0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета здравейте.Моля ви помогнете ми.Моля за съвети от момичета които са преживяли извънматочна бременност, и такива които не са.Моята операция беше коремна.Интересува ме какви процедури трябва да правя след това?Докторът ми каза физиотерапия,но вече минаха 3 месеца а още не ми е назначена.Той каза да не се притеснявам и че не е късно но нещо се бави.Моля ви споделете при вас как е било,правили ли сте физиотерапия и колко време след операцията.И евентуално какви други процедури сте правили?Дайте ми съвет как да продължа да живея.благодаря

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
Re: Процедури след извънматочна бременносг
« Отговор #1 -: Май 19, 2008, 17:04:14 pm »
Здравей Елина,
прочети тези две теми:

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=12839.0

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=22683.0

Аз не съм правила физиотерапия, само хидротубация, за да се види състоянието на другата тръба.
Успех!
« Отговор #2 -: Май 19, 2008, 17:57:10 pm »
здравеи Елина опитах се да ти пратя лично съобщение но ми е за първи път и явно не го правя както трябва защото нещо не се получава. моля те кажи ми какво трябва да попалня в полето "Bcc" защото явно не ставя без да се попъ :help1:лни нещо там.много се извинявам за този глупав въпрос
*
« Отговор #3 -: Май 19, 2008, 18:05:06 pm »
Аз не попълвам нищо там.
Пробвай пак -ще стане :)
*
« Отговор #4 -: Май 19, 2008, 18:29:08 pm »
Физиотерапия се назначава след лапароскопия.
Аз също съм с коремна операция и също не съм правила физиотерапия.
Знам, че ти е страшно тежко...полека-лека минава...важното е да не се предаваш! :bighug:
« Отговор #5 -: Май 20, 2008, 11:26:47 am »
Lan защо казваш че се прави само след лапароскопия?На мен доктора ми каза че ще правя физиотерапия за да се избегнат до някаква степен сраствания и възпаления.А те се получават и при коремна операция,даже според мен при коремна има по-голяма вероятност отколкото при лапароскопска.Може и да греша незнам,затова са ми нужни вашите съвети.Не е май тук мястото но се сетих и се разчувствах:ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ НА ПУКАНКАКОЯТО ТОГАВА КОГАТО НЕ БЯХ СИГОРНА КАКВО СТАВА,ТЯ МЕ УПЛАШИ С ДУМИТЕ СИ И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА НЕЙНИТЕ ДУМИ КЪМ МЕН,АЗ НЕ СЕ ДОВЕРИХ НА 1 2 3 4 ЛЕКАР А ОТИДОХ И НА 5,ЗАЩОТО АКО НЕ ГО БЯХ НАПРАВИЛА.......НЕ МОГА ДА ГО ИЗРЕКАИзвинявам се че пиша извън темата но още го преживявам.Благодаря на всички които ме съветваха тогава и сега.

*
« Отговор #6 -: Май 20, 2008, 12:43:28 pm »
Елина, незнам кога са те оперирали, но за да избегнеш максимално срастванията, движи се много, не се залижавай в никакъв случай.
« Отговор #7 -: Май 20, 2008, 13:37:16 pm »
Оперираха ме на 12.02.2008 минаха вече 3 месеца и по принцип гледах да не се залежавам,но от един месец започнах работа и се притеснявам че 90 рпоцента от времето съм седнала.В смисъл тези сраствания ако ще стават дали са станали вече?Защото бях чела че се получават в първите месеци след операцията.

*
« Отговор #8 -: Май 20, 2008, 13:47:19 pm »
да, получават се след операцията, щом са минали 3м. не е проблем, седи си колкото искаш :wink: Важното е веднага след самата операция, да започне раздвижването. Аз няма да забравя как обикалях коридорите на МД и си броях колко дължини съм направила :lol:
*
« Отговор #9 -: Май 20, 2008, 15:11:45 pm »
Аз няма да забравя как обикалях коридорите на МД и си броях колко дължини съм направила :lol:
:lol:Ама си приличаме...и почти припадах от болки :)

Физиотерапията има смисъл след лапароскопия защото може да се прави веднага...няма опасност от разкъсвания. При лапаротомията може да я правиш чак сега, дето и да я правиш или не я правиш горе-долу е все тази, т.е. ефект надали ще има!

Движи се максимално (и коремни преси включително, вече можеш да ги правиш), НЕ надебелявай и се храни здравословно...и си направи хидротубация непременно преди да правиш опити! И УСПЕХ! :)
« Последна редакция: Май 20, 2008, 16:11:59 pm от Lan »
« Отговор #10 -: Май 20, 2008, 15:37:54 pm »
LANЗа какви разкъсвания говориш?Съвсем се наплаших вече.Има опасност от разкъсвания ли?Ооооооо нищо няма да правя май.
  А за обиколките и аз ги правих по коридорите на болницата.Но никога няма да забравя на втория ден като ме накараха да се преместя на друго легло,и като ме хванаха две санитарки и като ми викат изправи се а аз нямам сили да мръдна.И като ме издърпаха лелеееее хора казвам ви такава болка не бях изпитвала.Сякаш ме отрязаха с нож.О не искам да се сещам пак.

*
« Отговор #11 -: Май 20, 2008, 16:11:20 pm »
LANЗа какви разкъсвания говориш?Съвсем се наплаших вече.Има опасност от разкъсвания ли?
Не, в момента няма опастност от нищо - спортувай колкото можеш и когато можеш, ще ти е само плюс!
Говорех за първите седмици след операцията когато има смисъл от физиотерапията и обяснявах защо е неприложимо при лапаротомия...
Т.е. нещата които ме беше питала.
Та кратко и ясно да няма объркване:
СЕГА можеш да спортуваш и е ДОБРЕ да го правиш!
« Отговор #12 -: Май 21, 2008, 18:00:49 pm »
 здравеите момичета. като чета сега ващите съвети в форума, се уверявам колко полезни могат да бъдат думите на хората които са се сблъскали със тези проблеми. жалко че преди години когато аз полу4их своята извънматочна бременност не ги четях, за съжаление...иначе щях да знам че е хубаво да се движиш след операцията.аз не знаех а и лекаря ми ме съветваше да не ходя много много, никакви коремно преси поне 2 месеца....в резултат на което днес съм огромни сраствания в областа и на другата ми останала тръба.затова съветвам всички момичета по често да поглеждат в тези форуми защото тук може6 да срешнеш страхотни хора и адски полезни съвети... на всичи вас късмет:)
« Отговор #13 -: Май 24, 2008, 12:17:42 pm »
Здравейте момичета! Аз също имам коремна операция за извънматочна бременност с отстранена лява тръба на 07.05.2007г. Един месец след операцията моя док ме накара да направя цветна снимка, на 5-ия месец от операцията правих физиотерапия, края на 2007г направих един курс /30 ампули/ алое вера подкожно по препоръка на доц.Маркова. В момента съм 5-ти ден след трансфер от ин-витро
*
« Отговор #14 -: Май 24, 2008, 14:12:22 pm »
snejka_7, стискаме ти палци! :bighug:
« Отговор #15 -: Май 24, 2008, 19:00:36 pm »
Snejka_7 и аз се присъединявам.Късмет
      :bighug:

« Отговор #16 -: Юни 06, 2008, 21:41:26 pm »
Преди да почнете с опитите отново НАПРАВИ СИ ЦВЕТНА СНИМКА за проходимост на тръбите. Така ще знаеш какво да очакваш. Според някои руски източници вероятността за втора извънматочна е 60% след такава операция. Искрено ти желая да си част от останалите 40 %. Относно срастванията - те наистина са доста интензивни през първите дни след операцията. А относно седенето - това, което може да ти докара се по-скоро лениви черва и запек. След такава операция си отделяй време за движение и коремни преси.
« Отговор #17 -: Юни 08, 2008, 00:08:43 am »
snejka_7 искренно ти желая много много късмет и здраво бебче :bighug:
« Отговор #18 -: Юни 08, 2008, 10:07:06 am »
Благодаря ви момичета за хубавите пожелания и подкрепата! Но... първия ми ин-витро опит беше неуспешен, сега се подготвям /преди всичко психически/ за втория. На всички вас пожелавам много успехи и най-вече здраве и късмет!  :bighug: