0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Missed abort причини при вас
« Отговор #20 -: Май 04, 2006, 12:20:50 pm »
Juli7, аз също не вярвам на тези глупости, защото в епикризата ми нищо съществено не пише. Освен изследванията на кръв, която ми взеха, имаше и изследвания на урина, която изобщо не съм давала, а всичко останало беше преразказ на прегледа от преди абразиото. Единствена причина, поради която отидох да ми го направят беше, че не исках да видя плода, когато падне, защото при втория аборт го видях и ми беше много тежко след това. Този път поне това си спестих.
Иначе следващата седмица с моя мъж имаме записан час при доктор Владимиров и започваме да търсим причините.
*
« Отговор #21 -: Май 04, 2006, 13:21:45 pm »
Цитат на: iskra
Здравеите вси4ки,
преди дни прегивqх вториq си миссед аборт.и двата дqха вав 12 седмица,и на двата просто не откриваха пулс.сега ми казаха 4е трqбва да се направqт вси4ки изследваниq за които и вие говорите,но като 4ета моге и ни6то да не покагат.4удqсе от каде 6те намерq сили да опитам пак?мен и вториq пйт толкова ме бе6е страх а сега......целиq ми гивот рухна за един ден,но вие много довре знаете това.радвам се 4е има толкова много информациq на таq тема и 4е мога да комуникирам с хора вав са6тото полугение.Молq ако нqкои моге да ми препора4а лекари вав Варна и какви изследваниq и какви е наи добре да направq?
БЛАГОДАРQВИ

Здравей, Искра!
Съжалявам за това, което си преживяла. Не се отчайвай, почини си добре и събери сили да продължиш напред.  :balk_21:  
Добре е да отидеш на генетична и имунологична консултация.
Що се отнася до лекарите във Варна - препоръчвам ти д-р Александров. Той ще ти каже какви други изследвания са необходими.
P.S. Пиши на кирилица, по-лесно се чете  :D
« Отговор #22 -: Май 04, 2006, 20:37:51 pm »
Цитат на: panda

Здравей, Искра!
Съжалявам за това, което си преживяла. Не се отчайвай, почини си добре и събери сили да продължиш напред.  :balk_21:  
Добре е да отидеш на генетична и имунологична консултация.
Що се отнася до лекарите във Варна - препоръчвам ти д-р Александров. Той ще ти каже какви други изследвания са необходими.
P.S. Пиши на кирилица, по-лесно се чете  :D

Благодаря ти,можеш ли да ми дадеш координатите на д-р Александров,и по точно с какво  се занимава,на мен ми казаха да отида при д-р Александрова за генети4ните изследвания,а мен ме гледа д-р Чернеява.
*
« Отговор #23 -: Май 04, 2006, 21:33:56 pm »
Цитат на: iskra
Благодаря ти,можеш ли да ми дадеш координатите на д-р Александров,и по точно с какво  се занимава,на мен ми казаха да отида при д-р Александрова за генети4ните изследвания,а мен ме гледа д-р Чернеява.

Д-р Александров е акушер-гинеколог и ембриолог.
Координатите на д-р Александров са:
Клиника Кисьови
тел.052/631 888 - вторник и четвъртък
ул.Габрово №43 (вход от ул.Дунав) срещу бензиностанция OMV - близо е до гарата
За генетична консултация ти препоръчвам доц. д-р Ангелова -
лаборатория по медицинска генетика
университетска болница - Варна
0898 684701

За д-р Александрова не съм чувала. Къде работи?
А коя е д-р Черняева? Да не би да имаш предвид д-р Чернева?
« Отговор #24 -: Май 06, 2006, 21:23:23 pm »
Благодаря ти Panda,правя малко грешки на кирилица :).Да за д-р Чернева става въпрос чувала ли си за нея?Тя ми даде и същия телефон на доц.Ангелова ама аз и нея сам объркала...Съжалявам
*

Anonymous

« Отговор #25 -: Май 07, 2006, 14:46:21 pm »
А някой, може ли да ми отговори дали има симптоми при missed abort и какви са те? Благодаря предварително
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #26 -: Май 07, 2006, 16:33:55 pm »
Цитат на: Anonymous
А някой, може ли да ми отговори дали има симптоми при missed abort и какви са те? Благодаря предварително

ами при мен нямаше нито болки,нито кървене-нищо.Просто отивам на преглед и няма сърдечна дейност. :(
 Прочети тези статии:
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=39  
 http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=123
<br />
*
« Отговор #27 -: Май 07, 2006, 18:21:09 pm »

И при двата ми миседа, никакви признаци. Няма кървене, болки или други признаци. Просто отиваш на преглед и се установява липса на сърдечна дейност.  :(
« Отговор #28 -: Май 07, 2006, 23:32:42 pm »
от началото бременността ми започна с контракции и болки и пиех но- шпа. в някои дни бяха по- силни, в други изобщо ги нямаше. въпросния ден бях по друг повод в болницата и изведнъж се паникьосах- ей така от нищо. понаболяваше ме, но не по- силно от друг път и въпреки това усетих как се чувствам все по- уплашена и не знаех от какво. може и да е било 6- то чувство, а може и мрачните ми мисли да са взели връх... други симптоми нямаше. бебето беше в 12 г.с. и беше загинало от 3-4 дни. в епикризата не беше посочена причина, но беше споменат херпеса на устната ми.
« Отговор #29 -: Май 08, 2006, 09:43:17 am »
При мен болката в гърдите беше поотслабнала някъде в 8 седмица и бях притеснена малко и когато леко прокървих в десета и отидох на преглед, се оказа, че плодът е с размери на осма седмица и няма сърдечна дейност.
*
« Отговор #30 -: Май 08, 2006, 15:05:39 pm »
Аз преживях два спонтанни аборта в 8-9 седмици. Никакви признаци, просто в един момент започнах да кървя, по малко, но непрекъснато. Въпреки това и двата пъти плодът не падаше сам, и се наложи да ме кюретират..
Причини- нищо не откриват, за първият път казаха, че е  станало понеже, преди да разбера, че съм бременна, съм пила лекарства против грип...За втория и това не могат да го покажат като причина....
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #31 -: Май 08, 2006, 15:55:14 pm »
Цитат на: erika
Аз преживях два спонтанни аборта в 8-9 седмици. Никакви признаци, просто в един момент започнах да кървя, по малко, но непрекъснато. Въпреки това и двата пъти плодът не падаше сам, и се наложи да ме кюретират..

И аз така.
Ерика, а какви изследвания направи?
Прочети по-нагоре в темата, ако не си.
Има информация за изследванията.
Дано е било лош късмет, при теб!
*
« Отговор #32 -: Май 08, 2006, 17:06:11 pm »
Ми Дани, всичко което трябваше според лекарите- генетични изследвания, имунулогични, хормони...и това след първия аборт...сега нище не правих...нали съм "перфектна".
Дано да е лош късмет при всички ни и да не се случва никога повече!
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #33 -: Май 08, 2006, 17:11:27 pm »
Дано, Ерика!Успех нататък!
И на всички!!!
« Отговор #34 -: Май 08, 2006, 20:18:21 pm »
При мен,първия път имаше леки прокървявания,но втория път имах само някакво вътрешно осещане ,че нещо не е наред.И ми казаха че е станало съвсем скоро,но въпреки това гърдите ми не бяха толкова напращели и не ми беше лошо,както каза едно момиче "просто вече не се чувствах бременна".
« Отговор #35 -: Май 09, 2006, 10:02:14 am »
А на мен никога не ми се доповръща през трите бременности. Само гърдите много ме боляха и казвах на мъжа ми през последната бременност: "Нашето бебенце е много добричко, щом не ме кара да повръщам". А то не било защото е добричко.
« Отговор #36 -: Май 10, 2006, 00:28:50 am »
Цитат на: tsvetelina
"Нашето бебенце е много добричко, щом не ме кара да повръщам". А то не било защото е добричко.

И аз така казвах, защото и на мен не ми се повръщаше никога, аз също казвах, че бебето е много добричко. Но недей да мислиш, че е било лошо бебе, просто толкова му е било писано да престои с нас, а сега е в рая с Господ и ангелите, именно защото са били добри бебета. Аз така си мисля, имаче ми е много, много мъчно. И се моля следващият път бебето да иска да види какъв е животът на земята и да се роди и да живее дълги години, много се моля и за всички вас.
*

Anonymous

« Отговор #37 -: Май 26, 2006, 19:57:34 pm »
Момичета,искам да ви питам след мисед-а напълняхте ли?Аз след първия напълнях доста,но си мислех че е от противозачатъчните,които пиех.Сега месец след втория съм драстично напълняла въпреки че не вземам хапчета .Може би се дължи на хормоналните промени,които настъпват.при вас имаше такова нещо?
*
« Отговор #38 -: Май 26, 2006, 20:26:03 pm »
Момичета,искам да ви питам след мисед-а напълняхте ли?Аз след първия напълнях доста,но си мислех че е от противозачатъчните,които пиех.Сега месец след втория съм драстично напълняла въпреки че не вземам хапчета .Може би се дължи на хормоналните промени,които настъпват.при вас имаше такова нещо?

Аз след миседа отслабнах.
Свалила съм 4-5-6 кг. не знам точно колко, понеже тъкмо бях взела да качвам кг.
Но при мен всичко това е защото после след миседа имаше и други усложнения... та всичкия тоя стрес  и неприятните емоции си казва тежката дума.
Не съм пила противозачатъчни след миседа.
Хормоните сега са ми даже идални, овулация имам, но лигавицата не може да се възтанови. При мен това се оказа усложннието след миседа.

Пусни си половите хормони, както и тези на щитовидната за да видиш дали са в норма.
За тези 2 меседа колко кг. си качила?
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

« Отговор #39 -: Май 26, 2006, 22:07:39 pm »
Не съм напълнявала след мседа - аз си бях качила по време на бременността, защото ядях много тестено, за да не ми се гади.Роми, защо така с лигавицата? Прогестерона ли ти е нисък? С дуфастон нестава ли увеличение?
Матей - 1.04.2006 г