0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Контрастна снимка
« -: Януари 23, 2006, 22:01:56 pm »
Здравейте,
Бихте ли ми казали, дали тази процедура контрастна снимка е болезнена, както ми бе казано и ако имам запушване на тръбите какво е лечението, дали оперативно или с медикаменти?Знаете ли.....дори и да е болезнена сам готова и на това, само час по-скоро да забременея :lol: Радвам се, че попаднах в този форум!Желая на всички сбъдване на мечтите ви!!!!!!! :lol:
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
Контрастна снимка
« Отговор #1 -: Януари 23, 2006, 22:10:57 pm »
Здравей,Бени,мисля,че имаш впредвид т.нар. цветна снимка.Има много инфо относно нея във форума -пусни търсене на "цветна снимка" и ще ти изкара всичко.Относно болката-има различни мнения.Мен лично много ме боля,но неискам да те плаша,други момичета не ги е боляло толкова-при всеки е различно.Едно е сигурно-каузата си заслужава ! Успех!
Здравей!
« Отговор #2 -: Януари 23, 2006, 22:12:22 pm »
Здравей!

И на мен ми предстои цветна снимка. Гледам да не се тормозя още отсега с резултата, но си знам какъв съм карък и се интересувах от вариантите ако има нещо ...

Много зависи какъв ще е резултата, какви поражения има, дали е само леко нагъване, сраствания някакви или наистина запушване. Там лекарят ти ще ти каже, трябва да му имаш доверие. Поне аз не знам да има медикаментозно лечение, макар че се носят градски легенди за народни методи с клечане над вряло зеле ...  :roll:

Обикновено след това следва лапароскопия. Отчасти и за потвърждаване на резултата, защото понякога при цветната снимка от спазми може да покаже, че тръбите не пропускат, а всъщност реално да няма проблем. Уф, просто стискай палци всичко да е наред, че иначе става сложно ...  :(
Re: [color=darkred]Контрастна снимка[/color]
« Отговор #3 -: Януари 23, 2006, 22:13:20 pm »
Цитат на: beny
Здравейте,
Бихте ли ми казали, дали тази процедура контрастна снимка е болезнена, както ми бе казано и ако имам запушване на тръбите какво е лечението, дали оперативно или с медикаменти?Знаете ли.....дори и да е болезнена сам готова и на това, само час по-скоро да забременея :lol: Радвам се, че попаднах в този форум!Желая на всички сбъдване на мечтите ви!!!!!!! :lol:

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=89

при всеки е строго индивидуално-болката не е обвързана задължително с резултата (ако е лош примерно и затова да боли).обикновено има болка при вкарването на контраста,но се търпи-като при болезнен цикъл е...за минута е силната болка и после отшумява.един съвет от мен-носи си превръзка да си сложиш след това,защото известно време ще ти изтича контрастно вещество което е нормално,защото това което е останало в матката се връща във влагалището и изтича.
не е страшно-само страха е голям.мисли за целта заради която ще я правиш и ще се справиш-убедена съм.стискам палци за позитивен резултат.
Контрастна снимка
« Отговор #4 -: Януари 23, 2006, 22:18:00 pm »
Цитат на: Eli_
Здравей,Бени,мисля,че имаш впредвид т.нар. цветна снимка.Има много инфо относно нея във форума -пусни търсене на "цветна снимка" и ще ти изкара всичко.Относно болката-има различни мнения.Мен лично много ме боля,но неискам да те плаша,други момичета не ги е боляло толкова-при всеки е различно.Едно е сигурно-каузата си заслужава ! Успех!

Здравей Ели,
Благодаря за бързия отговор!!!Сега веднага ще проверя във форума за това.Ами и аз не знам как е точно един ми казва "цветна" друг "контрастна" но важното е, че си ми отговорила :lol: И е така, каузата си заслужава, още веднъж ти благодаря!!!!!
Контрастна снимка
« Отговор #5 -: Януари 23, 2006, 22:23:55 pm »
Благодаря на всички от сърце!!!!!!!!!!!! На тези, на които им предстои тази процедура пожелавам успех, дано всичко бъде ОК :o Аз лично ще стискам зъби и ще изтърпя всичко, защото си заслужава!А на вас, които си имате бебчета, нека са ви живи и здрави и ви радват много!
Бени,
« Отговор #6 -: Януари 23, 2006, 22:40:57 pm »
Благодаря ти!  :P
Да ти се връщат хубавите пожелания!
отново сам с въпрос
« Отговор #7 -: Януари 23, 2006, 22:55:05 pm »
А някои, който е от Варна да знае нещо за д-р Сариев от "Майчин дом"Бях на преглед при него преди няколко дена и тои ми препоръча тази процедура след като му казах, че ми бяха правени преди около година и хормонални изследвания или по-точно на прогестерона и се оказа, че е доста ниска стоиноста му.Д-р Сариев ми каза, че тези изследвания за нивото на овулацията се правят на не само един хормон и няклко поредни пъти, а на мен ми правиха това един път на 21 ден.След което бях на лекарства месеци наред, но това н доведе до забременяване :cry: То има и друга причина, мъжът ми пътува и нашите срещи са не много често.Сега след около 2 седмици ще ми горят една раничка , а през месец май някаде ще е тази цветна снимка, тъй като съпругът ми си идва към юни.Вие кои лекар бихте ми препоръчали.Аз лично мисля, че би трябвало в "Майчин дом" да са добри специалисти :) Благодаря!!!!!!!!!
Контрастна снимка
« Отговор #8 -: Януари 23, 2006, 23:18:09 pm »
цветната снимка и спермограмата са едно от важните неща като се започнат изследванията.цнимката се прави за да се подтвърди или не проходимост на тръбите....което е задължително да се направи ако предстои инсе например.....а спермограмата за да се отхвърли или подтвърди мъжки фактор като проблем.така че е нормално да ти препоръча цветната снимка.аз лично ходя при Александров.При него правихме и спермограмата.за лекарите в майчин дом - варна ще се въздържа от коментар защото опита ми там не е голям.
Контрастна снимка
« Отговор #9 -: Януари 24, 2006, 00:14:05 am »
Аз ходя при д-р Сариев и съм доволна.Той се занимава със стерилитет;мисля че си попаднала където трябва.Честата смяна на лекари май също не е желателна.
Успех!! :)
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Контрастна снимка
« Отговор #10 -: Януари 24, 2006, 08:31:25 am »
Определено честата смяна на лекари не е желателна.  :)  Това не означава разбира се че ако ти не си доволна от някой лекар небива да го сменяш. Но за да разбереш ще трябва да се лекуваш  :)  Успех ти желая  :)
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Beny
« Отговор #11 -: Януари 24, 2006, 11:06:13 am »
До Бени:

Само веднъж съм ходила при Сариев, по спешност, понеже си бях изкарала акъла с едно кръвотечение по никое време. Много внимателен ми се видя. В екип са с Маркова и се води добър специалист. Но много лични впечетления от него нямам, ходя при доц. Маркова.

Моята цветна снимка също ще е в Майчин дом, сигурно Февруари или Март, че и мойто мъж го чакам да се върне :wink: Май доста общо имаме с теб  :lol:
*
Контрастна снимка
« Отговор #12 -: Януари 24, 2006, 11:22:48 am »
Здравей, Бени!   :)  Нямам лични впечатления от д-р Сариев, но приятелката ми е негова пациентка още от времето, когато той работеше в Олимед при д-р Монастирска. Твърди, че е добър специалист и е много доволна от отношението му. Щом и на теб ти харесва, продължавай при него. Успех!  :D
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
Контрастна снимка
« Отговор #13 -: Януари 24, 2006, 11:56:14 am »
О,Бени ,ти си била съгражданка :) Виж,щом мъжа ти пътува ,не разбрах отколко време опитвате,ама най-вероятно няма проблем т.е. не си поставена на равни начала ,така да се каже с останалите опитващи,който могат да си се пробват постоянно :) Мен лично са ме питали на преглед дали мъжа ми пътува.Това явно е от значение и за докторите.Може би е добре мъжа ти даде материал и да го замразите и да опитваш инсеминации докато го няма.Ама после как ще обяснявате от кого е бебето незнам. :)  Желая ти успех !
*
Контрастна снимка
« Отговор #14 -: Януари 24, 2006, 12:10:07 pm »
Цитат на: Eli_
Мен лично са ме питали на преглед дали мъжа ми пътува.Това явно е от значение и за докторите.

От значение е!  :)  Защото казваш "опитваме от година", а на практика опитите са с продължителност 4-5 месеца максимум! Което си е вече съвсем различно! Ами морски град сме, наясно са докторите, че за някои от нас времето има други измерения!  :)
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Контрастна снимка
« Отговор #15 -: Януари 24, 2006, 14:50:16 pm »
Аз ходех при Сариев и съм доста доволна от него като отношение към мъжа ми. Той се занимаваше предимно със спермограмите му и той беше човека, които ни предписа цигапана, а от него имаше доста голямо подобрение в спермограмата. Така че можеш да се довериш си мисля специално на този лекар, ако не знаеш към кой друг да се обърнеш.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Контрастна снимка
« Отговор #16 -: Януари 24, 2006, 15:17:14 pm »
Благодаря отново на всички дами, които са ми отговорили на моите въпроси :D И аз се замислих да замразя малко от материала ма мъжът ми.........че то редичко се виждаме с него :lol: Аз съм светлокоса, той е светъл като мен, ами ако вземе да се пръкне някое тъмничко.....по погрешка де хахахахаха.Зарадваха ме и добрите отзиви за д-р Сариев.Попаднах савсем случайно при него и поради тази причина исках да знам нещо за него, като лекар.Да, направи ми впечатление, че се отнесе много внимателно към мен и ми зададе въпроси, които други лекари не ме бяха питали.Например, никой не ми е предлагал да си направя цветна снимка, ей така и за мое успокоение, то може и всичко да си е наред, но аз съм вече на 33 години и ми се иска да забременея.А и като някой от вас съм и моряшка жена и нямаме и много време.Вие знаете как е :idea: Ако някой иска да се видиме за питие, може да ми пише и да се разберем нещо.До скоро :lol:
« Последна редакция: Юни 27, 2007, 20:27:40 pm от beny »
Контрастна снимка
« Отговор #17 -: Януари 24, 2006, 15:21:42 pm »
Ама какво съм писла аз..................аз искам да забременея, а видях че сам писала по погрешка, че не искам  :?: Искам, искам.......игнорирайте по-горното без да искам съм написала "не искам"То вече от егн-то съм се сбъркала 8O
Контрастна снимка
« Отговор #18 -: Януари 24, 2006, 16:39:34 pm »
Цитат на: beny
Ама какво съм писла аз..................аз искам да забременея, а видях че сам писала по погрешка, че не искам  :?: Искам, искам.......игнорирайте по-горното без да искам съм написала "не искам
"То вече от егн-то съм се сбъркала 8O

Бени, горе вдясно на постинга ти има едно *edit* с ножичка, натискаш го и си редактираш мнението  :D
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Контрастна снимка
« Отговор #19 -: Януари 24, 2006, 18:02:49 pm »
:idea: Ами да, то трябва да се види, ама кой да види.Мерси :D То в русата ми глава какво ли няма......то мисли, мисли 8O