0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: овулация
« Отговор #20 -: Май 06, 2008, 20:28:40 pm »
  Аз лично точно тези не ги харесвам един път не видях 2 ясни черти.Клиър овю са по-добри според мен.
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #21 -: Май 06, 2008, 20:29:08 pm »
Момичета, купих си тестове за овулация Clear Ovu test. Направих първия вчера (пада се 11 ден от цикъла, като по принцип ми идва на 32-33дни). Показа ми две много бледи черти. Контролната черта се вижа малко по-добре, но другата едва се забелязва. Днес пак е така. Правя тестовете по едно и също време.
Някоя от вас правила ли е такива тестове, надеждни ли са?
Аз правих и съм много разочарована. И вече НИКОГА няма да си купя точно този модел.
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #22 -: Май 06, 2008, 20:30:42 pm »
Клиър овю са по-добри според мен.
А бе аз ли не разбрах или говорите за едни и същи тестове  8O 8O 8O
« Отговор #23 -: Май 06, 2008, 20:35:32 pm »
Благодаря ви много момичета.
Chochy аз този месец бях със тях и съм доволна при тях се вижда доста по добре лентата от другите по време на овулация.Желая ти късмет

« Отговор #24 -: Май 06, 2008, 20:40:10 pm »
 Дано момичета  :D
Iffi.13, мисля че за едни и същи тестове говорим,  може peroshinka да се е заблудила, защото съм написала името на латиница.
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #25 -: Май 06, 2008, 20:48:33 pm »
Дано момичета  :D
Iffi.13, мисля че за едни и същи тестове говорим,  може peroshinka да се е заблудила, защото съм написала името на латиница.
Може... ползвах преди едни в розова кутийка 5 бр. без тест за бременност в тях мисля, че се казваха само Овю / е на латиница де ама не помня как се пише  :oops:/ Май бяха по-добри - поне за мен.
« Отговор #26 -: Май 06, 2008, 21:32:52 pm »
  Не съм се заблодила.Два различни единия е ову с тест за бременност едни жълтакави,а другите са овю.Просто сега нямам кутийка за да го препиша на английски ,че е малко сложничо.  :P
« Отговор #27 -: Май 06, 2008, 21:42:26 pm »
Добре де ,от мен един друг въпрос свързан е с овулацията и с БТ.
Та значи,когато се покачи температурата,колко време преди това е била овулацията?На предния ден ли ,на същия ли?Ей това не ми е много ясно на мен.
« Отговор #28 -: Май 06, 2008, 22:01:32 pm »
  Този за който аз говоря е oview,а другия е ovu.   :P
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #29 -: Май 06, 2008, 22:31:57 pm »
Ето това са Овю http://www.oview.info/, макар аз да не съм ги ползвала.Някои момичета са по-доволни от тях.
« Отговор #30 -: Май 06, 2008, 22:32:25 pm »
Та значи,когато се покачи температурата,колко време преди това е била овулацията?На предния ден ли ,на същия ли?Ей това не ми е много ясно на мен.
Приема се, че БТ се понижава малко в деня на О (не винаги и не при всички). На метода мерене на БТ това му е лошото, може да установиш, че е имало О и горе-долу кога след като О е минала.
Прочети тук: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=797&Itemid=13
« Отговор #31 -: Май 06, 2008, 22:44:05 pm »
Ето това са Овю http://www.oview.info/, макар аз да не съм ги ползвала.Някои момичета са по-доволни от тях.

Значи аз ползвам другите, жълто-зелени с една жена на опаковката. Като ги свърша, ще взема от другите да опитам. Мисля да ги правя поне 10 дни, за да установя с точност.
« Отговор #32 -: Май 07, 2008, 12:17:53 pm »
Приема се, че БТ се понижава малко в деня на О (не винаги и не при всички). На метода мерене на БТ това му е лошото, може да установиш, че е имало О и горе-долу кога след като О е минала.
Прочети тук: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=797&Itemid=13
Благодаря ти,ако правилно разброх,то значи ,когато Т се покачи ,всъщност още нищо не е свършило.А следващите 3 дни също са надеждни!?!
Мерси още веднъж!!!
« Отговор #33 -: Май 09, 2008, 11:15:59 am »
Привет на всички дами тук!

Относно тестовете за овулация, аз ползвах тест Clear Ovu Test /тук има снимка - http://www.tehnocombg.com/products/big/clear_ovu_test_complect.jpg/

Два поредни дни сутринта си правих тест за овулация и показваше 2 ясни чертички, на 13ти и 14ти ден от цикъла.
Струва ми се че тестовете за овулация дават сравнително по-добра и точна преценка за евентуално наличие на овулация отколкото измерването на температура. И меренето на БТ е много полезно, но изглежда  дава само ориентировъчна представа за да може да наблюдаваме състоянието през целия цикъл.

Аз за пръв път този месец започнах да си меря температурата и да тествам за овулацията за да получа по-добра представа и да разбера кога са по-надеждни дните за забременяване.....

Пожелавам слънчево настроение и успех на всички дами, които се надяват за бебенце  :D

~ ~ ~
« Отговор #34 -: Май 09, 2008, 11:18:26 am »

Относно тестовете за овулация, аз ползвах тест Clear Ovu Test /тук има снимка - http://www.tehnocombg.com/products/big/clear_ovu_test_complect.jpg/

Два поредни дни сутринта си правих тест за овулация и показваше 2 ясни чертички, на 13ти и 14ти ден от цикъла.
Струва ми се че тестовете за овулация дават сравнително по-добра и точна преценка за евентуално наличие на овулация отколкото измерването на температура. И меренето на БТ е много полезно, но изглежда  дава само ориентировъчна представа за да може да наблюдаваме състоянието през целия цикъл.

Аз за пръв път този месец започнах да си меря температурата и да тествам за овулацията за да получа по-добра представа и да разбера кога са по-надеждни дните за забременяване.....

Пожелавам слънчево настроение и успех на всички дами, които се надяват за бебенце  :D

Успех ти желая и дано да сте уползотворили тези дни! Аз мисля от утре да започна тестовете ...
« Отговор #35 -: Май 13, 2008, 11:35:21 am »

[/quote]Успех ти желая и дано да сте уползотворили тези дни! Аз мисля от утре да започна тестовете ...
[/quote]

Благодаря ти!
Аз прочетох доста информация по тези въпроси... и доколкото разбирам овулацията се очаква до 12-24ч след като е отчетен положителен резултат от теста, вероятно да е и на другия ден, когато теста отчете вече по-ниско ниво на LH, защото както четох нивото на LH стига своя пиков ръст и след това, се появява яйцеклетката и LH спада... а в самите тестове пише че когато отчете + значи че сме в овулация...  малко е заблуждаващо това, но все пак е полезно като ориентировъчни показатели. При мен и БТ се повиши с около 0,4 ~ 0,5 един ден след като беше отчетен + тест и няколко дни вече се задържа така. А за яйцеклетката пишат че живее от 12-24ч... много кратко  :? Кой знае кога ще й излезе късмета.... и в тези няколко дни трябва да се действа ползотворно  :wink:  :lol:   пък времето след това ще покаже.  :balk_602: 

~ ~ ~
« Отговор #36 -: Май 15, 2008, 21:13:20 pm »
 Аз правя от този вид тестове този месец и сякаш не съм доволна. Контролната е бледа , а тестовата не зная също толкова бледа ли да я очаквам. Днес се появи по - ясна втора чертичка , но по - бледа от контролната.
*

krasiko

• 412
  • Щастлива мама на двама
« Отговор #37 -: Май 15, 2008, 22:26:14 pm »

Тестовете за овулация не се правят сутрин и никога с първата урина . Най-добре е да се правят по едно и също време след обяд , като 2-3 часа преди теста не се пият течности .Теста се прави от -   до  резултат.
Поне аз така съм ги запомнила нещата , ако греша ме поправете .

А за мен най-сигурният метод е фоликулометрията .
« Отговор #38 -: Май 15, 2008, 23:00:33 pm »
Аз правя от този вид тестове този месец и сякаш не съм доволна. Контролната е бледа , а тестовата не зная също толкова бледа ли да я очаквам. Днес се появи по - ясна втора чертичка , но по - бледа от контролната.
Ей , сега напрових още един тест. Знач че е излишно при условие , че съм правила следобяд , но тази ову я чакам с месеци. Появи се отново втора черта , но не е като контролната .Да го броя ли теста за положителен?

*
« Отговор #39 -: Май 16, 2008, 07:25:40 am »
Не фатал уоман.Теста е положителен ,когато контролната е ярка ,колкото тестовата или по- ярка...