0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

да ви кажа направо съм изумена.
Имам 2 теста положителни. Видя се на ехографа евентуално плоден сак - като мъглявина в матката в 6г.с. съм.

Преди това с цикъла имах проблеми  - закъсняваше и по 10 дни преди да ми дойде зацапвания т.кафяви разни.
И сега понякога малки такива има.

Реших да пусна прогестерон, за да не е рисково малък за бременността ми.

И учудването дойде! Стойност 0,05 ng/ml - при референтни стойности:

фоликулярна фаза 0,4- 1.7;
деца преди пуберитет 0-0,68;
лутеална фаза - 4,9-18.8;
менопауза 0,06-1,6;
бременност - 187

Излиза че съм като жена в менопауза.... или дете преди пуберитет!!!
А все пак си имах цикъл всеки месец. И сега имам всички индикации за бременност - плюс всички симптоми като гадене, болки в гърдите и т.н.

Моля някой ако разбира да ми обясни!!! Дайте мнения! 
*
Честито мила Колибри!!!
Нямам много опит в изследвания и тяхното тълкуване, но съм много учудена, че лекарят, който е установил бременността ти не ти е предписал никакъв прогестеронов препарат-дуфастон, утрогестан или Прегнил!!! доколкото знам, е много важно да няма лиспа на прогестерон в началото на бременността, тъй като този хормон е важен за т.нар. жълто тяло, от което се храни ембриончето, преди да се образува плацената!!! ти не каза ли на лекаря, че имаш зацапване? ако можеш отиди веднага на лекар, тъй като това не е никак безобидно кървене!!!
стискам ти палци и успех!!!
имам записан час за утре при друг доктор . днес ще покажа изследванията на първия доктор и ще докладвам...
аз кървене нямам, само зацапване много слабо, почти никакво при избърсване и то само за 3-4 дни от общо 20 бременни досега... дори в момента от 2 дни няма нищо.
И все пак тези стойности са направо невероятни?!
мисля утре да си пусна изследване в друга лаборатория
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Аз също не мога да изкажа мнение, но моля те пиши след прегледа. За нас ще бъде много полезно.
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*
Здравей Колибри, в началото на бременноста аз лично пих по предписание на лекар прогестеронов препарат - утрогестан. Явно количеството от този хормон е много важно за ембриончето. Дано всичко да бъде наред и задължително пиши какво ти е обяснил доктора. Успех!
 Колибри , предполагам , че става въпрос за лабораторна грешка. За всеки случай задължително трябва да пиеш прогестеронов препарат.
*
Задължително приемай прогестеронов препарат и в никакъв случай не подценявай дори и малко зацапване!При една от бременностите ми имах малко зацапване,което се оказа отлепване на гестационния сак.Не искам да те плаша,прецени си сама!Успех!

*

krasiko

• 412
  • Щастлива мама на двама
Колибри , предполагам , че става въпрос за лабораторна грешка. За всеки случай задължително трябва да пиеш прогестеронов препарат.

И аз съм на мнение , че може би е лабораторна грешка .
Защо не изследваш пак прогестерона ?
утре рано съм в друга лаборатория ... направо ще изкрейзя... недоумявам как е възможно да се забременее с такива стойности...... и въобще защо тогава базалната температура не е ниска и защо има бременност? толкова съм притеснена...
моля се да дойде и мине утре и да отида на лекар! за съжаление прегледа ми е чак в 19ч.....
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Най-вероятно е лабор. грешка.
Тихичко честито  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
пуснах изследването в цибалаб
тая сутрин и резултата е

21.65nmol/l
референтни ст-сти: Ж(фол 0.48-4.45, лут 10.62-81.28

това е - излиза че съм в нормата за лутеална фаза
намерих и това , но на друго място

бременност:

First Trimester(Първи триместър) 9-47 ng/ml

Кажете ми - излиза че съм в норма, така ли?!?
Егати, щях да умра от притеснения от вчера до днес с тоя нулев преден резултат.

Но да добавя - вчера съм пила 2 хапчета дуфастон - общо 20мг. Възможно ли е от това да ми се е покачил от 0.05 на 21????
По скоро се надявам да е грешка било първото 
*

krasiko

• 412
  • Щастлива мама на двама
Лека бременност !
Браво за добрите  резултати !

*
Първо, радвам се че за сега нещата са ок  :)!
Второ мисля, че непременно трябва да посетиш гинеколога, който смяташ да наблюдава бременността с двете изследвания.
Не сме лекари  за да ти дадем адекватен отговор на тези твърде важни за теб въпроси. Надявам се, че ще приемаш нужните лекарства по предписание от специалист.
Пожелавам ти лека и спокойна бременност!  :)
о да, днес съм на преглед вечерта. Пуснах си и ЧХГ но още чакам резултата.
Стискайте палци момичета да сме добре аз и моето бебенце!
*

everything_possible

• 957
*
о да, днес съм на преглед вечерта. Пуснах си и ЧХГ но още чакам резултата.
Стискайте палци момичета да сме добре аз и моето бебенце!
:crossfingers: и после да пишеш как е минал прегледа!
бях на преглед. Видя се плоден сак 11мм. Но вътре все още не се вижда ембрион. По дати би трябвало да съм 7г.с. и би трябвало да има ембрион. Но аз съм сигурна че овулацията ми е била поне 1 седмица по-късно, на температурната графика се вижда. Така че всъщност вероятно съм някъде към 6г.с. евентуално.

Колко трябва да е голям гестационния сак в 6г.с. някой да знае?

каза ми да си пия 2 хапчета дуфастон на ден. Имам мн.слабо зацапване при прегледа. И да ида на преглед след 10 дни.

Дано расте бебчо и дано всъщност има бебчо! .

Резултата ми от ЧХГ е 3611 - тук в статията за чхг видях че за 5 или 6 г.с. попадам в нормите. Ще го изследвам и в понеделник за да видя дали ще нарасне за 3 дни.

Момичета какво мислите?
Надявам се да не е мисед или кухо яйце..... ох как се надявам......
*

everything_possible

• 957
Много е важно да запазиш самообладание и да мислиш позитивно. Претесненията единствено биха ти навредили. Така, че успокой се....видяла си сакчето, а и теста самата ти казваш че е в норми....Не се претеснявай излишно! Стискам ви палци с бебчо да сте добре!
*

tancheto

• 199
  • Всичко е възможно!
Миличка само спокойно, знам че е безмислено да ти го казвам, но все пак!Бебенцето има нужда от теб сега :)надявам се скоро да видиш тупкащо сърчице!