0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Missed abort причини при вас
« -: Януари 27, 2006, 14:24:22 pm »
Здравейте момичета,

много моля всички тези момичета, които са преживели missed abort да разкажат  - разбрахте ли каква бе точно причината за случилия се missed abort  при вас ?

Благодаря ви момичета.
*
« Отговор #1 -: Януари 28, 2006, 10:50:52 am »
Здравей Vanina
 Аз преживях 2 мисед аборта - единият в 8 седмица, а другия в 12 седмица.
След първият направих - по съвет на гинеколога при когото ходя - само хормонални изследвания. Те бяха в норма.
След 7 месеца забременях втори път и всичко се развиваше нормално до 12 седмица, когато се установи спиране на сърдечната дейност на плода.
След втория мисед, изчаках малко и направих изследвания, които ми назначиха след консултация в Майчин дом - генетични, имунологични и т.н. Причина не се откри, но разбира се най-вероятно съществува такава. Така и не разбрах защо се случва това. В генетичния кабинет ми казаха: "Ще ви оставим на произвола на съдбата следващия път, з-то при вас няма открита причина". Да, ама аз не искам да разчитам на случайността и сега посещавам друг доктор, който ми състави план за действие и от самото начало ще се предприемат мерки. Въпреки това много, много ме е страх да не се случи пак същото.
Добре че мъжът ми е голям оптимист, а неговия оптимизъм е заразен :D   Благодарение на него се старая да съм настроена положително и да вярвам в добрия изход на нещата.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #2 -: Януари 28, 2006, 12:22:14 pm »
аз още чакам резутатите от хистероскопията и после пак ще пиша.При мен има съмнения и за частична моларна бременност.
 Чудя се за тези генетични и имунологични изследвания,защо не се правят предварително или още след първия аботр.Вярно ,че струват пари,но все пак предпочитам да ги дам,но да не изживея пак този ужас.
<br />
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Януари 28, 2006, 13:35:50 pm »
Зори, тия генетични и имунологични изследвания не се правят масово след първия аборт, защото в огромната си част, ранните спонтанни или задържани (мисед) аборти са резултат на хромозомен дефект на ембриона, който е случаен и не се повтаря.
генетична причина за аборт има в едва около 2-3% от случаите. имунологичните причини пък обикновено са причина за загуба на плода в по-късен срок на бременността.

към питащата:

в Зачатие има няколко хубави статии, посветени на 5-те основни групи причини за спонтанните аборти, потърси ги и ги прочети.

аз имам 2 ранни загуби на бременност, едната завърши със спонтанен аборт още преди визуализиране на плоден сак, а другата - с мисед аборт и зародиш без сърдечна дейност.
изследвала съм всичко, което се предлага за изследване в България, установена причина няма. според мен, причината конкретно при мен е възрастта ми.

по книжките пише, че от 100 оплодени яйцеклетки, до 12-та г.с. доживяват под 30%, така че си правете сами изводите.
не случайно в медицината е прието да се говори за случай на хабитуален аборт едвва при жени с 3 и повече последователни аборта...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #4 -: Януари 28, 2006, 15:19:57 pm »
Ванина, ще ти дам линк към мойта тема, където аз след втория мисед писах. Това беше в дира. Имам два миседа в 8-9 седмица и след втория се разтърсих и намерих материали за възможните причини. направих и изследванията, за които говориш - генетични, хромозомни, имунологични. Имах леко/дори не е ясно доли не е било в рамките на грешката/ завишение на антивета 2 гликопротеин и много завишени МАТ - антитела на щитовидната жлеза, както и леко понижена функция на жлезата. След забременяване започнах прием на аспирин и селен и пуснах наново имунологичните, но само този антивета 2 излезе. По съвет на д-р Конова от Плевенската имунология направих вливане на Имуновенин - 30 ампули в 7 седмица, продължих с аспирина - 80мгр. + селен и започнах и прием на елтироксин за жлезата. След месец направих още едно вливане на Имуновенин вече тук в София - 12 седмица и трето в 16-та. След това пуснах отново изследвания и антивета 2 беше на долна граница, МАТ се бяха понижили и д-р Конова прецени, че няма нужда от повече. Продължих с  приема на  аспирин и селен, както и на Елтироксин. Честно казано вече позанемарих прриема на аспирин и съм само на Елтироксин и МАтерна. В момента съм в 30-та седмица.
Ето ти и линковете, а ако имаш въпроси, питай. Свери и с програмата, която твоя доктор предлага.
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Cat=159&Board=probzab&Number=1942250700&page=4&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1
Всъшност в темата ги има всички линкове.
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #5 -: Януари 28, 2006, 16:32:00 pm »
Здравей Ванина,

и аз ще се присъединя към  групичката с по две неуспешни бременности. ето накратко моето ходене по мъките. Първия път беше мисед, много ранен. Откриха ми една неголяма миома по време на прегледа и това беше. После започнах да ходя по лекари, които ме преглеждаха, аз им разказвах историята, те казваха, че имам миома и да продължа с опитите. Като алтернатива за миомата, която тогава беше 2 см, ми казваха, че може единствено с операция да се махне. Мина известно време и възобнових ходенето на лекар. Ходех при д-р Табакова, която както знаеш е голям капацитет.Тя не си води картон на пациента, няма база данни  и всеки път, когато ходех започвах да разказвам цялата история от начало, назначаваше ми изследвания, правех ги, следващия път като отидех започвах от начало пак историята, казвах  й какво ми е казала да правя, коментирахме резултатите  и така всеки път изследвахме различни неща. Един ден просто разбрах, че тя освен от хората за инвитро просто не се интересува от другите пациенти и не си дава труда да помни дори тя самата какво е предписала и назначила.
Потърсих нов лекар, който ми каза, да не обръщам внимание на този аборт, ами да действаме, защото "от много ходене по лекари ще вляза в критическата". И така, забременях и на 10-тата седмица направих спонтенен аборт. По време на бременността Ходех в Шейново, при един лекар, който не ме прегледа на УЗ и каза, че е рано. Пропуснах една седмица преглед и се оказа, че вече имам проблем, защото плода няма сърдечна дейност. На ръба на нервната криза отидох в център за репродуктивно здраве на д-р Щерев. Там ми направиха вече обстоен преглед, казаха, че миомата е станала 4,2 см и ме окуражаваха до последния момент. И аз намерих лекарката, която търсех именно там. Сега тепърва си правя имунологични, генетични и хормонални изследвания и нещата се изясняват. Започнах да пия билки и миомата ми сега  е 2.5 см.
Какво искам да ти кажа с цялата тази дълга история? Открих, че причини на спонтанните аборти може да има много и най-различни, при различните хора.
Най-важното е да си намериш лекар, който да има отношение към теб и ти да си сигурна в него, да има опит. Той ще ти назначи необходимите изследвания и заедно ще откриете причината за абортите, а това увеличава шансовете за успешна бременност.
Успех.
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #6 -: Януари 29, 2006, 23:47:11 pm »
Venus_melena и всички други, които сте намерили и превели тези статии...Благодаря ви!Аз научих много от тях и знам, че ще са полезни и на много други момичета с такива проблеми!
Venus-Успех и здраво бебче ти желая!
« Отговор #7 -: Януари 30, 2006, 13:53:41 pm »
Мерси и да ти се връща! Стискам палци!
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #8 -: Февруари 01, 2006, 10:59:28 am »
Здравейте момичета,

благодаря ви за отговорите и за статиите, венус - милена, наистина са много полезни. Прочетох и статиите на много момичета, преминали през това. В главата ми се въртят хиляда неща, хиляда въпроса, включително и това ДАЛИ СЪМ ГОТОВА отново да започна опити, дали ще стане, или пак ще се повтори......Кога се почувствахте готови да започнете наново.
Изчакахте ли 5 - 6 месеца, или повече, или по - малко? Как се преборихте със страха?
« Отговор #9 -: Февруари 01, 2006, 11:34:17 am »
Аз изпитвах голямо нетърпение първия път и иизчаках само 3 месеца, бебето стана на 4-тия. втория път изчаках 4 месеца, но бебето стана час след близо година. Бах се доста психясала защо нестава и сигурно това попоречи.
Но страх ме беше чак когато стана - той не ме е напуснал още.
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #10 -: Февруари 01, 2006, 23:32:32 pm »
Мисля,че страх винаги ще има колкото и да ни успокояват че следващия път няма да се случи това.И при мен се случи два пъти а от втория вече минаха 3години и не става а причини  не се намират е аз вече взех да си мисля да не би от кюртажа да е станала някоя инфекция и да са ми се запушили тръбите,защото други причини за сега не се откриват ама още не сам си правила за проходимост ама мисля скоро и това да направя.Така и не можах да разбера точно какво се оказва и от двете хистологични изследвания всеки доктор само ми казва а нищо няма така е трябвало да стане.А относно времето за пазене всеки казва различно на мен ми казваха да се пазим поне 6 месеца,а веднъж един лекар ми каза че матката е готова за износване на бременост след един цикъл,била напълно възстановена.Мисля че най-добре ако си решила да пуснеш някой изследвания да започнеш веднага и ако всичко е наред до 2-3 месеца да се започнат опитите отново.
« Отговор #11 -: Май 02, 2006, 19:29:58 pm »
Zdraveite vsi4ki,
predi dni pregivqh vtoriq si missed abort.i dvata dqha vav 12 sedmica,i na dvata prosto ne otkrivaha puls.sega mi kazaha 4e trqbva da se napravqt vsi4ki izsledvaniq za koito i vie govorite,no kato 4eta moge i ni6to da ne pokagat.4udqse ot kade 6te namerq sili da opitam pak?men i vtoriq pyt tolkova me be6e strah a sega......celiq mi givot ruhna za edin den,no vie mnogo dovre znaete tova.radvam se 4e ima tolkova mnogo informaciq na taq tema i 4e moga da komunikiram s hora vav sa6toto polugenie.Molq ako nqkoi moge da mi prepora4a lekari vav Varna i kakvi izsledvaniq i kakvi e nai dobre da napravq?
BLAGODARQVI
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #12 -: Май 02, 2006, 21:28:29 pm »
Аз имам 3 спонтанни аборта в самото начало на бременноста.
Лекарското мнение е:незадържане на плода поради тънка лигавица. : :(
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #13 -: Май 02, 2006, 21:48:52 pm »
Е, колко тънка?
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #14 -: Май 03, 2006, 07:21:28 am »
Дебелината 6-7 мм ,но и нещо май не е как то трябва.Дори при последно инсе само повтаряха че лигавицата е много тънка и не им харесва.!(Не съм кюретирана,та казват че май е хормонално) :?:
« Отговор #15 -: Май 03, 2006, 12:24:56 pm »
Аз днес си получих епикризата от аборта. Той беше в 10 г. с. В пета седмица карах грип и според лекарката това е причината за мъртвия плод. Първите два пъти абортите бяха в 6 г.с. и не ми правих абразио и не знам какви са били причините.
Missed Abortion
« Отговор #16 -: Май 03, 2006, 18:33:18 pm »
И аз преживях ужаса на мисед аборт. Това стана след почти 3 годищна борба да забременея, 2 инсеминации и в месеца в който чакахме да ми доиде, за да почнем с Лупрен за подготовка на инвитро. Много голямя радост, още по-големи очаквания и накрая една безкрайна празнина. В началото на 6 седмица имахме сурдечна дейност, след това в 6 седмица и 4 дни получих леко зацапване. В 7 седмица и 3 дни вече бебето нямаше сърдечна дейност. Чакахме да видим дали само ще излезне, но в крайна сметка се наложи кюретаж с вакуумно изсмикване. Оттогажа минаха 2 седмици и 5 дни. Все още не мога да го преодолея този кошмар. В момента, в които излиазох от упоиката първите ми думи бяха "Как изглеждаше бебето?" Дали са го за биопсия, но патологичният репорт още не е готов. Сега ще правим изследвания за антифосфолипиден синдром, евентуално генетични изследвания за хромозомни аномалии. Много ви моля, ако някои може да каже нещо за тези аспиринови терапии. Аз ще си чакам и резултатите за антифосфолипидните антитела, но все пак исках да прочета мнения. Помня, че джам пиеше аспирин, ако не се лъжа.
Ако не се сещате коя съм, аз съм Миха от чата и momice от дира.
« Отговор #17 -: Май 04, 2006, 09:46:39 am »
Съжелявам мила за това, което се е случило и нека другия път бъде успешен и то възможно най - скоро. Колкото по - бързо се опиташ да не мислиш за това, което си преживяла, толкова по - лесно ще е да преминеш нататък с опитите....много късмет мила :D
« Отговор #18 -: Май 04, 2006, 09:47:53 am »
Съжалявам за миседа, momice.
Изживей си мъката и се стегни, за да продължиш.
Аспириновата терапия е нещо елементарно - всекидневна употреба на Аспирин 100 мг, в месеците, когато се очаква забременяване. Предписва се от лекар и не се смоназначава.
Направи си изследванията, които са ти препоръчали.
*
« Отговор #19 -: Май 04, 2006, 10:43:52 am »
Цитат на: tsvetelina
В пета седмица карах грип и според лекарката това е причината за мъртвия плод.

Не разчитай много на това обяснение, ами направи другите изследвания. Когато ходих на генетична консултация, генетиците казаха, че това обяснение с грипа, което дават много доктори не е много правдоподобно. Обикновено причината е друга. Така че направи всички възможни изследвания.