0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

annniii

Re: Утрогестан и странични реакции?
« Отговор #40 -: Януари 26, 2009, 17:16:22 pm »
здравейте,аз също приемам в момента утрогестан.На 18 години съм отслабнах много драстично с около 10 килограма вследствие на което ми се загуби цикъла не ми е идвало месеци наред,отидох на лекар и ми предписа утрогестан,в момента ми е 3ти ден от както го пия,относно страничните ефектни...забелязвам че след приема му чувствам като че ли омекване на краката все едно ще припадна,вие ми се свят и ми става сънливо и отмаляло,след час два три отминава,интересно ще ми е ако споделите след като сте го пили какви странични ефекти сте забелязали вие,има ли напълняване и т.н.
« Отговор #41 -: Януари 26, 2009, 21:03:11 pm »
определено след два месеца прием - напълнях  :(

Спрете Земята, искам за сляза
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #42 -: Януари 26, 2009, 23:16:17 pm »
здравейте,аз също приемам в момента утрогестан.На 18 години съм отслабнах много драстично с около 10 килограма вследствие на което ми се загуби цикъла не ми е идвало месеци наред,отидох на лекар и ми предписа утрогестан,в момента ми е 3ти ден от както го пия,относно страничните ефектни...забелязвам че след приема му чувствам като че ли омекване на краката все едно ще припадна,вие ми се свят и ми става сънливо и отмаляло,след час два три отминава,интересно ще ми е ако споделите след като сте го пили какви странични ефекти сте забелязали вие,има ли напълняване и т.н.
Ако го приемаш орално - нормално е да регистрираш сънливост.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
При първия ми опит пиех утрогестана и имах същия ефект. Действаше ми като приспивателно, все едно, че някой ми е отрязал главата - моментално заспивах.
При следващите опити го слагах вагинално и нямах такива проблеми.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Аз направих корем от утрогестана който вече 2 месеца и повече немога да сваля...  :(
И аз напълнях от утрогестана ,който взимах при последната ми бременност(неуспешна),от 53 кг станах 60 кг 8O,
Криска и аз съм с корем ,който так ми личи..срам е чак ,на работа се опитвам да го "гълтам",че да не ми се вижда :)

*

!!!

• 1495
И аз напълнях от утрогестана ,който взимах при последната ми бременност(неуспешна),от 53 кг станах 60 кг 8O,
Криска и аз съм с корем ,който так ми личи..срам е чак ,на работа се опитвам да го "гълтам",че да не ми се вижда :)

знам, знам  :oops: като бременни в 4-ти месец...
*

annniii

Ух направо ме отчаяхте с това напълняване...но да така е,аз забелязах каточи ли повече да ми се отвори апетита и сякаш не мога да го контролирам много,забелязах леко напълняване но е мнгоо странно,аз понеже тренирам всеки ден и забелязвам все едно имам оттоци на краката много странно всмисъл не стои точно като надебеляване,така ми го обесни и генеколожката ми,каза че от утрогестан се получават отоци на тъканите и т.н. и за това има леко напълняване но после всичко минавало едва ли не като ми дойде ще са като задържане на течности и нещо такова....надявам се много да е така...
Чета ви чета, и започвам да се чудя, къде точно се намирам... Абе девойки, за вас кое е важно, я ми кажете - да забременеете или да си останете слаби???

Лично мнение - който наистина иска да забременее си затваря очите и въобще не се интересува от килограмите; за който забременяването е мода, или примерно начин да задържи приятеля си, и напълняването от някакви лекарства го притеснява ... не виждам какво прави тук.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

annniii

само да отбележа,че лично аз приемам утрогестан не за забременяване а за регулиране на цикъла,на 18 съм и все още не риемам лекарството относно забременяване за това просто ми беше интересно момичета и жени които са го пили да ми кажат за страничните му ефекти понеже се притеснявам малко...а относно килограмите естествено,че ако става въпрос за забременяване килограмите са най-малката подробност
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Чета ви чета, и започвам да се чудя, къде точно се намирам... Абе девойки, за вас кое е важно, я ми кажете - да забременеете или да си останете слаби???

Лично мнение - който наистина иска да забременее си затваря очите и въобще не се интересува от килограмите; за който забременяването е мода, или примерно начин да задържи приятеля си, и напълняването от някакви лекарства го притеснява ... не виждам какво прави тук.
:good_post: подкрепям .

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

!!!

• 1495

Рали споделяме! След като го пиеме значи искаме да забременееме! Темата е за страничните реакции все пак дори и ако те са напълняване!
Момичета, в момента приемам утрогестан след овуто за удължаване на лутеалната фаза. Имам си подуване на корема като ефект.

Днес съм 5 ден след овулация. Усещам зърната си много чувствителни на допир (за пръв път) и все едно гърдите ми леко горят.

Имало ли е при вас такова нещо при прием на утрогестана или да се надявам на нещо друго?  Знам, че е рано, реалист съм в това отношение. Никой не може в момента да ми каже.

По-скоро за реакцията от лекарството.
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Ползвала съм доста пъти Утрогестан и не съм имала странични ефекти,но съм го слагала вагинално доколкото знам при орално приложение страничните ефекти са повече и по-осезаеми.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Цитат
Днес съм 5 ден след овулация. Усещам зърната си много чувствителни на допир (за пръв път) и все едно гърдите ми леко горят.

Възможни са такива реакции от утрогестана, също и други. Симптоми за бременност по принцип след закъснението се определят като такива. Преди това не е възможно.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
Благодаря ви.

Ще си изчаквам кротко.
Привет ,момичета!Нека си задам питането и аз , пък дано някой сподели ..На мен ми изписаха Утрогестан 2по 2 след ову за увеличаване на лутеалната фаза.Обаче този месец ми е малко непонятно какво става- имам вече 4 дни закъснение , висока температура и леко напрегнати гърди. Имам опасение че започнах приема на утрогесттан преди ову и знам ,че така могя да я подтисна . Дали от това идва закъснението и  всъщност какво ознаачава " подтисна"?? Това всъщност бяха думите на доктора,  когато ми обясняваше ,че е важно да се пие СЛЕД  ову , а не преди нея. Отлага я или просто не овулирам ?!?! Но пък високата температура означава ,че е е имало ову , нали?Дано някой има търпението да ми отговори. Не успявам да намеря инфо по въпроса на този етап. :(
*

evro

• 5167
Как опердели кога овулираш?
Пие се 7 дни след овулация. От него може да имаш малко завишена телесна температура, а гърдите... на хормонална основа може по всяко време да имаме всякакви усещания, а може и да си бременна!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Ами "определих" чрез мерене на БТ- щом имах завишение няколко дни , а и плюс останалите белези за този период, си самоназначих минала овулация и започнах да пия Утрогестана- но в интерес на истината го пих само 4 дни :oops:Ох, не смея още да направя тест... просто се питах дали неси разбутах нещо с този прием на Утрогестана.. Благодаря ти за скорошния отговор Евро :)
*

evro

• 5167
Нищо не си разбутала, щом си го взимала орално - от него ти се спи, но не се прави така. Като се започне терапия се продължава по схемата която ти е определил доктора. С това започване и спиране на приемана своя глава освен да "навревиш" на евентуална бременност друго няма да направиш. В смисъл че при допълнителен прием на прогестерон и при внезапното му спиране по това време организма се залъгва че в лигавицата няма ембрио и може да започне нейното излющване (т.е. месечния цикъл).

Те осмислят живота ни!