следващите дни.Много често се случва да има кървене до 3-4ия месец.
*
« Отговор #7 -: Април 03, 2008, 02:04:12 am »
Нади, Пуканка е права, от горчив опит го зная. Носочи се към проверка на жълтото тяло, ако е малко - прогестеронов препарат до 12 г.с. задължително... Забележката за лекаря хич не я подминавай! И повече почивка. Успех!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
« Отговор #8 -: Април 04, 2008, 17:25:23 pm »
Здравей Нади.С детето си лежах в болница за задържане горе долу между 1 и 2 месец само че аз бях с много обилно кървене и ми биеха инжекций нош-па и папаверин.И слънцето е вече на 7г. :DНе се притеснявай все пак ако беше нещо много страшно нямаше да те оставят вкъщи а щяха да те приемат в болница.Всичко ще се оправи само спри да се притесняваш за да не предизвикваш контракций :bighug:

*
« Отговор #9 -: Април 05, 2008, 00:10:09 am »
И аз не съм съгласна, че кървенето в ранна бременност е нормално. Задължително потърси второ мнение. Така ми казаха първи път, нормално било и аз се доверих - резултатът беше аборт в 11 седмица. Втория път за по-сигурно влезох в болница. Задържаща терапия с Прегнил 2 пъти в седмицата и ношпа 3х2. Резултатът - аборт още в 7 седмица. Третия път - лежане в къщи до края на 12 седмица изключително. Терапията - утрогестан 3х2, Прегнил - 5000 единици всяка седмица до 10 седмица включително, ношпа 3х2, че даже и Пролутон Депо, който аз пропуснах. Резултатът - кръвоизливи до 10 седмица в следствие на "кухо яйце", но второ имплантирано сакче скоро стана на 6 месеца. :D
Желая ти късмет и оттук нататък безпроблемна бременност!
*
« Отговор #10 -: Април 05, 2008, 07:58:27 am »
здравеите момичета.аз всъщност съм доста объркана.вчера при прегледа се оказа че свичко е ок.а може би ще имам и близнаци.доктора ме увери че просто съм забременяла по късно.каза също че килограмите ми били малко за износване на 2 бебета и организма ми се оптва да изхвърли едното....не ми е много ясно как може така да се случи.но сега съм болнични и трябва да лежа.а вие да ми стискате палци дано всичко е на ред.аз все още не мога да проумея идеята за близначета........но съм много щастилива!
*
« Отговор #11 -: Април 05, 2008, 08:00:02 am »
извинете ме за правописните грешки :)
*
« Отговор #12 -: Април 05, 2008, 10:08:35 am »
здравеите момичета.аз всъщност съм доста объркана.вчера при прегледа се оказа че свичко е ок.а може би ще имам и близнаци.доктора ме увери че просто съм забременяла по късно.каза също че килограмите ми били малко за износване на 2 бебета и организма ми се оптва да изхвърли едното....не ми е много ясно как може така да се случи.но сега съм болнични и трябва да лежа.а вие да ми стискате палци дано всичко е на ред.аз все още не мога да проумея идеята за близначета........но съм много щастилива!
Нади ти пази леглото а ни ще  :crossfingers:
*
« Отговор #13 -: Април 05, 2008, 11:46:47 am »
Нади, ще свикнеш с идеята за двечки - прекрасно е. Изписала ли ти дуфастон или утрогестан? За 2 е почти задължително. Ако не са, отиди при друг лекар, този май не е много в час...
*
« Отговор #14 -: Април 05, 2008, 12:39:26 pm »
Нади, почивай колкото можеш повече и се пази много! Успех и  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Никога не е късно да откриеш себе си!!!

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
« Отговор #15 -: Април 05, 2008, 12:53:10 pm »
Нади, наистина потърси второ мнение, за да си сигурна, че всичко е наред. И почивай много. Успех, мила :)
*
« Отговор #16 -: Април 05, 2008, 13:10:20 pm »
не,не ми изписаха никакви хапчета.само но-шпа и фолиевата киселина.мисля да си почивам тази седмица,а другата.........дано всичко е на ред и да се върна на работа  :D
*
« Отговор #17 -: Април 05, 2008, 13:19:46 pm »
Нади, отиди при още един лекар, моля те.... А работата сега не я мисли, другото е по-важно.
*
« Отговор #18 -: Април 05, 2008, 14:59:57 pm »
Супер! И за близнаците също! Стискам палци! Но и моето мнение е да отидеш  и при друг, компетентен лекар.:balk_602:
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #19 -: Април 07, 2008, 17:11:33 pm »
Момичета аз съм в 3 г.с.но преди 2 дни корема ми страшно се поду,направо ми спира дъха,тежко ми е като вървя,освен това ми се гади непрекъснато.Някой имал ли е такъв случай,Док ми каза да пия Тертензиф по 1 на ден,и ми каза че било нормално.Чудя се защо се подувам чак сега?Неприятна история.Дали няма да ми навреди на бременноста?