0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
За едно дарение
« -: Май 10, 2008, 16:35:57 pm »
Няколко дни се чудих дали да отварям темата, но понеже сама не мога да си отговоря на някой въпроси, затова искам и вашето мнение. Извинявам се ако някъде е писано по темата и аз не съм го видяла, та се повтарям.
Има един варненец, който дари 100 000 лв. на една фондация, с която ще подкрепи семейства с репродуктивни проблеми. До тук много добре, невероятен е жеста от този човек, но парите са за психологическа помощ. Само мое ли е мнението,че с психологическа помощ бебета не стават и че парите щяха да са по-полезни ако отидат за лекарства и процедури на такива двойки? 
Скоро ще имам честа да се запозная лично с този човек и сигурно ще ми обясни мотивите си, но засега съм в чуденка дали това е било негово решение или някой го е подтикнал точно за психологическа помощ да ги даде. Това е доста пари и като си помисля с тях колко жени щяха да имат шанса да направят процедури по инвитро.........
Отново се извинявам ако нещо пропускам, съм пропуснала или на мене ми е поднесена грешна информация.
Ако вие знаете повече, ще се радвам да пишете.
« Последна редакция: Май 10, 2008, 16:45:48 pm от Pukanka »
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: За едно дарение
« Отговор #1 -: Май 10, 2008, 17:37:52 pm »
Според мен ако човекът е решил да ги дари за това, те трябва да отидат за това и никой няма право да му казва, че не е прав.
За мен е странно обаче, че той дава тези пари за психологичска помощ. Тези терапии не са толкова скъпи и не затормозяват бюджета на семейството чак толкова, колкото някои от другите процедури. Определено има нужда от тях и явно този, който дава толкова много пари иска с тях да каже нещо на обществото. Дано да го каже достатъчно ясно, за да може да се разбере. От тази гледна точка, според мен не е нетактично да се попита "Защо?"
Все пак той с този жест казва "Много хора биха могли да се излекуват и само с психологичска помощ". Може би вярва в това, може би иска да помогне с малки суми на много хора, а може би някога на него му е помогнала именно такава помощ и той смята, че всички трябва да усетят ефекта от такава помощ.
За мен посланието му е неясно.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #2 -: Май 10, 2008, 18:51:25 pm »
Лечението на стерилитета не опира само до ин витра!

Щом такава е волята на дарителя, кои сме ние да държим сметка?!

Прекланям се до земя пред Човеците, които помагат на двойките с репродуктивни проблеми и не само! Пред всички които имат желание и възможност да помагат на души в нужда!
 :balk_81:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #3 -: Май 10, 2008, 18:54:10 pm »
Според мен е решил да помогне на хора, преминали през няколко процедури и имащи нужда от психологична помощ, но нямащи възможност да си я позволят, бидейки изстискани финансово от няколко процедури, заеми и т.н. Защото едно такова лечение не е никак евтино, имайки предвид, че се ходи примерно 2 пъти седмично поне 3-4 месеца..
ПП Междудругото, тук във форума имаше тема, в която една от нас беше обяснила за тази кампания.

*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #4 -: Май 10, 2008, 18:54:49 pm »
БИЗНЕСМЕНЪТ ВАЛЕНТИН ЯНЕВ ДАРЯВА 100 000 ЛЕВА!
18.03.2008
БИЗНЕСМЕНЪТ ВАЛЕНТИН ЯНЕВ ДАРИ 100 000 ЛЕВА НА ФОНДАЦИЯ „ИСКАМ БЕБЕ” ЗА СТАРТИРАНЕТО НА НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА СОЦИАЛНА И ПСИХОЛОГИЧЕСКА АДАПТАЦИЯ НА СЕМЕЙСТВА С РЕПРОДУКТИВНИ ПРОБЛЕМИ И БЪДЕЩИ РОДИТЕЛИ

Програмата се подкрепя от народния представител д-р Антония Първанова - зам.-председател на парламентарната комисия по здравеопазване. Кампанията е с осигурено месечно финансиране за период от две години и включва създаване на регионални групи за психотерапевтична работа с жени с проблемно забременяване. Спонсорът на кампанията – г-н Валентин Янев, президент на фирмата YANEFF - е баща на 4 деца и не за първи път се ангажира със социални каузи. Решението му да подкрепи кампанията е продиктувано от загрижеността му за демографската ситуация в нашата страна.

Кампанията ще се провежда в продължение на две години и ще премине под мотото „За нас е важно да бъдем добри”.
От всички продадени продукти, произвеждани от YANEFF – притежаващи знака от снимката – ще бъдат заделяни по 5% за подпомагане на каузата на Фондация „Искам бебе”. Националната програма за социална и психологическа адаптация на семействата с репродуктивни проблеми е изготвена от специалисти по репродуктивна медицина и психология на Фондация „Искам бебе” и е съгласувана с пациенти и експерти от социални институции по проблемите на осиновяването. На този етап има сформирани групи от жени с проблемно забременяване във Варна, Шумен, Сливен и Свиленград.
Групите ще бъдат водени от обучени психолози (професионалисти в областта на репродуктивната психология), като голяма част от предвидения от спонсора Валентин Янев бюджет ще се изразходва за обучение на кадри, поради факта, че у нас няма достатъчно обучени специалисти – психолози за работа със семейства с дългогодишен стерилитет.

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

• 1376
« Отговор #5 -: Май 10, 2008, 18:57:34 pm »
И вече има една бременна спонтанно след посещение на курсовете по Психотерапия! :lol:
Чакаме и още .
Съвсем скоро ще стартира и  втора група във Варна ,може би  след 15.06.2008г. :lol:

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

• 1376
« Отговор #6 -: Май 10, 2008, 19:13:27 pm »
# Стабилизиране на емоционалното състояние.
# Профилактика на психосоматичните разстройства.
# Повишаване на самооценката.
# Намаляване нивата на тревожност и депресия.
# Най-важното - женското сърце да намери именно този ключ, който да отвори вратата на майчинството. Главното е да вярвате в себе си и в своя успех! Да не губите надеждата!
http://www.iskambebe.bg/article_list.php?c=8&sc=10
Мисля ,че стига! :wink:

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #7 -: Май 10, 2008, 19:44:33 pm »
valikir, благодаря ти, че се включи. Знаех си аз, че някой някъде бе писал по въпроса.. :lol:

*
« Отговор #8 -: Май 10, 2008, 20:54:30 pm »
Отговорили сте на всичките ми въпроси и неяснотии.Мерси. Дано и Зачатие в бъдеще намери такива спонсори, за помощ на нашите момичета тука,но не за психологическа помощ а финансова.
*
« Отговор #9 -: Май 10, 2008, 22:02:06 pm »
Похвално е, че все още има такива хора като г-н Янев!
Благодарности!
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #10 -: Май 11, 2008, 10:59:08 am »
Скоро ще имам честа да се запозная лично с този човек и сигурно ще ми обясни мотивите си, но засега съм в чуденка дали това е било негово решение или някой го е подтикнал точно за психологическа помощ да ги даде. Това е доста пари и като си помисля с тях колко жени щяха да имат шанса да направят процедури по инвитро.........

Пуканка имам един въпрос към теб. Кого визираш, че стои зад това подтикване? Отдавна не съм влизала и чела по темите за стерилитета и така да се каже съм малко назад с информацията? Благодаря ти предварително за отговора може и на лични ако желаеш!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #11 -: Май 11, 2008, 14:31:54 pm »
аз съ6то съм на мнение, 4е поев4ето тук ,които посе6таваме форума имаме от нужда не от психи4еска помо6т, а от финансова.това е мое мнение дано не съм обидила някой.
*
« Отговор #12 -: Май 12, 2008, 09:30:27 am »
Смятам, че въобще не би трябвало да обсъждаме благородния жест на този човек - всяка помощ е добре дошла. И лично за мен, този вид помощ - психологическата, е от голямо значение, защото усещам, че концентрирана в поредното изследване или процедура, постепенно губя себе си... Казвам го след 6 неуспешни ИКСИ процедури ...
*

• 1376
« Отговор #13 -: Май 17, 2008, 22:28:07 pm »

Д-р Стаменов,обичаме ви!