0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Лоши резултати от SDI тест и ИКСИ
« -: Април 01, 2008, 19:44:14 pm »
Момичета, имам въпрос:
Резултатите от SDI теста излязоха.
ДНК-фрагментационен индекс
(% сперматозоиди с фрагментирана ДНК)   46%   
А ми правят биопсии на матката и се подготвям уж за ИКСИ следващия месец.
Има ли смисъл и какъв е шансът ни за успех? Нали уж при такива случаи се препоръчва лечение с антиоксиданти? То мъж ми пие такива от доста време и пак нищо. Много съм объркана.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Лоши резултати от SDI тест и ИКСИ
« Отговор #1 -: Април 01, 2008, 21:46:02 pm »
А ембриолозите какво казват?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #2 -: Април 01, 2008, 22:18:06 pm »
Шанс винаги има. Най-добре е изобщо да няма проблем при СДИ теста, но случаи с много тежък мъжки фактор успяват при икси. А и да не забравяме, че този СДИ тест "нашумя" от преди година в България. Как така е имало успеваемост при сериозния мъжки фактор без да се прави такъв тест?
Всичко е Божа работа.
« Отговор #3 -: Април 02, 2008, 09:47:27 am »
Аз също се подготвях за ИКСИ (бях преполовила противозачатъчните), когато и при нас откриха този проблем, но само с около 5% над нормата. Док отложи процедурата за 2 месеца и мъжът ми сега пие антиоксиданти по схема. Мисля, че там, където ще правиш процедурата ще ти кажат най-добре как да продължите. При нас, въпреки че отклонението е само с 5%, хаповете са доста - и сутрин, и вечер. Успех ти желая!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #4 -: Април 02, 2008, 10:09:43 am »
Цитат
Как така е имало успеваемост при сериозния мъжки фактор без да се прави такъв тест?
Възможно е да въпреки сериозността на фактора, да е имало проблем с ДНК фрагментациите.

Teya, послушай съвета на лекуващия ти.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #5 -: Април 02, 2008, 11:29:22 am »
Тея, непременно се вслушайте в съветите на лекуващия лекар и правилия ДНК теста.
Чела съм в американски сайтове по въпроса, но там над 30 % препоръчват да се проведе задължително терапия или да се използва донор.
Съжалявам за неприятната изненада.
Много късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #6 -: Април 02, 2008, 15:11:44 pm »
Благодаря ви, момичета.
Ами докторът има намерение да продължим. В събота пак съм при него да видим какво ще е окончателното решение. С ембриолозите не успях да се видя, но и с тях ще говоря. Ще пиша пак. Благодаря, че ви има!