възприех тематата в контекста на инцидентите.
по отношение на "другите неща" все още размишлявам и гадая, щото - признавам, не разбирам все още какво точно се има предвид. явно съм перфектната майка
не съм перфектна, разбира се. но все пак се опитвам да проявявам разбиране и към себе си, моите мотиви да направя нещо, моите емоции
наскоро си мислих дълго за смученето на палеца от Симона. мисля си, че този навик го има и се задълбочава много, вкоренява се направо, защото на моменти, едни ежедневни моменти, крада време от детето и вместо да играя с него, да се занимаваме нещо, аз го оставям само да се занимава, а гледам да изпълня някакъв план, който съм си поставила - чиниите, пералнята, пода, ах ей сега, само да лъсне всичко, да стане перфектно и почваме да играем на чисто - план, напълно безмислен на фона на детето , а за мен защо е толкова значим и важен
съответно се правя, че не забелязвам, че детето в един момент му доскучава само, застава някъде и просто смучка пръст, докато ме изчака. пръстчето стана май заместител на мама, докато я няма и свърши нещо. да не говорим, че понякога, когато наистина съм си втълпила, че искам нещо да свърша, а тя ми "пречи" - аз й тиквам парче банан в ръката, което е недопустимо!!!
мисля си, че явно ми се отразява по някакъв начин това, че вече повече от година не ходя на работа, рядко излизам, рядко има свой социален живот - явно това ме кара да се чувствам не особено значима и аз много искам да се докажа перфектна в нещо като придавам важност на безмислени неща - перфектната домакиня...
не знам дали за подобни терзания, свързани с поведението ви и постъпките спрямо детето имате предвид. от тук нататък идват много години с по 365 дни възпитание, няма да е лесно да постъпваме все по най-добрия начин, и мен ме е страх дали ще успея.