0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля Ви отговорете ми
« -: Януари 23, 2006, 09:45:58 am »
Здравейте,
Можете ли да ми кажете какво означава-матка изместена в дясно и дали е опасно.А трудно ли се забременява при такова положение защото с мъжа ми вече една година пробваме но уви нищо.
Благодаряви предварително от сърце!
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Моля Ви отговорете ми
« Отговор #1 -: Януари 23, 2006, 10:39:11 am »
Цитат на: didonka
Здравейте,
Можете ли да ми кажете какво означава-матка изместена в дясно и дали е опасно.А трудно ли се забременява при такова положение защото с мъжа ми вече една година пробваме но уви нищо.
Благодаряви предварително от сърце!

Изместването свързано ли е с операция от апандисит например? По принцип 70% от жените имат някакво посукване и изместване на матката в различни степени. Така че не се притеснявай. Аз също съм така, но имам забременявания. Това не би трябвало да е причина за теб.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Моля Ви отговорете ми
« Отговор #2 -: Януари 23, 2006, 10:57:34 am »
Starlet благодария ти че ми отговори много е приятно като видиш че някой мисли за теб и е съпричастен на твоите болки и тревоги. Не нямала съм операции а просто през месец юли 2005г. менструацията ми закъсня с 9 дена и ходих на лекар.Тогава той ми каза че матката ми еизместина в дясно.
  Благодаря още веднъж. Целувки
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Моля Ви отговорете ми
« Отговор #3 -: Януари 23, 2006, 15:23:04 pm »
Не се притеснявай тогава изместената матка не е сама по себе си проблем за забременяване.  :)
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Моля Ви отговорете ми
« Отговор #4 -: Януари 24, 2006, 10:23:26 am »
Не го приемай чак толкова навътре, или поне изчакай какво ще каже и друг лекар. Случва се понякога някой лекар да види някакво изместване, а другите не. На мен напирмер са ми казвали веднъж, че съм имала обърната матка, което се оказа пълна глупост, защото имам 2-3 операции, при които ясно се виджа, че няма такова нещо. Преди лапароскопията пък ми казаха, че десният яйчник ми бил нещо зад матката, а при лапарото се оказа, че си е на място. Органите били подвижни.
Ако е изместена, трябва да се помисли дали не става въпрос за някакво срастване, но щом нямаш предни операции, едва ли.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Моля Ви отговорете ми
« Отговор #5 -: Януари 24, 2006, 11:24:45 am »
Дидонка, аз съм с обърната матка и съм забременявала два пъти.Незнам дали е същото, но не мисля, че това е проблем и за теб.Говори пак с лекаря си, ако толкова те притеснява.
По-добре направете изследвания с мъжа ти.Успех!
Моля Ви отговорете ми
« Отговор #6 -: Януари 24, 2006, 21:21:05 pm »
Дидонка, на мен при обстойния преглед преди лапарото ми казаха, че матката ми е леко встрани, но просто го вметнаха като информация без да кажат нещо. После не са го коментирали. Трябва да провериш ако е така каква е причината и чак тогава да се тревожиш.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Моля Ви отговорете ми
« Отговор #7 -: Януари 24, 2006, 21:28:55 pm »
При всички жени НОРМАЛНО матката е изместена от срединната равнина, вляво или вдясно.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Моля Ви отговорете ми
« Отговор #8 -: Януари 25, 2006, 14:10:41 pm »
Благодаря Ви момичета за отговорите.Започвам да се успокоявам.
Целувам Ви
*

Anonymous

Моля Ви отговорете ми
« Отговор #9 -: Януари 25, 2006, 16:37:48 pm »
Аз съм с изместена матка в ляво,установено при рутинен преглед.Забременях още на 1 месец от опитите,износих безпроблемно и родих едно бебче-вече на 3 годинки.Започваме скоро опити за второ дете-ако темата е актуална когато стане/ако стане.../ще дам отчет просто за  кураж,че това не е проблем.Успех