0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Прекалено късна овулация?
« -: Януари 30, 2006, 10:48:27 am »
Здравейте момичета,
Бих искала да получа вашия съвет за следната ситуация, за да знам към кого да се обърна и с какво лечение (ако е необходимо) да продължа нататък.
Редовен цикъл – 28 -  29 дни
Овулация би следвало да настъпи към средата на цикъла – 14-15 (грубо).
Правени 2 поредни месеца тестове за овулация, от деня посочен за начало при 28-29 дневен цикъл. – напълно отрицателни.
Овулацията ми настъпва реално на 25-27 ден ?!! – и след 3-4 дни ми идва;(
Четох за лутеалната фаза която е нужна за изхранване на яйцеклетката след нейното оплождане, която трябва да бъде поне 10 -12 дни, за да бъде всичко нормално.
Ами при полжение, че  при мен не е така?!
Преди 1-2 години имах нередовен цикъл  - неразположение през 26 до 45 дни. Тогава овулацията ми настъпваше късно 25-30 ден от началото. В продължение на 2 месеца ( в началото на връзката с моя сексуален партньор) вземах противозачатъчни –Janine. Освен видимо “огромния” бюст, ми регулираха и цикъла – стана като по часовник на 28-29 ден. Само че овулацията ми не се измести напред заедно с цикъла, а си остана след 25 ден….(това го установявам сама по съпътстващите овулацията признаци – разтегливото белъкоподобно течение, а не чрез гинекологичен преглед)
Знам че има медикаменти за стимулиране на овулацията. Има ли такива за по-ранното й настъпване? Опитваме да имаме бебе вече почти година. Не приемам никакви лекарства освен фолиева киселина и разтворими витамини, но явно това не е достатъчно. Нямам други оплаквания и за  този период съм посетила гинеколожката си 2 пъти за преглед и консулатация. Съвета й бе да спра да чета такива матерали за проблемно забременяване, да не си внушавам и да престана да мисля толкова на-дълбоко. Да обаче не мога да не си помисля, че моя случай е точно такъв при положение, че тази 1 година не даде никакъв резултат, а на вратата ми чукат 30-те години.
Благодаря на всички, за споделените мнения  и коментари по темата
*
Re: Прекалено късна овулация?
« Отговор #1 -: Януари 30, 2006, 11:14:00 am »
Цитат на: Elida
Знам че има медикаменти за стимулиране на овулацията. Има ли такива за по-ранното й настъпване?

Да, има такива медикаменти, но се пият задължително след консултация след лекар. А и докато се пият той те следи на видеозон.
Имаш ли правена цветна снимка? А мъжа ти има ли правена спермограма?
« Отговор #2 -: Януари 30, 2006, 12:20:33 pm »
:) Здрасти Елида, и аз имам такьв проблем. За да го преодолея пия клостилбегит от 3ти ден за да се премести овулацията по напред, а за да се удалжи лутеалната фаза пия дуфастон.
Но това са хормонални лекарства и е задьлжителен лекарския контрол.
*
« Отговор #3 -: Януари 30, 2006, 13:14:54 pm »
Не Гъбка, не сме правили нито едно от изследванията за които ме питаш. Всъщност не сме правили никакви изследвания с изключение тестовете за овулация. Все се надяваме нещата да се получат и си казваме че е изминала само 1 година в опити. Живеем и работим в Русе, а както сама се убедих от форума добрите специалисти са в София ( а и всички изследвания се правят там). Това не искам да звучи като оправдание или извинение и да останеш с впечатлението, че не приемам проблема сериозно. Напротив. Искам първо да започна с медикаментозно лечение (за нормализиране на овулацията) и ако и това не помогне…..тръгвам по вашите изпитани пътеки на изследвания, клиники, лекари…всичко което е нужно за да има резултат.
*
« Отговор #4 -: Януари 30, 2006, 13:21:21 pm »
Здравей,
хубаво е че искаш да започнеш с медикаментозно лечение, но това което момичетата са ти казали, е че няма смисъл да се тъпчеш с хормони преди да се провери проходимостта на тръбите и да се направи спермограма на партньора.
Защото какъв е ефекта от навременна овулация и нормална лутеална фаза, ако недай си боже са ти запушени тръбите или няма как да стане оплождане поради лоша спермограма.
« Отговор #5 -: Януари 30, 2006, 13:55:45 pm »
Направо ми се струва невъзможно - лутеалната фаза би трябвало да е 3-4 дни, според датите, които си написала :?:
Защо не отидеш в Русе 1-2 месеца на фоликулометрия - проследяване на УЗ какво се случва в цикъла, за да си сигурна, това ще е от полза (да го имаш направено и готово) и ако се наложи да се консултираш със специалист какви медикаменти ще ти помогнат.

Успех! :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #6 -: Януари 30, 2006, 13:57:02 pm »
Elida започваш първо със спермограма, фоликулометрия и проверка на тръбите, независимо от мнението на лекаря ти. Защото тези хапчета, които се пият за овулацията изобщо не са безобидни и могат да се пият макс 6 пъти в живота на една жена!!!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!