Рецепти от книгата на д-р Дюкан
Давам малко манджа, че салати всеки може да измисли.
Пиле Маренго
Постелете дъното на тефлонов тиган с лук и зеленчуков бульон, разтворен в малко вода. Когато лукът се позачерви, добавете няколко нарязани парчета домат, мащерка, черен пипер и сол.
Поставете парчетата пиле върху този мек и ароматен килим, захлупете, оставете да се задуши с половин чаша вода. Половин час преди края на задушаването добавете добре измитите и нарязани на парчета гъби. Оставете излишният сос да изври.
Желирано яйце с шунка
Пригответе няколко рохки яйца, 4 мин. варене /аз мисля може и не съвсем/ и толкова резени постна шунка. Разтворете желатин по инструкциите на желатина, ароматизирайте ги със сол и черен пипер и добавете ЕДНА капка коняк.
Увийте още топлите рохки яйца в резените шунка и ги сложете в чашки, залейте ги с желатина и ги оставете да изстинат.
Филе от риба във фолио
Изберете едно хубаво филе от риба по ваш избор. Поставете го върху лист фолио Поръсете филето с копър, изстискайте малко лимон, посолете и поръсете с черен пипер. Добавете за вкус и парчета лук и един нарязан праз, който ще отсраните след опичането. Завийте фолиото и сложете рибата в горещата фурна. Извадете я след не повече от 10 мин., за да се запази сочността й. /аз лично ще пека повече и дори ще запека след задушаването, като махна фолиото за минута-две/
"Божествен" сос
Разбъркайте в тенджера 2 жълтъка, 1 суп. лъжица горчица, 150 г. нискомаслена извара, 1 ч. лъжичка царевично нишесте, сол, черен пипер. Кипнете сместа на огъня, като продължавате да бъркате. Дръпнете я от печката и добавете ситно нарязани сроматни треви и лимонов сок.
Сосът се поданся с топла риба и се консумира топъл.
За сега толкова!