0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кисти на яйчника
« -: Май 17, 2008, 14:51:41 pm »
Здравейте! Казвам се Дияна, на 24 години съм от Габрово.
Преди година и половина ме оперираха от киста на десния яйчник, чийто размери бях 6см. Тогава не потърсих мнението на друг специалист, а това коет оми каза лекаря направх. След два дни от откриването й ме оперираха. Сега след почти две години отново имам същия проблем. Сега кистат е по-малка но е на същия яйчник. На ултразвука ми казаха че има данни за наличие на поликстоза при дугия яйчник. Ходих при трима лекари и на доц. Конова във Плевен писах на мейла. Вторият лекар който ме гледа не видя голямата киста, а само малките на левия яйчник. Изписа ми дуфастон 10 дни по две таблетки на ден. Изпих го и бях на преглед в клиникта на проф. Горчев в Плевен. Той видя голямата киста но каза че нищо му няма на левия яйчник и веднага след цикъл да отида пак. В отговора на доц. Конова пишеше да изследвам хормони ЛХ ФСХ естрадиол и пролактин, който пуснах на трети ден от цикъла ми според указанията й. Но и този месец както предния цикъла ми беше оскъден и малко в сравнение с друг път кафеникаво течение.Проф Горчев не ми изписа никакви лекарства. Опасенията ми са как такава голяма киста ще се махне без лекарства и какво може да последва ако тя нарасне повечко. Моля Ви ако някой от вас е имал подобен проблем да сподели. Забравих да ви пиша че вече близо година с приятеля ми не използваме предпазни средства и искаме да си имаме бебе, но вероятно кистите при мен са проблема.
На всички отзовали се Сърдечно БЛагодаря и Ви пожелавам красиви и скорошни бебета, много мнго здраве!
Поздрави от мен за всички вас!
*
Re: Кисти на яйчника
« Отговор #1 -: Май 17, 2008, 15:07:37 pm »
Аз съм с доказана поликистоза и на двата яйчника. Възможно е кистите при теб да са пробелм наистина , трябва да ти назначат терапхия за изчистване на кистите, те блокират овулацията , а с подходяща терапия също кистите ще намалеят и така яйчниците ще се изчистят. Преди 3 години имах 28 мм киста на десен яйчник , която се изчисти  лекарства , а съвета ми е ако не си сигурна консултирай се и с други специалсти, а и не е добре това ,че кистата е голяма , а и тя може да се спука сама , а може би не. Аз също този месец имах оскъден цикъл. Дано да съм помогнала...
*
« Отговор #2 -: Май 17, 2008, 19:47:43 pm »
Аз имах киста 5см., която изчезна след менструацията .
« Отговор #3 -: Май 17, 2008, 21:46:30 pm »
Аз имах киста 5см., която изчезна след менструацията .
  И аз така!
*
« Отговор #4 -: Май 22, 2008, 23:30:42 pm »
здравей мила и аз имам същия проблем може би но на мен от непукнати фоликули мая се образуват и моята лекарка ми каза че трябва да ми направи фенестрация но защо неможе ли с лекарства незнам мила и аз какво да правя да ти кажа страх ме е дай ми съвет благодаря ти
« Отговор #5 -: Май 23, 2008, 10:19:23 am »
doshi, за съжаление в нашия случай с лекарства кистичките се изчистват трудно, а и ефекта е временен. На мен гинекологът ми го обясни по следния начин: имам ПКЯ и стените на яйчниците ми са по-дебели, това пречи на пукането на фоликулите и те се превръщат в кисти. Много често със следващия цикъл тези големи кисти се абсорбират. При всяка жена е индивидуално и този процес е различен. Фенестрацията - това е надупчване на яйчниците, по този начин се спомага пукането на фоликула. За мен лично това е крайна мярка. Доказано ли е, че нямаш овулация, изследвала ли си хормони? Консултирала ли си се с ендокринолог?
Аз мисля да пробвам с билки ето виж този линк http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=7457.0
*

siska_rs

• 153
  • Обичайте и бъдете обичани!
« Отговор #6 -: Май 31, 2008, 22:17:47 pm »
 Да ви питам нещо,ако можете да отговорите? Правена ми е операция за голяма киста(5cm) на яйчника и малки кистички по тръбите през 2001 година.Оттогава до ден днешен имам редовен цикъл и не са се появявали кисти!Това че съм имала кисти не би трябвало да ми пречи сега да забременея,нали?
« Отговор #7 -: Юни 06, 2008, 16:04:22 pm »
Да ви питам нещо,ако можете да отговорите? Правена ми е операция за голяма киста(5cm) на яйчника и малки кистички по тръбите през 2001 година.Оттогава до ден днешен имам редовен цикъл и не са се появявали кисти!Това че съм имала кисти не би трябвало да ми пречи сега да забременея,нали?
Ами,щом цикъла ти е редовен,проверяваш с тест имали ову и действате,сига от тези малки кистички по тръбите да няма проблем.
« Отговор #8 -: Юни 06, 2008, 16:43:54 pm »
Здравей те и от мен.Аз бях с доказана поликистоза и след фенестрация на яйчниците и девет годишен стерилитет забременях.Но при мен имаше и доказана ендометриоза .Надявам се при вас всичко да стане много по скоро и да гушкате  слатките си бебчета. :bighug: