0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
спорт и опити за забременяване
« -: Април 29, 2008, 20:34:54 pm »
пречи ли по някакъв начин  умерения спорт  на опитите за забременяване и на овулацията -в смисъл тренировки във фитнес зала ,коремни преси и такива

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: спорт и опити за забременяване
« Отговор #1 -: Април 29, 2008, 20:46:55 pm »
пречи ли по някакъв начин  умерения спорт  на опитите за забременяване и на овулацията -в смисъл тренировки във фитнес зала ,коремни преси и такива

Доколкото ми е известно коремните преси помагат за пукането на фолукилите-не мисля че са вредни..и също така и аз ходя на фитнес и правя опити за бебе..Никой от инсртукторите не ми е казал че има проблем за забременяване-напротив даже си мисля че от ходенето на фитнеса постигам резултат с МЦ.по принцип съм с нередовен цикъл....в общи линии моето менние е че не пречи-остава въпроса до каква степен е натоварването! :)
« Отговор #2 -: Април 29, 2008, 21:07:40 pm »
Не пречи, според мен! Понеже без движение не мога да живея, докато правехме опити за забременяване ходех на фитнес 8 -12 пъти месечно (и бягах на пътека не по малко от 12 км седмично). След като забременях си мислех, че трябва да спра всякаква двигателна активност през пъвите з месеца, обаче гинекологът ми каза, че не е нужно. Сега изпълнявам комплекс от упражнения за бременни и откакто започнах, ми прилошава доста по-рядко и се чвствам много по-добре.

И аз съм чувала, че коремните преси помагат за пукането на фоликулите, а фитнесът като цяло - за поддържането на оптимално телесно тегло, което явно е много важно за успешно забременяване. Е, по време на периода с опитите натоварването ми от овулацията до менструацията беше по-леко. Така, че - приятен спорт и успех в другото начинание!   
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #3 -: Април 29, 2008, 21:20:47 pm »
благодаря  момичета :)-естествено не става за някакви супер натоварвания-всичко в рамките на разумното-след зимата и лапароскопията се поотпуснах-а сега  се притесних да не  би със  спорта да повлияя отрицателно на овулацията .Иначе май тук четой -едно момиче с коремни  беше спукало киста.
При мен ако фоликула пак не иска да се пука/вече имам две лапароскопии / -ще му разкажа играта с коремни :wink:
Saule_Nova - само да стане чудото при мен-веднага ще те питам за упражненията за  preggo -сега даже не смея да помисля че ще дойде и това време
« Последна редакция: Април 29, 2008, 21:24:51 pm от nimika »

*
« Отговор #4 -: Април 30, 2008, 09:57:48 am »
Браво много полезно въпросче, и аз доста пъти съм се чудила по темата  :ask:
DSC00102
« Отговор #5 -: Април 30, 2008, 11:03:38 am »
Saule_Nova - само да стане чудото при мен-веднага ще те питам за упражненията за  preggo -сега даже не смея да помисля че ще дойде и това време

Ще дойде, ще видиш  :lol: Нищо чудно и съвсем скоро да е!
Тогава - дай знак и веднага те "снабдявам" с най-безопасния и приятен комплекс за бременни :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Април 30, 2008, 14:22:56 pm »
Не пречи  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум