0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неустановена сърдечна дейност
« -: Април 17, 2008, 14:45:03 pm »
След дълго отцъствие се завръщам на линия. Тихичко ще кажа че имам  :bfp:, но днес бях на преглед и док не е сигурен дали бебо има сърдечна дейност. По мои сметки трябва да съм в 9 г.с. Последния ми цикъл беше на 19.02.2008г. Сега ще съм на дуфастон и но-шпа заради леко зацапване и другата седмица пак на доктор.  :balk_144: Възможно ли е да се открие по-къно сърдечната дейност или пък аз да съм объркала сметките. По принцип цикъла ми беше средно на 35 дни. Ако някой може да ми помогне със сметките че ще се побъркам от литература :balk_172:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Неустановена сърдечна дейност
« Отговор #1 -: Април 17, 2008, 14:50:22 pm »
да, изчислено по дата на последен МЦ, си в 9-та г.с.
ако е била по-късна овулацията, може да има 1 седмица отместване. би трябвало да се види сърдечна дейност.
с какъв УЗ те гледат - вагинален ли? ЧХГ нараства ли правилно?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #2 -: Април 17, 2008, 15:06:50 pm »
С коремен ехограф ме прегледа. Не съм пускала ЧХГ. Днес за първи път ходих на доктор и той ми каза че вижда откъслечна дейност т.е. не е постоянна. Само толкова беше прегледа - нищо повече и ми изписа дуфастон. Но като смятах с калкулатора за датата на зачеването ми излиза че съм в 7 г.с. незнам вече се обърках. :?
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #3 -: Април 17, 2008, 15:09:05 pm »
"откъслечна сърдечна дейност"?  8O демек, сърцето ту работи, ту не работи???
я вземи да потърсиш друг доктор... от къде си?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #4 -: Април 17, 2008, 15:23:59 pm »
От Силистра съм и нямам много голям избор. Пък и все пак този при когото ходих е шеф на АГ отделение.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #5 -: Април 17, 2008, 15:28:54 pm »
за твое успокоение да кажа, че с коремен ултразвук се вижда по-късно. чакай и не губи кураж!

« Отговор #6 -: Април 17, 2008, 15:48:54 pm »
Може би това ми се искаше да чуя. Но кога ще се успокоя незнам. Все пак благодаря за бързите отговори.  :bighug:   Все пак да не губя надежда докато "кораба още се движи, а не е потънал"
« Отговор #7 -: Април 17, 2008, 16:35:25 pm »
И аз си мисля, че проблема идва от факта, че те гледа на коремен, а не на вагинален.
Карабът няма да потъне....ще си плува още доста седмици ;)
Стискам палци, Цеци
« Последна редакция: Април 17, 2008, 16:37:20 pm от Black_rose »
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #8 -: Април 24, 2008, 09:31:32 am »
С коремен ехограф ме прегледа. Не съм пускала ЧХГ. Днес за първи път ходих на доктор и той ми каза че вижда откъслечна дейност т.е. не е постоянна. Само толкова беше прегледа - нищо повече и ми изписа дуфастон. Но като смятах с калкулатора за датата на зачеването ми излиза че съм в 7 г.с. незнам вече се обърках. :?
Аз според док също съм в началото на 7-ма седмица, при мен на коремен ехограф нищо не се вижда, ама абсолютно нищо, всеки път ме гледа първо на коремен и после на вагинален, какво да се прави, при това при мен матката била малко обърната. На вагинален видяхме и пулс и всичко. Док каза, че на коремен ще ме гледа след 12-та седмица, тогава вече трябвало да се вижда, така че успех и стискам палци всичко да е ок!  :crossfingers: :bighug: и накрая един здрав и усмихнат  :babyflips:
« Отговор #9 -: Април 24, 2008, 14:01:07 pm »
Имаме си пулс  :cheerleader:. Док каза че съм в 9 г.с. и във вторник ще направим картон и всички необходими изследвания :jump12:

*
« Отговор #10 -: Април 24, 2008, 16:05:37 pm »
Браво.Честито и  лека бременност. :D
*
« Отговор #11 -: Април 24, 2008, 16:10:49 pm »
Имаме си пулс  :cheerleader:. Док каза че съм в 9 г.с. и във вторник ще направим картон и всички необходими изследвания :jump12:

Честито и леки 9 месеца!
« Отговор #12 -: Април 24, 2008, 17:54:54 pm »
Честито и лека бременност!
<a
*
« Отговор #13 -: Април 24, 2008, 20:09:31 pm »
Честито, Цеци, и лека бременност!  :ballons:

« Отговор #14 -: Април 24, 2008, 21:11:46 pm »
Честито и лека бременност :babyflips:
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #15 -: Април 25, 2008, 00:20:57 am »
браво!  :D

« Отговор #16 -: Април 25, 2008, 08:41:37 am »
Честито!

Леки и безпроблемни 9 месеца!

« Отговор #17 -: Април 25, 2008, 10:10:37 am »
Честита бременност :P
« Отговор #18 -: Април 25, 2008, 12:02:01 pm »

Поздравления, Цеци !
Лека и безпроблемна !
*