Днес май е прегрял телефонът на клиниката в Плевен от нас. И аз звънях.
Миналата седмица правих контролни изследния там. В края на седмицата получих резултатите и препоръките на доц. Конова, но... липсваха препоръките за по време на бременност.
Моето положение е умерено-повишени тромбоцитно-левкоцитни агрегати. Хомозиготен носител съм на 4G/4G на PAI. Нисък имунитет. Нямам антифосфолипидни и др. антитела. Сега след имуностимулираща терапия и при мен има НК клетки 18 %, но преди ми бяха на горната граница в референтните, а и имам подозрения, че при бременност ги качвам (не съм 100 % убедена, че НК клетките правят така, само подозрения).
raia123, с това почти отговарям на въпроса ти. Аз не съм правила IgJ имуноглобулин. По отношение на другите показатели - подобрило ми се е съотношението Th/Ts, това мисля че е много добре, още 1-2 показателя, други 1-2 си остават същите.
isev, дали съм доволна от резултатите от имуностимулиращата - относно рецидивиращата ми всеки или през месец инфекция сега постигнахме 5-месечен период, което е много добре, но имайки предвид все пак че това е времето, в което съм вземала лекарства - не знам. Да видим, ако без лекарства има някакво разреждане, тогава наистина ще съм доволна. Това по-скоро е въпрос на организъм и едва ли лекар може да ми помогне кой знае колко, няма лекарства по случая.
Дали съм доволна от имуностимулиращата като цяло - може би 60 % да.
Шашкам се за това че имам предписани само аспирин протект при планиране и по време на бременност и фраксипарин 0,3 през ден след + тест. Аспиринът съм срещала, че е по-добре да се пие след ову до началото на менструацията. Нямам нито интралипид, нито имуновенин..., а сега особено с тези НК клетки...
Май аспиринът не влияе на тромбоцитно-левкоцитните агрегати...