0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Няколко въпроса
« -: Януари 26, 2006, 08:57:51 am »
Здравейте!
Предполагам, че многократно са задавани тези въпроси, но не мога да намеря къде точно, така че ще съм ви много благодарна ако ми отговорите.
1.От два месеца си меря БТ и до сега си мислех, че овулацията настъпва в деня, в който температурата ми мине 37 градуса, но четох какво ли не е вече съм доста объркана.Така ли е или греша?
2.При полов акт голяма част от семенната течност изтича.Това нормално ли е или е някакъв проблем?И ще мога ли да зачена въпреки това?
3.Оказа се, че съм с обърната матка и трябва да сменим позата, за да забременея.Така ли е или и в нормална мога да зачена?
Благодаря ви предварително.
Няколко въпроса
« Отговор #1 -: Януари 26, 2006, 09:20:02 am »
Отговори на 1 и 3 въпрос ще намериш в библиотеката (една от темите закачена в началото). За 2 ти въпрос не е добре да изтича семенната течност, затова би могло да има някакъв проблем, но по принцип (и в библиотеката ще го видиш, а и в дискутираните теми) след полов акт е добре да постоиш легнала, дори с вдигнати или свити в колене крака и по-гръб за около 30 минути. Чувала съм, че при обърната матка се стои по корем. А след като станеш нормално е все пак излишната течност от теб да си изтече - няма как да си остане цялата в теб.
Успех
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Няколко въпроса
« Отговор #2 -: Януари 26, 2006, 11:12:08 am »
дефинирай моля те нормална и ненормална поза.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Няколко въпроса
« Отговор #3 -: Януари 26, 2006, 11:26:30 am »
Цитат на: Lilly
дефинирай моля те нормална и ненормална поза.

"Нормална" е мисионерската, а "ненормална" е задната прашка ;)
Втората се препоръчва при обърната матка.
Няколко въпроса
« Отговор #4 -: Януари 26, 2006, 11:29:19 am »
Карам по точки  :D :
1. По старите учебници, съответно и старите знания на докторите, трябва да се качи над 37 градуса температурата за да означава, че може би има овулация. Но реално трябва да имаш двуфазност, което ще рече температурата във втората част на цикъла да е поне с 0,2 градуса по-висока от първата и да се задържи такава поне 10 дни.
2. Кога изтича семенната течност? Когато си легнала или когато станеш?
3. За обърнатите матки съветват да се прави секс като жената е по корем или поза "кучешката" :D, но по втората незнам, ако правите така дали трябва после половин час да стоиш така или можеш да легнеш. Но факт е, че жени с обърнати матки са забременявали и забременяват без да прилагат пози ала Кама сутра :lol:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Няколко въпроса
« Отговор #5 -: Януари 26, 2006, 12:07:42 pm »
Притеснява ме това, че дори 30 минути да лежа спокойно пак изтича, без да съм се изправяла, но ако стана веднага е много повече.
Благодаря ви за отговорите, че бях започнала да се плаша доста.
Ето това ме обърква:
1.Температурната крива

Температурната крива на менструалния цикъл се състои от една първа част, в която тя е под 37 градуса . Когато цикълът е нормален, 28 дневен, на 14-тия ден внезапно има понижаване на температурата. Това е моментът на овулацията. Още на следващия ден температурата отново се повишава, за да надхвърли два дена по-късно 37 градуса. Тази втора част на кривата се нарича хипертермична фаза, се запазва (над 37 градуса) до началото на следващата менструация , т.е. 11-14 дни
.
Прочетох в темите в началото, това означава ли, че овулацията е три дни преди повишаване на температурата?
Няколко въпроса
« Отговор #6 -: Януари 26, 2006, 12:23:05 pm »
Ами не точно, защото не винаги и не при всеки протичат така нещата. На мен нормалната ми графика е без понижаване на темп преди овулация, и температурата прави рязък скок . Т.е. приемаме аз средна температура да е 36,7 преди ову и изведнъж скача на 37,2.
Затова ти препоръчвам да помериш 2-3 месеца и после ще можеш да добиеш представа как горе долу реагира организма ти.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Няколко въпроса
« Отговор #7 -: Януари 26, 2006, 15:14:52 pm »
Цитат на: jay
Ето това ме обърква:
...Прочетох в темите в началото, това означава ли, че овулацията е три дни преди повишаване на температурата?

Jay, когато температурата се повиши и мине във втората фаза, тогава овулацията вече е минала.
Приема се, че овулацията съвпада с кратковременното спадане на температурата, а повишаването на базалната температура става средно около два дни след овулацията.

Това е цитат от тази статия: Базалната температура

Така че, времето за усилни опити е КОГАТО леко започне да пада Т, и преди да се повиши. След като се повиши, вече е безмислено.

Мерила съм повече от година Темп. и съм засичала графиките и с УЗИ, поне при мен ову-то е когато Т спадне (момента на пропадането) преди да се повиши за 2рата фаза.
Във 2рата фаза (ЛФ) температурата се покачва, защото се повишава нитото на прогестерона. А той се повишава след като фолукула се е спукал. На мястото на спукания фоликул се образува т.нар. `жълто тяло` и то произвежда прогестерона, който пък стимулира лигавицата да нараства и да е готова да приеме яйцето.

Можеш да следиш ову с тестове за овулация. Те отчитат пика на ЛХ хормона, този пик провокира пукането на фолукула. Теста се позитивира туку преди настъпването на ову-то.
Демек, ако ову-теста ти е положителен....точно е момента за дейстия...

Тук има 1 особенност, при СПКЯ може да има полж.тест, защото ЛХ е повишено, но всъщност  не настъпва ову.
Изобщо.... с 2 думи ... нещата не са еднозначи...и зависят от много неща.

Начертай си графиките и ги пусни .. така ще е по-лесно да се прави някъкъв анализ.
Успех. :)
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*
Няколко въпроса
« Отговор #8 -: Януари 28, 2006, 10:34:50 am »
Вече успях да закача графиката.
Нормална ли ми е?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Няколко въпроса
« Отговор #9 -: Януари 28, 2006, 11:06:09 am »
Нормална е.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Няколко въпроса
« Отговор #10 -: Януари 28, 2006, 11:45:39 am »
Цитат на: jay
При полов акт голяма част от семенната течност изтича.

Защо смяташ, че голяма част изтича?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Anonymous

Няколко въпроса
« Отговор #11 -: Януари 28, 2006, 11:50:41 am »
Ами така мисеструва, може би греша.Просто се чудех дали е нормално да има такова изтичане.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Няколко въпроса
« Отговор #12 -: Януари 28, 2006, 11:56:53 am »
Да, нормално е да изтича, но понеже казваш "голяма част", а не просто "изтича", затова попитах.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Няколко въпроса
« Отговор #13 -: Януари 28, 2006, 12:03:31 pm »
Оффф това с лежането след секс,вдигане на краката и т.н. го правих по едно време,но ефект нямаше.В месеца,в който успях да забременея изобщо не съм лежала.Когато ми биха Прегнила,ни казаха да не правим секс същата вечер,а на следващата.Да ама щяхме да имаме гости и познайте къв секс имаше-набързо,колкото да не изпуснем момента.После веднага станах и отидох да се мия и да подготвям масата и т.н.Следващите няколко дни секс не сме правили.Та всъщност се е получило точно тогава,когато нито съм лежала,нито съм сде чекнала по стените.
<br />
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Няколко въпроса
« Отговор #14 -: Януари 28, 2006, 13:05:08 pm »
И аз съм офф и аз лежа и не ставам и това взе да ми писва. Даже от 5-6 месеца и спя с възглавница пот :cul2:  и пак не съм хванала. Така че време е май да зарежа тези възглавници и вирене на крака и ако не забременея то поне да се наспя удобно. Нещо взе да ми писва и от температури и от възглавници. :(
Но при мой приятели има ефект  :D , и горещо ми го препоръчват :lol: , и знаете ли че те цели 5 месеца са се мъчили горките. :lol:  :lol:  :lol:
и да благодарим на възглавницата че толкоз много и е помогнала и те след толкова мъки и страдания са успяли най- накрая :lol:  :lol:

jay кумата ми е с обърната матка и от първия път хвана.Износи и роди без проблеми детенцето си. Майка и също и има две прекрасни дъщери. Казвам го за да се пооспокойш малко. Желая ти успех и прекрасни дечица.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0