0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: овулация
« Отговор #40 -: Май 16, 2008, 14:01:16 pm »
Не фатал уоман.Теста е положителен ,когато контролната е ярка ,колкото тестовата или по- ярка...
Току що отново правих тест. Чертата сякаш  е по - светла от вчерашната. Възможно ли е пика да е бил тази нощ и аз да съм го изтървала? Теста отчита от 3 до 10 мин. Ако чертата потъмнее след десетата минута , какъв резултат да отчета?
*
« Отговор #41 -: Май 16, 2008, 15:55:40 pm »
Бе аз защо имам спомен,че за тестовете за ову пише да не се отчита резултат след като е минал половин час,а не 10мин.??! Незнам какво да те посъветвам...За сега не пиши нищо,пък ако ти рипне Бт ,значи теста не е отчел..
« Отговор #42 -: Май 16, 2008, 16:20:45 pm »
И аз съм така fatalwoman.Правя си тест и втората черта винаги е по бледа.Но аз си мислех,че е положителен теста и правим секс.Да ама не защото 2 месеца не става нищо.Този месец бях сигурна,че е станало и днес ми дойде  :balk_145:Дано при теб да е станало Успех.
« Отговор #43 -: Май 16, 2008, 17:02:06 pm »

Тестовете за овулация не се правят сутрин и никога с първата урина . Най-добре е да се правят по едно и също време след обяд , като 2-3 часа преди теста не се пият течности .Теста се прави от -   до  резултат.
Поне аз така съм ги запомнила нещата , ако греша ме поправете .

А за мен най-сигурният метод е фоликулометрията .

Благодаря за тази информация, ще я имам предвид занапред. Между другото аз разбрах че първата урина не е подходяща и затова си правих тестовете малко по-късно с втората урина, тогава в 2 дни ми показа ясно 2 черти, на 3я ден 2та черта беше много бледа.

Ако този месец не излезе резултат от нашите опити,  поне ще знам по-добре как да продължа да тествам по-правилно за в бъдеще.  :)

Иначе и аз мисля че фоликулометрията ще дава най-ясни резултати. Аз в деня,когато предполагах че вероятно ще се получи овулацията, много си мислех да отида при моята лекарка и тя да провери състоянието на фоликула и да потвърди овулацията... но се въздържах. Реших, че така или иначе ние трябва да си действаме с мъжа ми, пък ако се наложи, другия месец може да си направя и фоликулометрия.   
« Последна редакция: Май 16, 2008, 17:13:31 pm от sunny_flower »
~ ~ ~