0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

да ви кажа направо съм изумена.
Имам 2 теста положителни. Видя се на ехографа евентуално плоден сак - като мъглявина в матката в 6г.с. съм.

Преди това с цикъла имах проблеми  - закъсняваше и по 10 дни преди да ми дойде зацапвания т.кафяви разни.
И сега понякога малки такива има.

Реших да пусна прогестерон, за да не е рисково малък за бременността ми.

И учудването дойде! Стойност 0,05 ng/ml - при референтни стойности:

фоликулярна фаза 0,4- 1.7;
деца преди пуберитет 0-0,68;
лутеална фаза - 4,9-18.8;
менопауза 0,06-1,6;
бременност - 187

Излиза че съм като жена в менопауза.... или дете преди пуберитет!!!
А все пак си имах цикъл всеки месец. И сега имам всички индикации за бременност - плюс всички симптоми като гадене, болки в гърдите и т.н.

Моля някой ако разбира да ми обясни!!! Дайте мнения! 
*
Първото, което ми хрумва е да се повтори изследването. Наскоро имах проблем с лабораторна грешка.

*
Първото, което ми хрумва е да се повтори изследването. Наскоро имах проблем с лабораторна грешка.
И прегледа - в 6 седмица трябва да се види плоден сак, не някакви мъглявини, а при добър ехограф и сърдечна дейност даже е възможно да се види!
Отидох на друг доктор. Там се видя плоден сак 11мм с вагинален ехограф. По мои сметки съм била 5г.с6дни. Това по дата на овулацията. Защото тя не мие на 14 ден а на 22ри.

Но все още не се виждаше ембрион. Дали е било рано още?
Повторих изследването в друга лаборатория - 21 е прогестерона. А ЧХГ ми е 3610 - което по таблиците видях че отговаря и на 5 и на 6 седмица е в нормите. За прогестерона не зная дали е в норма. Пия дуфастон 2х1.
Зацапванията почти спряха.

Защо зацапва? Може ли да е от матката нещо?
*
При нисък прогестерон, аз бих заложила на Утрогестан вагинално 3х1
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

да, каква е разликата между дуфастон или утрогестан??
Защото пия 2наведнъж дуфастон, и да ви кажа все още имам бледи зацапвания... мисля си дали не е малко и недостатъчно??
А какви са нормите за прогестерона?
Здрасти, Дуфастон е синтетичен прогестерон, пие се. Утрогестан доколкото знам се прави от някакво растение и пак е прогестерон, може и да се пие, и да се поставя вагинално. Аз лично определено съм за утрогестана!
Утрогестан след инвитрото ми изписаха по шест на ден, като имаш предвид, че нямах проблем с прогестерона, а само профилактично, така че може да се взимат 6 на ден без проблем - най-добре вагинално.
Аз един път пих дуфастон и не бях човек, депресира ме ужасно, с утрогестана нямах проблеми.

И само за инфо, в БГ се внасяли и инжекции прогестерон, ама малко нелегално, щото още не били минали проверки и регистрации.

Успех!
Благодаря ти, Бени!

и аз се чувствам депресантско и супер заспало може би от дуфастона...
а може ли да го сменя - вредно ли е? да премина от едното на другото лекарство?
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
и аз се чувствам депресантско и супер заспало може би от дуфастона...
а може ли да го сменя - вредно ли е? да премина от едното на другото лекарство?

А нямаш ли лекар, с който да обсъиш ситуацията? Така излиза, че под наша препоръка ще вземеш решение.

А това принципно не е добре, въпреки, че всички имаме подобен опит.

Отностно Утрогестана, като поддържажа фаза до 12 гест. седм. се слага вагинално 2 по 3  или 3 по 2.
Добре е да се спазват часовете на поставяне!

Успех!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
ще ходя другата седмица при лекаря, и ще го питам. Чудех се просто дали трябва да предприема нещо друго междувременно. Иначе ми казаха да пия дуфастон до другия преглед