0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
До д-р Бърди
« -: Май 01, 2008, 21:09:55 pm »
Д-р Бърди,
бихте ли ми казали според вас кое адаптирано мляко е най-добро?(марка)
За бебе над 8 месеца става въпрос.

Благодаря :)
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: До д-р Бърди
« Отговор #1 -: Май 28, 2008, 15:11:05 pm »
В другия подраздел "Педиатрични грижи и консултации" може да задаваш въпроси на д-р Бърди, виж "закованата" тема "...деца 0-12 месеца".

http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=34.0
*
« Отговор #2 -: Януари 05, 2009, 19:57:33 pm »
Здравейте Д-р Бърди!Честито Рождество Христово и Щастлива Нова Година!
Пиша Ви по повод 3 проблема със сина ми,който е на 9м и19дни.Като начало откакто се е родил той не е бил гладен.Никога не огладнява,дори след нощна пауза от 12 до 17 часа е все така сит.Храним се трудно,но наддава добре.Първо отказа да суче/имах кърма достатъчно/,след това а.м.Наложи се да се захранваме много рано.В момента хр.ни режим е следния:8,30ч.-попара или каша /ок 150гр/,евентуално пасирани плодове за десерт/ок 20-30гр./,към 13ч.месно или зел.пюре,жълтък,плод,към 17ч.каша или йогурт с плодове,към 22ч-а.м./Лактана био 2-200мл/.
След 6м. се установи анемия НВ 105,еритроцитни показатели също ниски.Започнахме лечение с Малтофер сироп по 5мл сутрин +Апетон сироп по 2,5мл сутрин.последните изследвания НВ121,ер.показатели в норма,процентни съотношения-ниски и по съвет на педиатъра в момента допиваме Малтофера.Междувременно от 4м. започна да вдига Т до ок 37,3 не всеки ден/мерена е в покой,без да е затоплен,не е претоплен,няма данни за възп.процес отстрана на ГДП/.Лекарите-5на брой ни посъветваха "просто да не я мерим ".При преглед от детски нефролог се установи лека дилатация на дясното бърб.легенче.Няколко месеца правихме урокултури,като последните показват наличието на Протеус мирабилис с микробно число над 10на 5-та.Започнахме лечение на 17.12.08г. с Панцеф сироп по 5мл в 17,30ч.7дни,а след това по 2 мл.вечер профилактично до свършване.Свърша утре.На 7-я ден трябваше да направим урокултура на се случи 24.12.и не успяхме.В следващите работни дни 29 и 30 не успяхме да го изпишкаме в шишето,и така ще се мъчим на 05.01.09г.На 07.01.09 сме на контр.преглед при нефролога.Тя настоява за хоспитализация и микционна цистография.Дилатацията била лека,но "да се застраховаме все пак".Третият проблем е твърде лесното повръщане при детето-при по-упорит плач,при по-груби частици в храната/зъби още нямаме/,ако му дойде много храната ,въпреки че не превишавам 190-200гр на порция,ако не иска да яде/имам чувството че понякога повръща нарочно/.В момента тежи 10кг,76см.Изключително развито физически и умствено дете е,много жизнен и подвижен,според педиатъра изпреварва в тези отношения връстниците си с ок.2 месеца.Няма минута,в която да е неподвижен,ходи, лази, катери се,бърбори,плаче,смее се.Естествено и вечер не спи-пие вода и пак заспива и така до сутринта изпива ок.200 до 400мл вода.Няма вид на болно дете ,свеж е
жизнен,не е блед или със сивкав цвят.Медицински грамогна съм,все пак това работя/акушерка съм/.Въпросите ми са :Каква може да бъде причината за повръщането при толкова голямо дете?Възможно ли да е, както ми каза педиатъра поради "нервността на детето",повишена чувствителност на нервус вагус и т.н. неща,които не ми вършат работа.Наложителна ли е хоспитализацията/м.януари,грип,българска държавна болница без отопление/,след като,до колкото ми е известно микц.цистография не изисква предварителна подготовка от предния ден на пациента?Наложително ли е изследването въобще,при леката степен на дилатация и асимптомната бактериурия?И въобще песимист или оптимист да съм?Честно казано ми писна от безхаберие,бездушност и дезорганизация в бълг.здравеопазване.Благодаря Ви предварително и се извинявам за дългото писание.
« Отговор #3 -: Януари 08, 2009, 13:49:42 pm »
В другия подраздел "Педиатрични грижи и консултации" може да задаваш въпроси на д-р Бърди, виж "закованата" тема "...деца 0-12 месеца".

http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=34.0
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #4 -: Септември 23, 2009, 07:43:31 am »
Здравейте докторе!Имам питане,относнопредимствата и недостатъците на ваксината Синфлорикс ,спрямо Превеванр и Пневмо 23.Благодаря ,предварително.Синът ми е на 18месеца.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Септември 23, 2009, 10:13:02 am »
mlz, доктор Бърди вече не консултира активно във форума. Надявам се да ти отговори все пак, но аз да кажа това, което съм научила от него по въпроса ти.
Пневмо 23 не е за малки деца. между Синфлорикс и Превенар, докторът препоръчва Превенар.

всякакви въпроси към майките на деца на възрастта на твоето можеш да задаваш в закованата тем "Помагаме си взаимно".
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #6 -: Септември 23, 2009, 12:34:29 pm »
mlz, Пневмо 23 е за деца над 3 годишна възраст. Във вашата възраст, нашата педиатърка препоръчва Превенар.
<br />[link=http:
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #7 -: Септември 24, 2009, 12:43:50 pm »
Здравейте докторе!Имам питане,относно предимствата и недостатъците на ваксината Синфлорикс ,спрямо Превеванр и Пневмо 23.Благодаря ,предварително.Синът ми е на 18месеца.
Между Синфлорикс и Превенар, Превенар е по-добрия избор, като изпитана и работеща.
Пневмо 23 е специална ваксина, и по ИЗКЛЮЧЕНИЕ може да се ползва за деца над 3 годишна възраст.
Ползването на Пневмо 23 под 3 годишна възраст е неефективно.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #8 -: Септември 25, 2009, 14:07:33 pm »
Здравейте , искам да попитам, дъщеря ми е на 2г. и 4м., 2 седмици бяхме на ясла и 2 вкъщи, понеже имаше задна хрема,но въпреки че минаха 2 седмици няма подобрение, личния лекар ни изписа капки хидрокортизон, пием аериус, калциев глюконат и стодал. Сега сополите малко се втечниха но започнахме и да кашляме.Прочетох , че капките са за очно приложение :?, но ние ги капем в носа, може ли да ми кажете какво да правя. Трябва ли да пием някакъв друг сироп за кашлица, просто не знам как да постъпя.
« Отговор #9 -: Декември 13, 2009, 23:22:31 pm »
Здравейте д-р Бърди:)!!!!
Дъщеря ми е на 1 годинка и много често боледува от сливици.Досега нито един антибиотик сякъш не ни е помогнал както трябва.Започват с един специфичен дъх в устата,след това следва температура,и после антибиотици.Така сме вече 3-4 пъти.Искам да попитам има ли някакво друго лечение за сливици освен антибиотици на тази възраст.Благодаря ви!!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #10 -: Декември 14, 2009, 01:31:20 am »
Здравейте д-р Бърди:)!!!!
Дъщеря ми е на 1 годинка и много често боледува от сливици.Досега нито един антибиотик сякъш не ни е помогнал както трябва.Започват с един специфичен дъх в устата,след това следва температура,и после антибиотици.Така сме вече 3-4 пъти.Искам да попитам има ли някакво друго лечение за сливици освен антибиотици на тази възраст.Благодаря ви!!
Детето може би има рефлукс. Обмислете и това.
Освен това:

*посявки на детето и на близките в обкръжението.
*направете Превенар ваксината.
Sir Alec Guinness
« Отговор #11 -: Декември 21, 2009, 21:10:37 pm »
Здравейте,д-р Бърди!
Позволявам си да цитирам едно ваше мнение, в което се убедих последните месеци.

* Практиките на хора като Маринова, Мустаков са порочни, необосновани, крайно меркантилни.
*"Алергиите" в Бг са "смокинов лист", с който се прикрива незнание на основни неща.
*"Алергиите" и рахита (мним и реален) са болни теми в Бг педиатрия-всяко дете алергично, защото таткото като бебе от незнаен произход имал две пъпки (или суха кожа, защото баба го е къпала с почти вряла вода, или защото комунистите не позволяваха внос на никаква качествена детска козметика да не би да им падне "строя" ), всяко дете с рахит! Имало "анамнеза"? глупости, никакви анамнези нито е имало, нито има в 90% от случаите.

Към много лекари и светила се обърнах, много познати и непознати разпитвах. Моля ви, ако имате възможност дайте ми съвет. Нашата история е следната - на 4 месеца сме до сега сме само на кърма. От няколко седмици след раждането си е със слуз в аките, а от преди месец и половина и с нишки или жилки кръв.Появиха се няколко дена след поставяне на Пентаксим. По същото време пък взех и изядох цял буркан домашно кисело мляко... Започнах стриктна диета след консултация с доц. Кавачева и доц. Маринова, която продължава повече от месец вече. Пуснахме микробиология на бебето от памперса - чиста, кръвни показатели добри. По принцип ака по 3-4 пъти на ден, има само няколко дни с по веднъж. По време на диетата слузта намаля, но се появи обривче по крачетата тип настръхнала кожа, което може и да се дължи на факта, че сменихме мазането след баня от свинската мас на мляко на Бюбхен и кожата му поизсъхна.. През този месец имахме дни без кръв, някой бяха пък даже и с повече от преди да започна диетата. Един ден напълни около 5 пъти памперса с малки следи кръв, а вечерта вече беше предимно кръв и слуз. На следваща сутрин нямаше кръв !?!?!?  По препоръка на доц. Ковачева бяхме на Фризопеп 4 дена. Не успях да си направя извод дали е алергичен. В първите 2 от общо 3 памперса през тези дни имаше кръв. Все още не съм чула от светилата ни задоволяващ ме отговор за състоянието ни.
С искрени благодарности, ако ни упътите сега на къде?
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #12 -: Декември 21, 2009, 22:52:21 pm »
По принцип ака по 3-4 пъти на ден, има само няколко дни с по веднъж. По време на диетата слузта намаля, но се появи обривче по крачетата тип настръхнала кожа, което може и да се дължи на факта, че сменихме мазането след баня от свинската мас на мляко на Бюбхен и кожата му поизсъхна..
Що не пишеш в съответната тема - тази не е предназначена за лични обръщения към доктор Бърди?
Нещо бъркате - като мазането със свинска мас, сменено с Бюбхен.
Я обясни по-точно хронологията. Поста ти е леко хаотичен.
Иначе е нормално кърмаче да се изхожда повече от веднъж на ден. Нормално е да има и слуз в изпражненията. При моя син няколко пъти имаше и  кръв в изпражнението, за които не се даде логично обяснение от лекуващия го педиатър. Да, и на мен ми излезе с номера, алергия към кравето мляко - дрън - дрън та ярини.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #13 -: Декември 22, 2009, 00:33:54 am »
Здравейте,д-р Бърди!
Позволявам си да цитирам едно ваше мнение, в което се убедих последните месеци.

* Практиките на хора като Маринова, Мустаков са порочни, необосновани, крайно меркантилни.
*"Алергиите" в Бг са "смокинов лист", с който се прикрива незнание на основни неща.
*"Алергиите" и рахита (мним и реален) са болни теми в Бг педиатрия-всяко дете алергично, защото таткото като бебе от незнаен произход имал две пъпки (или суха кожа, защото баба го е къпала с почти вряла вода, или защото комунистите не позволяваха внос на никаква качествена детска козметика да не би да им падне "строя" ), всяко дете с рахит! Имало "анамнеза"? глупости, никакви анамнези нито е имало, нито има в 90% от случаите.

Към много лекари и светила се обърнах, много познати и непознати разпитвах. Моля ви, ако имате възможност дайте ми съвет. Нашата история е следната - на 4 месеца сме до сега сме само на кърма. От няколко седмици след раждането си е със слуз в аките, а от преди месец и половина и с нишки или жилки кръв.Появиха се няколко дена след поставяне на Пентаксим. По същото време пък взех и изядох цял буркан домашно кисело мляко... Започнах стриктна диета след консултация с доц. Кавачева и доц. Маринова, която продължава повече от месец вече. Пуснахме микробиология на бебето от памперса - чиста, кръвни показатели добри. По принцип ака по 3-4 пъти на ден, има само няколко дни с по веднъж. По време на диетата слузта намаля, но се появи обривче по крачетата тип настръхнала кожа, което може и да се дължи на факта, че сменихме мазането след баня от свинската мас на мляко на Бюбхен и кожата му поизсъхна.. През този месец имахме дни без кръв, някой бяха пък даже и с повече от преди да започна диетата. Един ден напълни около 5 пъти памперса с малки следи кръв, а вечерта вече беше предимно кръв и слуз. На следваща сутрин нямаше кръв !?!?!?  По препоръка на доц. Ковачева бяхме на Фризопеп 4 дена. Не успях да си направя извод дали е алергичен. В първите 2 от общо 3 памперса през тези дни имаше кръв. Все още не съм чула от светилата ни задоволяващ ме отговор за състоянието ни.
С искрени благодарности, ако ни упътите сега на къде?
Вие консумирате ли :

*овесени ядки, фъстъци, ЯДКИ, шоколад с ядки? соя? или соеви продукти?
* Ако сте опитвали да давате соево АМ на бебето? ( Маринова и Мустаков ги обичат тези "разходки" из всички "специални" АМ...)?

Това може би е наистина АБКМ или реакция към хранителни съставки преминали в кърмата (съвсем НЕ задължително от млечен произход!).
Има АБКМ и към майчина кърма, макар и много рядко.
Един РАСТ тест насочено към лактоглобулини (a-lactalbumin),казеин, би дало ясна картина. След вероятно (+) тест да се спира кърменето или не е обаче е друг голям въпрос. Може би "Алфаре" АМ, ако теста е силно положителен... .

НЕ се маже със свинска мас. Всъщност, с нищо не е нужно да мажете децата.
Бюбхен не е добър избор за детска козметика.
« Последна редакция: Декември 22, 2009, 00:39:31 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #14 -: Декември 22, 2009, 00:40:50 am »
Цитат
Да, и на мен ми излезе с номера, алергия към кравето мляко - дрън - дрън та ярини.

"Обърни се с гняв назад"...

:)
Sir Alec Guinness
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #15 -: Декември 22, 2009, 01:24:23 am »
Нормално е да има и слуз в изпражненията.

кой ти го каза това?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #16 -: Декември 22, 2009, 07:00:06 am »
Нормално е да има и слуз в изпражненията.

кой ти го каза това?
Предишната педиатърка на Вики. Ясно май защо съм я сменила , само че я хванах в други грешки.
Извинете, ако съм подвела някой.
« Отговор #17 -: Декември 22, 2009, 12:18:46 pm »
Вие консумирате ли :

*овесени ядки, фъстъци, ЯДКИ, шоколад с ядки? соя? или соеви продукти?
* Ако сте опитвали да давате соево АМ на бебето? ( Маринова и Мустаков ги обичат тези "разходки" из всички "специални" АМ...)?

Това може би е наистина АБКМ или реакция към хранителни съставки преминали в кърмата (съвсем НЕ задължително от млечен произход!).
Има АБКМ и към майчина кърма, макар и много рядко.
Един РАСТ тест насочено към лактоглобулини (a-lactalbumin),казеин, би дало ясна картина. След вероятно (+) тест да се спира кърменето или не е обаче е друг голям въпрос. Може би "Алфаре" АМ, ако теста е силно положителен... .

НЕ се маже със свинска мас. Всъщност, с нищо не е нужно да мажете децата.
Бюбхен не е добър избор за детска козметика.

Здравейте!
Овесени ядки не ям, защото съм чела от ваши постове че не трябва. Освен мляко и млечни продукти не консумирам телешко, ярешко месо, яйца, риба, ядки, цитрусови и горски плодове, соя, шоколад, какао, кафе, маргарин и готови тестени изделия.Соево мляко не сме давали. Освен Фризопепа сега е пил 2-3 пъти Милумил първите дни след раждането, понеже имах проблеми с тръгването на кърмата.

За РАСТ тест насочено към лактоглобулини изискват да занесем във ВМА 2-3мл серумна кръв. Като знам на мен как ми пукат вените си представям при него как ще е..Имам възможност да се направи и гастроскопия/гастрография. Кое според вас е по-малкото зло и по-насочващо изследване? И дали има въобще вероятност да се касае за механични повреди в червата. Наблюдавах го веднъж и в началото на изхождането няма и постепенно се увеличава кръвта, ярка е.
 Благодарности за отделеното време  :bighug:
*

Birdie

• 11040
« Отговор #18 -: Декември 22, 2009, 12:30:59 pm »
Огледайте детето внимателно да не би да има рагади или ранички в аналната област.
Едно,две превантивни намазвания с Индекстол или Синалар биха били от полза (+ намазване с клечка за уши, по-навътре).

РАСТ тест е достатъчен що се касае до АБКМ.
Ако има показания за гастроскопия? не знам... .
Sir Alec Guinness
*

inski

• 150
  • Моля,пишете ГРАМОТНО!Използвайте буквите "Ъ" и "Й"
« Отговор #19 -: Декември 30, 2009, 23:39:44 pm »
Здравейте,доктор Бърди!Честита Коледа и весело посрещане на Нова Година!Обръщам се към Вас с молба за съвет,случаят е следният:дъщеря ми скоро ще направи 3 месеца,когато беше на около 25 дни започна да повръща,отидохме на хирург оттам ни изпратиха на изследване за пилорна стеноза,нямаме пилорна стеноза,казаха,че имала непоносимост към кърмата ми и спрях да я кърмя.Изписаха ни Аптамил АР,спря да повръща,но продилжи да връща.От Аптамила много трудно се изхождаше и ни казаха да започнем Фризовом,от Фризовома също не повръщаше и започна да се изхожда нормално.Започнах да й давам по 150мл вода с 5 лъжички на 4 часа и детето си се чувстваше добре,но ми се наложи да сменя лекаря на дъщеря ми тъй като се преместихме в дтуг град.Новият лекар не остана очарован от количеството храна като каза,че било много.Каза да започна да я храня пак с 120мл.АМ Фризовом на всеки 3 часа,детето започна пак да повръща на фонтан и по много пъти.сега се чудя какво да правя.Много ще ви бъда благодарна ако ми отговорите.Весели празници
п.п.Дъщеря ми се роди с тегло 3,900
« Последна редакция: Декември 30, 2009, 23:52:25 pm от inski »
Вече съм при мама!!!Името ми е Гергана и тежа 3,900г и съм висока 52см

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30400192&l=8a99371c23&id=1167931675

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30839992&l=87d3c78751&id=1167931675