0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
да погледнете и мен
« -: Април 26, 2008, 21:07:42 pm »
 За  първи път ми е да меря температура и да засичам овулация-как е графиката ми  дотук :ask:-май тези дни трябва да е ?
Като продължителност на цикъла преди е бил на около40 дни-и когато си иска.
Посследните месеци съм била на дуфастон, марвелон  и лапароскопия...-така че незнам каква продължителност да приема че ми е цикъла.
На 7,04 е първи ден от  цикъла.
Н а 11 ден бях на преглед при д-р Владимиров-малък фоликул- и на 17,04,2008- 18 ден -19  бе големината на  фоликула .
Д-ра каза   събота и понеделник да  :bed: , а в сряда  да ме види пак.
Днес за всеки случай направих тест за овулация-отрицателен.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: да погледнете и мен
« Отговор #1 -: Април 26, 2008, 21:28:34 pm »
аз след 21.04 не виждам нанесени данни?
дотогава, графиката не дава признаци на овулация.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #2 -: Април 26, 2008, 21:34:07 pm »
ами нанесла съм-ама защо ли не се виждат :bonk:-аз като вляза ги виждам
« Последна редакция: Април 26, 2008, 21:37:23 pm от nimika »

*
« Отговор #3 -: Април 26, 2008, 21:37:35 pm »
Всичко се вижда - мисля, че Джам гледа долната лента, със сините квадратчета- тя отборява деня на МЦ, а горе, в червените квадрати са дните от месеца. нали първи ден ти е бил 06/04? и си нанасяла до днес, 26/04? аз ги виждам :) ама не ме бива в коментирането, съжалявам!! дано Денис успее да ти погледне графиката!! весели празници и приятна почивка от мене!!!
*
« Отговор #4 -: Април 26, 2008, 21:42:29 pm »
Ако на 18 ден фоликула ти е 19 мм,то би трябвало вече да се е спукал.Но това не се вижда по стойностите в графиката.Лекарят ще каже на прегледа имало ли е О или не.

П.П.Но е възможно и да се спука след няколко дни,дори и да е по-големичко фоликулчето.Успех :wink:
« Последна редакция: Април 26, 2008, 21:44:59 pm от ania »
*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #5 -: Април 26, 2008, 21:45:59 pm »
поправих  -не мога да разбера защо като впиша че на 06,04,08 съм имала гадене,лошо ми е било-и ми го вписва като първи ден на цикъла-първи ден ми е 07,04 .
Дойде ми късно вечера на 06,04-с оскъдно кървене а не нормално течение- но специално съм питала д-р Владимиров -щом е дошло късно вечерта -за първи ден се брой следващия.
Остава да чакам ову-то-май ще е точно след Великден :balk_45:-дано се пукне  моето чйце-а да не  стане пак киста :(

*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #6 -: Април 26, 2008, 21:53:47 pm »
ania- благодаря-дано -18 ден е бил в четвъртък- доктора каза да наблягаме  днес и понеделник-а в сряда  да ме види.Аз за това се притесних -че днес  ову-теста е отрицателен -ако може да  му се вярва . макар че д-ра каза че въобще няма нужда да правя тест-прегледа при него че  достатъчен.

*
« Отговор #7 -: Април 26, 2008, 21:58:26 pm »
Имай доверие на лекаря си. :wink: Ще чакаме в сряда хубави новини за един спукан вече фоликул.А вие си наблягайте задължително :crossfingers:
*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #8 -: Април 29, 2008, 19:50:53 pm »
аз  безрезервно имам  доверие на д-р Владимиров,но ако може да погледнете-по тази графика дотук няма овулация :?нали така -тесовете  за ову са отрицателни  :?/-малко трудно ми е с тях да  не пия вода  и уж спазвам  до 2 часа-ама не много стриктно/-а уж имаше фоликул 19 мм в четвъртък.
След ден съм при д-ра и ще ми каже повече след фоликуметрията-  но ако не се  е пукнал  фоликула какво следва :(
« Последна редакция: Април 29, 2008, 20:04:48 pm от nimika »

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #9 -: Април 30, 2008, 14:21:44 pm »
До тук графиката ти не показва да е имало О.
Ако има повече от 1 домин. фоликул, това може да е причината за липса на О. или да е имало О. но графиката да не го показва.
Ако някой от фоликулоте е достигнал определен размер, О. може да се предизвика медикаментозно, но това е по преценка на лекаря /защото сега може да УЗ да се види фоликул 19мм, но той да е задържан напр., т.е да го има от 5-6 дни и да не е 'годен' за О./

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #10 -: Април 30, 2008, 14:47:11 pm »
благодаря denis-ти си цяло чудо и слънце -как успяваш да  отговориш на всички ни -желая  ти много здраве  -доброто да ти се  връща многократно :wink:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #11 -: Април 30, 2008, 16:45:52 pm »
 :D  За нищо

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум