Миналата година и при мен се установи бременност с "кухо яйце", след това започнах да кървя и лекарите в последствие записаха "мисед аборт" в листовете. Наистина, по това, което съм чела и обяснения на лекари, "кухото яйце" и меседа в много ранен срок се обяснявали с хромозомна грешка, което се случвало често и в много случаи жената дори не разбирала, че е бременна. (В интерес на истината и аз нямаше да разбера, че съм бременна тогава, ако навреме не се бях усъмнила в твърде кратката си менструация (само 1 ден) и не отидох на преглед! И вероятно щях да приема една позакъсняла менструация с някакво извънменструално течение. Което пък от своя страна доказва колко важно е при всяко извънменструално течение да се търси лекар.)
Тогава реших да приема случилото се с мен като хромозомна грешка и да гледам по-оптимистично в бъдещето. Но ... Лошото е, че в медицинската практика изследвания се назначават и се взимат мерки едва след два, та дори три спонтанни аборта, което според мен е абсурдно, защото всички тези преживявания са смазващи. Но мисля, че ако говориш с акушер-гинеколог, който е сериозен човек, и му обясниш притесненията си, дори ако трябва да го "понатиснеш" би ти казал какво е препоръчително да направиш, още повече че от няколко години насам миседът е много често срещано явление. Лошото е, че изследванията струват пари и то не малко, но, мисля че другото е по-важно. Изследванията, които препоръчва д-р Даскалов при планиране на бременност, без да натрапвам мнението си, могат доста да помогнат. Казвали са ми, че наличието на бактериални и вирусни инфекции (които може да са "скрити") в организма, също могат да са причина за миседи. Според мен не е излишно и изследване за тромбофилия... Пак повтарям не натрапвам мнението си, не съм лекар, просто споделям от "патила глава"...