0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
От малка си страдам -след тежко простудяване на 5г.- и както всяка година и тази не ме подмина.Малко на студено и...Само че сега съм бременна -7 седмица.Знам колко опасен може да е цистита.Разбира се,обадих се веднага на доктора и той ми изписа NITROFURANTOIN-MACRO 100MGMYL.Взех го от аптеката,но...
Прочетох го и се оказа антибиотик.след бързо проучване в нета се твърди,че в ранна бременност е абсолютно безопасен и не са доказани дефекти върху фетуса.
Да,ама мен си ме е страх.И не го пия.Пия мечо грозде,шипков сок,малко диета и т.н.
Моля ви,споделете мнението си,особено ако сте страдали от цистит.Иначе в момента съм добре,то при мен кризата е 1 ден.После за 3-4 дни изчезва.до следващия път.
Интересува ме специално,ако някой е ползвал този антибиотик?!?
за които незнаят-аз съм в САЩ,и личен избор на лекарства както и достъп до тях е невъзможен.Надявам се,някой лекар да се включи.Линк към антибиотика:
http://www.safefetus.com/DrugDetail.asp?DrugId=239&TradeName=Macrobid&TradeId=4325
« Последна редакция: Май 31, 2008, 05:10:39 am от daniski »
*

daniski

• 550
ами пропих антибиотика,все пак.Четох насам натам,обадих се на Асоциацията по урология тук в САЩ,накрая започнаха да ме болят бъбреците...
Иначе нямам странични ефекти-нито гадене,нищо.
чувствам се бомба!В интерес на истината,още от 1 хап и ми минаха болките и паренето при уриниране!Сигурно защото не съм го пила никога и ми действа добре.А от Ципрофлоксацина не е така.Но той е и противопоказен при бременност.
И решавам че ще вярвам на доктора и няма да се втелясвам вече за нищо.В края на крайщата аз съм само БРЕМЕННА,а не болна! :D
аз също страдам от почти хроничен цистит.Имах постоянно болки, дискомфорт,винаги се съобразявах какво си обличам за да не настина допълнително,но нищо не ми помогна.при мен се откри Еширихия коли  в големи количества,която е причинител за цистита.Пусни си това изследване.
Но най вече те съветвам да посетиш имунолог,защото откакто съм на имунотерапията на доц. Конова(вече месец),забравих за цистита! Незнам дали си внушавам или наистина има резултат,но е факт.Мисли за по дългосрочно лечение
дано при теб всичко да се оправи,и да изкараш една лека и безпроблемна бременност! :)
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
daniski дано си се оправила от антибиотика, щом ти го е изписал доктор, сигурно не вреди на детето. Исках само да ти кажа, че мечото грозде не е безобидно при бременност, поне така пише на опаковките на билката, които съм си купувала и аз заради цистит
*

daniski

• 550
Да,за мечото грозде и аз прочетох и не го пих,бадева го варих. :wink:
иначе то значително облекчава.А изследвания ще правя пак,а и очаквам резултата от предишните.Специално ще говоря с Дока за това изследване-Е.с.
*
Аз направих цистит през 12 седмица, но гинеколога ми забрани антибиотик, въпреки че личната ми лекарка настояваше за такъв, тъй като ми откриха Ершехерия коли в урината. Пих Цистон и неуренал.Това са билкови препарати, продавани в България. Неприятните усещания изчезнаха, но бактериите - не. Така, че в 17 седмица все пак пих и аз антибиотик.Все пак се радвам, че отложих пиенето на антибиотика за известно време, защото въпреки че лекарката, която го изписа и аптекарката твърдяха, че е безопасен за бременни, аз го проверих на safefetus.com. Макар и непотвърдени, все пак имало сведения, че причинява сърдечни проблеми и дефекти на устната цепка при употреба в първото тримесечие. Вече два пъти ходих на фетална морфология, засега уж всичко е наред с бебето. Дано и при вас всичко да е наред!

*

daniski

• 550
Благодаря ти за инфото,габи32!
И аз проверих антибиотика на съшия сайт и твърдят,че не причинява увреждания.много се притеснявах,обадих се и до Американската асоциация по Урология-от там също казаха,че не би трябвало да е проблем... :?
Аз се опитах да не го пия,но започнаха болки в бъбреците.Ще питам и аз доктора на 3.07 за фетална мофрология,да видим дали изобщо ще пусне такива изследвания.
освен да се моля на Господ всичко да е наред,какво друго ми остава...
*

daniski

• 550
така,значи установи се че цистита е бил причинен от стафилококова инфекция,която антибиотика бил изчистил. 8O
как го разбраха като 2-ро изследване не ми е пускано,а и 1-то беше седмица преди да ме хване цистита? 8O
На 3.07 имам среща с Док и тогава сме щели да го коментираме.понеже никой не му плаща за инфо по телефона,нали разбирате.
ако само знаехте колко е сложно да ползваш здравни услуги в САЩ...рецепта по спешност се издава по телефона-без преглед,само по твое описание на симптомите,след което сестрата звани на док.Ти трябва да знаеш телефона на аптеката която ще ти даде лекарствата.Дока звани на аптеката и им дава ауторизация за хапчетата.после ти званиш на аптеката да проверяваш имат ли ги изобщо или ще чакаш.
За пренаталните ми витмини чаках 2 седмици да ми ги дадат,понеже били $130 и имало нужда от преауторизация от здр.-осигурителната компания,която от своя страна чака потвърждение от Дока и т.н.и т.н.
Когато исках да ме прегледа Дока за цистита де,не можа щото го немаше,а сестрата ми каза че има 10 мин. до края на работното време и нема кога да ме чака да и търса тел.номер на аптеката.А а з откъде да го знам,като досега не съм ползвала скапаната     здравна осигуровка...ревах с глас да я моля да ме чака докато го търса в СД-указателя на аптеките,които имам право да ползвам.Защото и те са точно определени,
мама им дееба загубена,да не некой да се самоубие с хапчета случайно,че нали иначе нема как.един аналгин не можеш да си купиш!
*

daniski

• 550
ами втори път съм на същия антибиотик.пак за цистит разбира се.Дадох в четвъртък урина а резултата ще се знае до вторник.аз дотогава си пия хаповете.Иначе нищо особено около бебока.Още не ми личи.работя си.не повръщам а и май нямам кой знае какъв апетит.
*

daniski

• 550
ОК.Новината около цистита ми е -така наречения honeymoon cistitis. :oops:
Не се откриват бактерии в урината,та било това.Разредили сме се секса и сега всеки път
след скес-цистит.Яко!
И кондомите не помагали,единственото "лекарство" било да правиш секс по-често. :D
а сега де...
*
Цитат
единственото "лекарство" било да правиш секс по-често.
а сега де...

По лесно лечение от това има ли  :wink:
*

daniski

• 550
Re: Цистит и лечението му по време на бременност?HELP!
« Отговор #11 -: Август 17, 2008, 05:52:01 am »
Да чукна на дърво,от тогава до сега не съм имала повече цистит.Само че и секса е далееееч по-рядко и ползваме презерватив.Дали това беше наистина причината-кой знае!