0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета за пръв път се престрашавам да пиша във форума и да помоля за малко помош, въпреки, че отдавна ви чета. На 32 години съм и имам детенце на 3.5г.Трудно забременях с него. През 2006 година започнахме опити за втпро, но все още нищо не се получава.Правихме спермохрама, която не е перфектна, но е в норма и започнах да търся причината в мен. Днес ми излязоха резултатите от  изследването на хормоните. На лекар съм чак другата седмица и моля за вашия коментар,защото до тогава ще се "гръмна" от притеснения.

хормони                   референтни граници
LH 4.6 mlU/ml               до 12.6
FSH 7.58 mlU/ml             до 12.5
prolactin 316.10 mclU/ml     72-511
Estradiol  62.78 pg/ml       24.5-195
Testosteron 0.55 ng/ml       0.06-0.82
DHEA-S  12.17 mol/l          1.8-7.7

Написах само референтните граници за първата фаза, т.к. изследванията са правени на 2 ден от цикъла. Притеснява ме увеличената почти двойно стойност на последния хормон. Пречи ли това на забременяването? Как се регулира? Как бихте коментирали другите хормони? Въобще всяка информация и мнение ще са ми от полза. Благодаря ви много предврително за времето, което ще отделите, за да отговорите на въпросите ми!

Re: Много моля за коментар и на моите хормони!
« Отговор #1 -: Април 13, 2008, 00:26:10 am »
Честно казано нямам никаква идея какъв е този последния хормон, но не бързай да се шашкаш без да чуеш коментар от лекар. Знам, че хормоните винаги се пускат между трети и пети ден на цикъла, може би това е причината за отклонението. Поне всички други стойности изглеждат перфектно. Ти казваш, че си ги пуснала на втори ден. И все пак нека някой по-компетентен изкаже мнение.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Април 13, 2008, 07:15:42 am »
Според мен хормоните с изключение на DHEA-S са добре.
DHEA-S  : Дехидроепиандростерон сулфатът (DHEA-S) се синтезира от надбъбречните жлези.
Нивата му говорят за дейността на тези жлези.
Повишените нива на хар-ни за СПКЯ.

Може би е по-добре да се повтори изследването и тогава да се правят заключения.
Трябва ти добър лекар : гинеколог - ендокринолог
Пиши какво е казал лекаря, моля  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #3 -: Април 13, 2008, 11:20:31 am »
Благодаря ви много момичета! Златни сте! :) Пожелавам на всички в най-скоро време ПОБЕДА в неравната борбата за бебенца :fighting: след това: :bfp1: и накрая едни хубави :bori_007: или  :bori_004:!Непременно ще пиша какво е казал доктора и какво ми е предписал.
 Слънчев ден ви пожелавам!
*
« Отговор #4 -: Април 13, 2008, 12:22:51 pm »
Направи си изследванията не на 2-ри ден , а на 3-5 ден.Ще видиш съвсем различни стойностти.Не се правят на 2-ри ден.