0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
отново за овулацията
« -: Април 04, 2008, 07:12:10 am »
Здравейте,
Съжалявам,че пускам тема която е много разисквана, но искам да Ви попитам нещо.Теста ми за овулация беше положителен в сряда-но по ред причини не правихме секс тия два дни.Днес трети ден късно ли е вече? Вчерашния ден беше съпроводен и с болки в ниско долу.

Благодаря Ви.
Re: отново за овулацията
« Отговор #1 -: Април 04, 2008, 09:05:43 am »
  Нищо не се знае,може пък и да се получе,ако опитате днес!   :P  Късмет!
*
« Отговор #2 -: Април 04, 2008, 09:09:55 am »
Наистина нищо не пречи да пробвате-току виж пък това бил момента :wink:

« Отговор #3 -: Април 04, 2008, 10:01:12 am »
Мойте чертички са 2 от вчера, доки гледа снощи и каза че от днес до неделя(което се пада 4 ден след чертичките) да работим върху бебеправенето... и работим :oops:
« Отговор #4 -: Април 04, 2008, 11:36:01 am »
Нали яйцеклетката се отделя от 12 до 36 часа (дано не бъркам може и да беше 24-48) след като тестът за овулация е станал положителен. Така, че на практика дните след този ден май са най - подходящи. Чела съм, че и въпросният ден трябва да влезе в "периода"  :)
« Отговор #5 -: Април 04, 2008, 13:17:37 pm »
Всичко с овулацията е строго индивидуално, както деня в който се случва така и продължителността на периода. Чертичките на теста се появяват при високи стойности на Lh а тези високи стойности са необходимото условие да се спука фоликула, но това не е достатъчно условие за да се случи събитието. Трябва и други хормони да са в съответни стойности, тяхното проследяване е въпрос на ендокринологията. Та да се върна на спукването на фоликула- след 2 чертички е възможно да се случи, а кога ще стане-зависи от организма на жената, от физическата активност и стреса. Ако до 5 дни не се случи означава че няма да се случи и се започва едно изследване на хормони... :? и много ехохраф 8O
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #6 -: Април 06, 2008, 19:41:49 pm »
за да не пускам нова тема пиша тук ,т.к ми се стори подходяща
Най напред да споделя -след прегледа миналата седмица при д-р Владимиров -виждайки резултатите от хормоналните изследвания /беше ми пуснал Инхибин и Антимюлеров и аз така се  бях шашнала :o/- но д-ра каза че може да опитаме засега за няколко месеца по естествен път- като редовно ще  ме наблюдава -да видим има ли ову и как са нещата
проблема е  че правя едни кисти -дето приличат на ендометериозни -а  хистологията  след лапарото/ две операции-05,2007 и 02,2008/ показва че не е  ендометериозна -което е по доброто все пак.Втората  киста се появи месеци след операцията от 05,2007...Имам и Хашимото
Краткия ми въпрос за тук  е-досега бях на Марвелон /превантивна мятрка след лапарото да  не направя пак киста  /-преди  цикъла ми е  бил мн нередовен-на 38-45 дни-абе когато си иска
сега кога евентуално да започна тестовете за ову ?не че вярвам да нацелим от първия месец ...ама все пак  :wink:
д-ра каза да отида при него  м-у 11-13 ден

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Април 07, 2008, 08:00:38 am »
за да не ..............
Когато отиден на лекар на 11-13 ден тогава ще се види дали има дом.фоликул и колко мм е.
Когато стане 17-18 мм може да започнеш с тестовете
Фоликулите растат с 2 мм средно на ден.
Друг начин е да мериш БТ и да следиш ЦС /когато започне да става по-течна,разтеблива и просрачна, белтъкоподобна/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #8 -: Април 07, 2008, 08:41:51 am »
denis - благодаря :wink:

*
« Отговор #9 -: Април 09, 2008, 08:09:22 am »
незна дали му е тук нястото а въпросами но ще питам.
Жярно ли е че един месец овулираш от дясно другия от ляво и ако е тъка как мове да разберш от коя страна е овуто

« Отговор #10 -: Април 09, 2008, 09:02:35 am »
  Не е вярно!Редуват се ,но не последователно.Може да се разбере ,като ходиш на специални прегледи при лекар,но защо това е толкова важно за теб ?  :P
« Отговор #11 -: Април 09, 2008, 10:05:14 am »
Наистина не е важно кой месец от кой яйчник овулираш,важното е да има ову .Другото е без значение :)
« Отговор #12 -: Април 09, 2008, 11:18:14 am »
Момичета, привет!!!
Няколко месеца си засичам овулацията с тестове,но нещо не се получава с  :bori_003:.
Със спермограмата ни нещата също не са цветущи,но си мисля :( дали не е добре да посетя доктор за да ми проследи овулацията??И
И дали ще може да ми препоръчате някой от София?
Аз до сега съм ходила няколко пъти при д-р Велтова АГ-то по друг повод.
Приятен ден на всички :balk_602:
*
« Отговор #13 -: Април 09, 2008, 17:29:33 pm »
питах защото само лявата тъба ми фунционира дясната е премахната

*
« Отговор #14 -: Април 09, 2008, 17:44:33 pm »
питах защото само лявата тъба ми фунционира дясната е премахната
Аз сам по същият начин-само с лява , но на фоликулометрията този месец се доказа овулация нищо че не се получи.

*
« Отговор #15 -: Април 09, 2008, 18:27:45 pm »
мила не се отчаиваи още при теб нищо не е загубено още може теста да не е отчел продължавам да ти стискам палци

« Отговор #16 -: Април 09, 2008, 19:16:38 pm »
Жярно ли е че един месец овулираш от дясно другия от ляво и ако е тъка как мове да разберш от коя страна е овуто
ами,за съжаление най-сигурният начин си е УЗ ,за да се установи О. от коя страна е..и може два,дори три месеца да е от една и съща страна..много е индивидуално..
УСПЕХ  lqllyo  :)
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #17 -: Май 12, 2008, 09:07:52 am »

Здравейте!
При мен случаят е следният: лявата ми тръба е функционираща, но левият ми яйчник е "мързелив".
На всичките Узи, на които съм ходила без да сме стимулирали с клостил, дом фоликул е в десния яйчник.
Затова при мен без стимулация не става. Когато преди 3 г забременях - беше точно от левия яйчник. Тогава пак бях на клостил - заедно с бременността имах и овариална киста в десния яйчник, която стигна до 9 см, но от хормоните на бременността изчезна сама.
започнахме опити за второ бебче. За съжаление от клостила правя и свръхстимулация - правя много големи фоликули. Моята АГ не практикува таймиране на ову с прегнил, аз само ходя при нея на фоликулометрия и сама преценявам кога да бия прегнил. Засега няма резултат...
« Отговор #18 -: Май 12, 2008, 14:24:32 pm »
 По какви критерии сама преценяваш кога да си биеш Прегнил?По размера на фоликула ли?Ако не те затруднява , напиши малко повече!
« Отговор #19 -: Май 12, 2008, 17:04:10 pm »
Да, по размера на фоликула. Фоликулите растат средно с 2 мм за 24 часа. Около 18-22 см са качествените фоликули. Преценявам някъде на 17-18 мм да е прегнила, защото след него трябват още средно 36 часа, за което време фоликула още ще порастне. Ако се е получил голям фоликул - напр на 9-ти - 10 -ти ден съм имала 20/ 22 мм - слагам прегнил, за да не стане киста. 
Днес ми е 10- ти ден и ходих при друг лекар- въпреки клостила - 3 фоликула вдясно :( - дом фол е 17 мм. Левият яйчник не е реагирал. Този месец няма да слагам прегнил. Ще ходя пак в четвъртък да видим дали се е спукал и какво въобще се е случило. От вчера метнах коремните преси- дано имат ефект. Докторът, при който ходих, е този който ме изражда първият път. Питах го дали работи с таймиране на овулацията - каза, че не и че с това се занимават колегите от инвитро центъра. Не мога да си представя в голям град като Варна как може няколко лекари да се занимават сериозно със стерилитет и въобще с репродуктивни проблеми... Извинявайте за отклонението, но не ми го побира акъла.