0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

искам бебе
« -: Април 18, 2008, 12:41:23 pm »
Здравейте на всички. Нова съм в този форум и искам малко помощ. :balk_173:
Правим опити за бебе, но то все не идва. Правиха ми вече всички изследвания и при мен всичко е наред / цветна снимка стимулиране на овулация, хормони, проследяване на овулация и всичко е ОК/, на мъжа ми правихме спермограма и се оказа 50/50. Също така като допълнение баха записали, че се съмняват за варикоцеле, но засега казаха че няма смисъл да се оперира. Така от 50% който спадат към подвижните  :00001754:, 45% от тях са подвижни, 5% са слабо подвижни. В понеделник сигурно ще ми правят инсеминация. И като че ли малко ме притесни но незнам защо. Можете ли да ми кажете какъв е процента от успена инсеминаци? :ask:
Ще съм благодарна на някакви напътствания, отговори и да ми кажете дали в Шейново са добри от към инсеминация.
*
Re: искам бебе
« Отговор #1 -: Април 18, 2008, 14:41:09 pm »
Здравей Рея44, ето ти малко статистика за инсеминациите:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=3370.0
Шейново не е мястото за инсеминация.
Успех!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #2 -: Април 18, 2008, 18:15:30 pm »
Рея, къде правихте тази спермограма, за която говориш?
Подкрепям Джоли, че Шейново не е най-подходящото място за инсеминации.

« Отговор #3 -: Април 18, 2008, 18:31:37 pm »
Спермограмата я правихме в Майчин дом.А защо не ми препоръчвате Шейново от каква гледна точка. Аз ходя там от мин год и съм доста доволна. То си има специализиран кабинет по стерилилитет. Дано да имам успех де. Добре де а къде ще ми препоръчате да се насоча? :)
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #4 -: Април 18, 2008, 18:53:28 pm »
Спермограмите от Майчин дом не са добър вариант. А за кабинета в Шейново ще кажа само, че в много болници има такива "специализирани" кабинети. Но попитай за успеваемост, потърси мнения и т.н. Щом става въпрос за София- хората са Щерев, Владимиров и Стаменов. Това го знае всяко хлапе  :wink: Разбира се, не казвам, че в Шейново задължително няма да ти помогнат, но просто шансовете са по-малки. Ти си прецени колко време си готова да чакаш (за да не кажа да изгубиш в лутане по търсене на правилния лекар). :D Още веднъж- успех!

« Отговор #5 -: Април 19, 2008, 12:40:33 pm »
Момичета много благодаря. А и още нещо да попитам с какво е по - различно при Щерев и другите докита, които споменахте? Нали по един и същи начин се прави тази процедура, защо те да са по- добри нали и другите докита са специализирани по този специалност без значиние в коя клиника или друго болнично заведение.
На мен ми я препоръчаха тази док. в Шейново 2 мои приятелки, и за това натам се ориентирах. Но без значение важното за сега е всичко до мине успешно и да има положителен резултат. :bfp1:
*
« Отговор #6 -: Април 21, 2008, 09:21:23 am »
Извинявам се , но малко извън темата.
Zlatulka, аз съм ara , joli -  обракваш ни заради тигярчетата , но аз си ги бях сложила първа. Може би ще е  добре да и   пиша, за да не стават грешки. Когато за пръв път забелязах и тейните тигърчета четох четох и си мислех ей това нещо никога не съм го писала аз....и след това видях ,че ника е друг. :D
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #7 -: Април 21, 2008, 19:15:14 pm »
Извинявам се , но малко извън темата.
Zlatulka, аз съм ara , joli -  обракваш ни заради тигярчетата , но аз си ги бях сложила първа. Може би ще е  добре да и   пиша, за да не стават грешки. Когато за пръв път забелязах и тейните тигърчета четох четох и си мислех ей това нещо никога не съм го писала аз....и след това видях ,че ника е друг. :D
Извинявам се за грешката :D Аз обикновено чета ника защото има много момичета с повтарящи се аватари, но този път нещо съм се отнесла.. :lol:

« Отговор #8 -: Април 22, 2008, 18:45:06 pm »
Момичета много благодаря. А и още нещо да попитам с какво е по - различно при Щерев и другите докита, които споменахте? Нали по един и същи начин се прави тази процедура, защо те да са по- добри нали и другите докита са специализирани по този специалност без значиние в коя клиника или друго болнично заведение.
На мен ми я препоръчаха тази док. в Шейново 2 мои приятелки, и за това натам се ориентирах. Но без значение важното за сега е всичко до мине успешно и да има положителен резултат. :bfp1:

Мила, причината е че тези три клиники са специализирани клиники по репродуктивна медицина, и специалистите си разбират от работата много по-добре от който и да е добър гинеколог, който е в общо специализирана гинекологична клиника. Освен това тези, които обработват материала при Щерев, Стаменов, Владимиров, са специалисти ембриолози, а това също е много важно да се направи от ембриолог, а не от лаборант. И аз те съветвам да отидеш в Клиника по стерилитет - която и да е от изброените по-горе.